Termin składania ofert
Numer ogłoszenia
Status ogłoszenia
Zakończone
Treść ogłoszenia została zmieniona
Podmiana załącznika nr 1 - zauważone błędy w pierwotnej wersji.
Druga zmiana treści ogłoszenia
Zmiana miejsca realizacji zamówienia: były Katowice, aktualnie Katowice lub gminy ościenne.
Podmieniony załącznik "Zapytanie ofertowe - pełna treść".
Miejsce i sposób składania ofert
1. Ofertę można złożyć osobiście w sekretariacie Związku Rzemiosła Polskiego do 29.11.2019 do godz. 16.00 (wiążąca jest data wpływu Oferty do Biura Projektu), przesłać pocztą tradycyjną lub elektroniczną (adres e-mail: lewicka@zrp.pl) do dnia 29.11.2019 r. do godz. 23.59 (wiążąca jest data wpływu Oferty do Biura Projektu).
2. W przypadku oferty składanej w formie pisemnej oferta powinna zostać złożona w zamkniętej kopercie. Koperta powinna być opatrzona pieczęcią firmową oraz adresem Związku Rzemiosła Polskiego i dopiskiem: „Oferta na organizację szkoleń – projekt Nowa jakość zawodowych egzaminów w rzemiośle – etap II”.
Miejsce złożenia oferty, adres korespondencyjny:
Związek Rzemiosła Polskiego
00-246 Warszawa, ul. Miodowa 14, pok. 107 (sekretariat)
tel. +48 22 50 44 230
fax +48 22 50 44 397
e-mail: lewicka@zrp.pl
3. Wykonawca może, przed upływem terminu przesyłania ofert, zmienić lub wycofać ofertę.
4. W toku badania i oceny ofert Zamawiający może zażądać od Wykonawców wyjaśnień dotyczących treści złożonych ofert.
5. Wykonawca pozostaje związany złożoną ofertą przez okres 14 dni. Bieg terminu związania ofertą rozpoczyna się wraz z upływem terminu składania ofert.
Adres e-mail, na który należy wysłać ofertę
lewicka@zrp.pl
Osoba do kontaktu w sprawie ogłoszenia
Renata Lewicka
Nr telefonu osoby upoważnionej do kontaktu w sprawie ogłoszenia
22 50 44 258
Skrócony opis przedmiotu zamówienia
Przedmiotem oferty jest:
a) udostępnienie sali szkoleniowej,
b) zapewnienie przerw kawowych (2 x 28 os. = 56 os.) oraz
c) wyżywienie (56 obiadów i 15 kolacji) dla uczestników szkolenia w terminie
8-9 grudnia 2019 r.
Wspólny słownik CPV
55120000-7 – usługi hotelarskie w zakresie spotkań i konferencji
55300000-3 – usługi restauracyjne i dotyczące podawania posiłków
55110000-4 – hotelarskie usługi noclegowe
Kategoria ogłoszenia
Usługi
Podkategoria ogłoszenia
Usługi hotelarskie
Miejsce realizacji zamówienia
Województwo:
śląskie
Powiat:
Katowice
Miejscowość:
Katowice lub gminy ościenne
Cel zamówienia
Związek Rzemiosła Polskiego zaprasza do złożenia oferty w zakresie:
a) wynajmu sal szkoleniowych,
b) usług restauracyjnych oraz
c) zapewnienia noclegów dla uczestników szkoleń realizowanych w ramach projektu „Nowa jakość zawodowych egzaminów w rzemiośle – etap II”. Projekt współfinansowany jest z Europejskiego Funduszu Społecznego, Program Operacyjny Wiedza, Edukacja, Rozwój, Priorytet II Efektywne polityki publiczne dla rynku pracy, gospodarki i edukacji, Działanie 2.15 Kształcenie i szkolenie zawodowe dostosowane do potrzeb zmieniającej się gospodarki.
Przedmiot zamówienia
1. Przedmiotem zamówienia: jest zapewnienie:
a) sali szkoleniowej na szkolenie w terminie i miejscu podanym w pkt. c, przerw kawowych oraz wyżywieniem dla uczestników dwudniowych szkoleń, łącznie dla 28 osób tj. 25 uczestników szkolenia oraz 2 trenerów dla każdej grupy szkoleniowej i pracownika Biura Projektu,
b) zakwaterowanie dla 15 osób (pokoje 2-osobowe); dla uczestników, trenerów oraz pracownika Biura projektowego.
c) Termin szkolenia: 08 - 09.11.2019 r.
Miejsce: Katowice lub gminy ościenne
Liczba uczestników: 1 grupa 25 osób + 2 trenerów + 1 przedstawiciel biura projektu
razem 28 osób.
2. Uczestnicy: W szkoleniu weźmie udział 28 osób (w tym dwóch trenerów).
3. Lokalizacja: hotel/ośrodek konferencyjny lub inny obiekt wyposażony salę szkoleniową (co najmniej 3-gwiazdkowy) zlokalizowane w miastach wymienionych w powyższej tabeli y w miejscu dogodnym komunikacyjnie oddalonym maksymalnie 10 kilometrów od centralnego węzła komunikacyjnego danego miasta (w linii prostej według mapy google), dostosowany do potrzeb osób niepełnosprawnych. Miejsce szkolenia powinno posiadać, co najmniej podjazd dla osób z niepełnosprawnością ruchową oraz pomieszczenia wyposażone w węzeł sanitarny przystosowany do potrzeb osób z niepełnosprawnościami.
Co najmniej jeden pokój do zakwaterowania uczestników powinien być dostosowany do potrzeb osób z niepełnosprawnością ruchową.
4. Dzielenie ofert: Zamawiający nie dopuszcza składania ofert cząstkowych lub wariantowych.
5.Rozliczenia: Zamawiający nie przewiduje udzielania zaliczek na poczet wykonania zamówienia. Rozliczenia będą następować sukcesywnie po każdym przeprowadzonym szkoleniu na podstawie ustaleń ujętych w umowie oraz faktury wystawionej przez Wykonawcę.
6. Zadania wykonawcy:
Zadanie 1 – Usługi hotelarskie w zakresie spotkań i konferencji – zapewnienie sal szkoleniowych (kod CPV 551).
Sala szkoleniowa (w odniesieniu do każdego z w/w terminów szkoleń) powinna być przestrzenna i jasna o powierzchni umożliwiającej organizację pracy w małych grupach. Odpowiednie oświetlenie: dostęp światła dziennego oraz całodobowego oświetlenia umożliwiającego swobodne i bezpieczne dla wzroku czytanie, a zarazem możliwość zaciemnienia sali podczas prezentacji multimedialnej. Krzesła miękkie z oparciami o wysokości przystosowanej do wzrostu dorosłego człowieka. Klimatyzacja z możliwością regulacji temperatury.
Wymagane jest udostępnienie na sali szkoleniowej na dwa dni szkolenia: co najmniej
1 laptop dla trenera, flipchart, ekran, rzutnik multimedialny, mazaki. Możliwość wykonania kserokopii. Dostęp do Internetu z prędkością przesyłu danych min. 30 Mbit/sek. na każdą salę, z możliwością zalogowania do sieci 10 laptopów. Czas szkolenia przewidziany jest na 14 godzin w ciągu 2 dni.
Wynajem Sali: 2 dni x cena jednostkowa
Zadanie 2 - Usługi restauracyjne i dotyczące podawania posiłków – zapewnienie wyżywienia oraz organizacja serwisu kawowego (kod CPV 553)
W pierwszym dniu szkolenia zapewnienie obiadu, przerwy kawowej.
W odniesieni do uczestników korzystających z noclegu oraz trenerów i pracownika Biura Projektowego dodatkowo kolacja. Drugiego dnia pobytu ma być przerwa kawowa oraz obiad. Każda przerwa kawowa ma być ciągła. Obiad ma składać się z: zupy, drugiego dania, deseru oraz wody mineralnej (gramatura posiłków według norm gastronomicznych). Obiad ma uwzględniać sezonowe jarzyny i owoce. Przerwy kawowe mają się składać z...ciąg dalszy w załączniku.
Zadanie 3 – Hotelarskie usługi noclegowe – zapewnienie jednego noclegu dla uczestników szkolenia (kod CPV 551)
Zapewnienie noclegów dla uczestników szkoleń w dwuosobowych pokojach – ze śniadaniem.
Lokalizacja
W każdym szkoleniu z hotelu będzie korzystało średnio ok. 15 uczestników (razem z trenerami + pracownik biura).
Przewiduje się następujące ilości zamówień:
• 15 osób x cena jednostkowa
Wykonawca zapewni osobę/osoby do bieżących kontaktów z Zamawiającym (drogą
e-mailową i telefoniczną)
Kod CPV
55120000-7
Nazwa kodu CPV
Usługi hotelarskie w zakresie spotkań i konferencji
Harmonogram realizacji zamówienia
Termin szkolenia: 08 - 09.11.2019 r.
Miejsce: Katowice lub gminy ościenne
Liczba uczestników: 1 grupa 25 osób + 2 trenerów + 1 przedstawiciel biura projektu
razem 28 osób.
Załączniki
Pytania i wyjaśnienia
Brak pytań i wyjaśnień
Wiedza i doświadczenie
Pełna treść zapytania w załączniku.
Dodatkowe warunki
Dzielenie ofert: Zamawiający nie dopuszcza składania ofert cząstkowych lub wariantowych.
Rozliczenia: Zamawiający nie przewiduje udzielania zaliczek na poczet wykonania zamówienia. Rozliczenia będą następować sukcesywnie po każdym przeprowadzonym szkoleniu na podstawie ustaleń ujętych w umowie oraz faktury wystawionej przez Wykonawcę.
Kryteria oceny i opis sposobu przyznawania punktacji
1. Oceny ofert będzie dokonywała Komisja Oceny Ofert (KOO).
2. Oferty oceniane będą w II etapach:
I etap: badanie i ocena w zakresie spełniania warunków udziału w postępowaniu
W I etapie Zamawiający będzie badał czy oceniana oferta spełnia/nie spełnia warunków udziału w postępowaniu.
Oferty niekompletne nie będą rozpatrywane w ocenie merytorycznej.
II etap: ocena merytoryczna według kryteriów określonych poniżej.
W II etapie rozpatrywane będą oferty nie podlegające odrzuceniu.
W celu wyboru najkorzystniejszej oferty Zamawiający przyjął następujące kryteria przypisując im odpowiednio wagi procentowe:
Kryterium I – cena oferty brutto – 40%.
Kryterium II – liczba zorganizowanych szkoleń spełniających warunki określone w pkt IV.2 tiret 2 niniejszego zapytania ofertowego – 50%. Zamawiający przyzna punkty
w tym kryterium pod warunkiem ujęcia usługi (szkolenia) w wykazie doświadczenia (załącznik nr 2 do zapytania) oraz załączenia dla usługi referencji należytej jej realizacji.
Kryterium III – uwzględnienie klauzul społecznych – 10% (Załącznik nr 4 do zapytania)
Kryterium I
W kryterium I „cena oferty brutto” ocena ofert zostanie dokonana przy zastosowaniu wzoru:
oferta z najniższą ceną ofertową brutto cena / cena ofertowa brutto oferty ocenianej
wartość punktowa oferty = ----------------------------------------------------------- x 100 x 40%
Oferta najkorzystniejsza otrzyma w tym kryterium 40 pkt.
Kryterium II
• Jeżeli oferent posiada doświadczenie w organizacji min. 15 szkoleń w zakresie zgodnym z przedmiotem zamówienia – otrzyma 50 pkt.
• Jeżeli oferent posiada doświadczenie w organizacji min. 10 szkoleń w zakresie zgodnym z przedmiotem zamówienia – otrzyma 30 pkt.
• Jeżeli oferent posiada doświadczenie w organizacji min. 5 szkoleń w zakresie zgodnym z przedmiotem zamówienia – otrzyma 15 pkt.
Kryterium III
Klauzula społeczna (KS) tj. społeczne warunki realizacji zamówienia publicznego – spełnienie klauzuli społecznej oznacza uwzględnienie aspektów społecznych przy realizacji zamówienia
...
W związku z limitem znaków, całość zapytania ofertowego znajduje się w załączniku.
Nazwa
ZWIĄZEK RZEMIOSŁA POLSKIEGO
Adres
00-246 Warszawa
mazowieckie
, Warszawa
Numer telefonu
228316161
Fax
228319610
NIP
5260251368
Tytuł projektu
Nowa jakość zawodowych egzaminów w rzemiośle - etap II
Numer projektu
POWR.02.15.00-00-0004/17-00
Nierozstrzygnięte – Inne
Opis
Przesłane oferty znacząco przekroczyły budżet w dedykowanej pozycji na organizację szkolenia (ponad 25%).