Strona główna
Logo unii europejskiej

Usługi cateringowe dla 70 uczestników w ramach projektu „ZRYW DO KARIERY-KLUCZ DO KARIERY”

Data publikacji: 16.04.2018

Informacje o ogłoszeniu

Termin składania ofert

do dnia 24-04-2018

Numer ogłoszenia

1104655

Status ogłoszenia

Zakończone

Miejsce i sposób składania ofert

1. Termin składania ofert upływa 24.04.2018 r. o godz. 8.30. Decyduje data i godzina wpływu oferty do Zamawiającego. Oferty złożone po terminie nie będą rozpatrywane.
2. Miejsce i forma składania ofert:
Ofertę wraz z załącznikami można przesłać pocztą / kurierem (w formie papierowej) na adres biura projektu “ZRYW DO KARIERY-KLUCZ DO KARIERY” ul. Legionów 1, 38-600 Brzozów. Ofertę prosimy umieścić w zamkniętym, nieprzejrzystym opakowaniu, w sposób gwarantujący poufność jej treści z dopiskiem „Oferta na przeprowadzenie indywidualnego i grupowego doradztwa zawodowego w ramach projektu „ZRYW DO KARIERY-KLUCZ DO KARIERY”, nr 2/ZDK-KDK/2018. Nie otwierać do dnia 24.03.2018 r. o godz. 8.30. Ofertę, spełniającą warunki określone w zdaniu poprzedzającym, można także dostarczyć osobiście do Biura projektu (ul. Legionów 1, 38-600 Brzozów) w godzinach pracy biura od 8:00 do 16:00.

Adres e-mail, na który należy wysłać ofertę

zrywdokariery@wp.pl

Osoba do kontaktu w sprawie ogłoszenia

Maciej Duraczyński

Nr telefonu osoby upoważnionej do kontaktu w sprawie ogłoszenia

602728212

Skrócony opis przedmiotu zamówienia

Przedmiotem zamówienia jest:
• Usługa cateringowa dla 70 uczestników doradztwa PORADNICTWO ZAWODOWE GRUPOWE w ramach projektu „ZRYW DO KARIERY-KLUCZ DO KARIERY”.
• Usługa cateringowa dla 70 uczestników szkoleń i kursów zawodowych w ramach „ZRYW DO KARIERY-KLUCZ DO KARIERY”
• Usługa cateringowa dla 70 uczestników szkoleń i kursów zawodowych w ramach „ZRYW DO KARIERY-KLUCZ DO KARIERY”

Kategoria ogłoszenia

Usługi

Podkategoria ogłoszenia

Usługi cateringowe

Miejsce realizacji zamówienia

Województwo: podkarpackie Powiat:

Opis przedmiotu zamówienia

Cel zamówienia

1. Przedmiotem zamówienia jest:
• Usługa cateringowa dla 70 uczestników doradztwa PORADNICTWO ZAWODOWE GRUPOWE w ramach projektu „ZRYW DO KARIERY-KLUCZ DO KARIERY”. Na usługę cateringową składa się 7 grup po 10 osób x 4 dni łącznie 280 osobodni.
• Usługa cateringowa dla 70 uczestników szkoleń i kursów zawodowych w ramach „ZRYW DO KARIERY-KLUCZ DO KARIERY” - 70 osób x 12 dni łącznie 840 osobodni
• Usługa cateringowa dla 70 uczestników szkoleń i kursów zawodowych w ramach „ZRYW DO KARIERY-KLUCZ DO KARIERY” - 70 osób x 14 dni łącznie 980 osobodni

Przedmiot zamówienia

Przedmiotem zamówienia jest:
• Usługa cateringowa dla 70 uczestników doradztwa PORADNICTWO ZAWODOWE GRUPOWE w ramach projektu „ZRYW DO KARIERY-KLUCZ DO KARIERY”. Na usługę cateringową składa się 7 grup po 10 osób x 4 dni łącznie 280 osobodni.
• Usługa cateringowa dla 70 uczestników szkoleń i kursów zawodowych w ramach „ZRYW DO KARIERY-KLUCZ DO KARIERY” - 70 osób x 12 dni łącznie 840 osobodni
• Usługa cateringowa dla 70 uczestników szkoleń i kursów zawodowych w ramach „ZRYW DO KARIERY-KLUCZ DO KARIERY” - 70 osób x 14 dni łącznie 980 osobodni

Usługa cateringowa powinna składać się z dwóch przerw kawowych (kawa, herbata, woda mineralna gazowana i niegazowana, ciastka) oraz przerwy obiadowej - zestawu I danie (zupa) oraz z II dania + napój.Przykładowe menu na zajęcia:
- I danie: zupa; II danie: Pierogi z mięsem lub grzybami (5 – 6 szt./os.)
- I danie: zupa; II danie: Spaghetti Bolognese
- I danie: zupa; II danie: Gołąbki, sos pomidorowy, ziemniaki gotowane
- I danie: zupa; II danie: Filet z kurczaka, frytki, surówka
- I danie: zupa; II danie: Filet rybny, ziemniaki, surówka z kapusty kiszonej
- I danie: zupa; II danie: Sztuka mięsa w sosie, kluski śląskie, surówka
- I danie: zupa; II danie: Udko pieczone, ziemniaczki zapiekane, zestaw surówek
- I danie: zupa; II danie: Kawałki kurczaka w przyprawie (typu shoarma/ kebab) z frytkami i zestawem surówek
- I danie: zupa; II danie: Placek po węgiersku, zestaw surówek
- I danie: zupa; II danie: Kotlet schabowy, ziemniaki gotowane/ zapiekane, surówka
- I danie: zupa; II danie: Kotlet mielony, ziemniaki gotowane, surówka z buraków

Forma dostawy:
Posiłki pakowane będą w opakowania jednorazowego użytku (osobno dla każdej osoby), do każdego posiłku załączone zostaną jednorazowe sztućce. Transport posiłków w wyznaczone przez Zleceniodawcę miejsce nastąpi w pojemnikach termoizolacyjnych.

Zamówienie obejmuje łącznie 2100 osobodni (70 osób x 30 dni zajęć).
a) Zleceniodawca zastrzega, że zajęcia będą odbywały się w godzinach przedpołudniowych i/lub popołudniowych, w godzinach od 6:00 do 22:00, w zależności od preferencji Uczestników projektu.
b) Liczba dostarczonych posiłków uzależniona będzie od frekwencji Uczestników na zajęciach, w związku z czym Zleceniodawca zastrzega sobie możliwość zmniejszenia liczby dostarczanych posiłków w trakcie realizacji usługi.
c) Zleceniodawca zastrzega sobie możliwość indywidualnego dopasowania menu do potrzeb uczestników projektu, tj. specjalistyczna dieta wg potrzeb niepełnosprawnych, które wchodzą w skład grupy docelowej i indywidualnych preferencji i przekonań uczestników projektu, np. wegetarianie.

Miejsce realizacji usługi: powiat jasielski, strzyżowski, brzozowski.

Kod CPV

55321000-6

Nazwa kodu CPV

Usługi przygotowywania posiłków

Harmonogram realizacji zamówienia

Termin: od dnia podpisania umowy, nie później niż X 2018 r. Zleceniodawca zastrzega sobie możliwość przesunięcia terminu realizacji usług cateringowych na skutek wystąpienia okoliczności niezależnych i niezawinionych przez Zleceniodawcę (których nie można było przewidzieć). Godziny prowadzenia zajęć oraz dostarczania posiłków będą dopasowane do preferencji Uczestników projektu i zostaną ustalone z wybranym Zleceniobiorcą

Załączniki

Pytania i wyjaśnienia

Brak pytań i wyjaśnień

Wiedza i doświadczenie

Wykonawca dysponują doświadczeniem w realizacji usług będących przedmiotem zamówienia, tj. w okresie ostatnich 3 lat przed upływem terminu składania ofert (a jeżeli okres prowadzonej działalności jest krótszy – w tym okresie) zrealizowali co najmniej 3 usługi cateringowe dla co najmniej 50 osób.

Sytuacja ekonomiczna i finansowa

Wykonawca:
1) nie znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej mogącej budzić wątpliwości co do możliwości prawidłowego wykonania zamówienia, nie wszczęto wobec nich postępowania upadłościowego, ani nie ogłoszono upadłości, nie zalegają z opłacaniem podatków, opłat lub składek na ubezpieczenie społeczne lub zdrowotne,
2) dysponują odpowiednimi zasobami zdolnymi do wykonania zamówienia

Dodatkowe warunki

XIV. Wadium
1. Zamawiający wymaga od Wykonawców składających ofertę wniesienia wadium w następującej wysokości: 7000 zł (słownie : siedem tysięcy złotych 00/100 zł). Wadium w odpowiedniej wysokości winno zostać wpłacone przelewem na rachunek bankowy Zamawiającego 89105015621000009094215713 ING Bank Śląski S.A. W tytule przelewu należy wskazać nr zapytania ofertowego tj: „Wadium-Zapytanie ofertowe nr 2/ZDK-KDK/2018”. Zamawiający uzna wymóg wniesienia wadium za spełniony, jeżeli rachunek bankowy Zamawiającego zostanie uznany odpowiednią kwotą wadium przed upływem terminu składania ofert.
2. Wadium nie jest oprocentowane.
3. Zamawiający zatrzymuje wadium, jeżeli:
a. Wykonawca, którego oferta została wybrana, odstąpi od zawarcia umowy lub zwleka z zawarciem umowy na warunkach określonych w zapytaniu ofertowym lub zawarcie umowy w wyznaczonym przez Zamawiającego terminie nie dojdzie do skutku z lub przyczyn leżących po stronie Wykonawcy
b. Zawarcie umowy stało się niemożliwe z innych przyczyn leżących po stronie Wykonawcy.
4. Zamawiający zwróci wniesione wadium Wykonawcom, których oferty nie zostały wybrane, w terminie do 7 dni kalendarzowych od dnia wyboru oferty najkorzystniejszej lub unieważnienia postępowania. Przez datę zwrotu rozumie się obciążenie rachunku bankowego Zamawiającego.
5. Wykonawcy, którego oferta została wybrana jako najkorzystniejsza, Zamawiający zwraca wadium w ciągu 7 dni od dnia zawarcia umowy.
6. Zamawiający zwróci wadium niezwłocznie na wniosek Wykonawcy, który wycofał ofertę przed upływem terminu składania ofert lub który nie złożył oferty mimo wniesienia wadium, jak również Wykonawcy, który złożył ofertę po upływie terminu składania ofert.
7. Jeżeli wadium ma zostać zwrócone na inny rachunek bankowy niż ten, z którego dokonano wpłaty wadium, do oferty należy załączyć informację o numerze rachunku bankowego, na który należy dokonać zwrotu kwoty wadium.

Lista dokumentów/oświadczeń wymaganych od Wykonawcy

1. Formularz ofertowy – załącznik nr 1
2. Oświadczenie o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu – załącznik nr 2
3. Oświadczenie w sprawie braku powiązań osobowych i kapitałowych – załącznik nr 3
4. Oświadczenie potwierdzające dysponowanie odpowiednim potencjałem – załącznik nr 4
5. Wykaz doświadczenia w ralizacji usług cateringowych – załącznik nr 5
6. Oświadczenie o spełnieniu klauzuli społecznej – załącznik nr 6

Ocena oferty

Kryteria oceny i opis sposobu przyznawania punktacji

O wyborze najkorzystniejszej oferty decydować będą następujące kryteria:
1. cena ofertowa (brutto) - 80%,
2. doświadczenie Wykonawcy – 20%,
co łącznie stanowi 100% puntków.

Punkty będą przyznawane według poniższej zasady:
1. Kryterium ceny (P1) oceniane będzie według wzoru:

P1= Cn/Cb x 100 x 80%

gdzie:
P1 – ilość punktów w kryterium cena,
Cn – najniższa cena,
Cb – cena oferty badanej,
100 – wskaźnik stały,
80% – procentowe znaczenie kryterium ceny.

2. Kryterium doświadczenie w realizacji usług cateringowych (P2) oceniane będzie według wzoru:

P2= Db/Dn x 100 x 20%

gdzie:
P2 – ilość punktów w kryterium doświadczenie w realizacji usług cateringowych ,
Db – ilość zrealizowanych usług cateringowych oferty badanej,
Dn – największa ilość zrealizowanych usług cateringowych,
100 – wskaźnik stały,
20% – procentowe znaczenie kryterium doświadczenie w realizacji usług cateringowych.

Maksymalną ilość punktów w ramach kryterium „Doświadczenie w realizacji usług cateringowych” otrzyma Zleceniobiorca, który wykaże największą liczbę zrealizowanych w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert (a jeżeli okres prowadzonej działalności jest krótszy - w tym okresie) usług cateringowych dla co najmniej 50 osób, które będą ujęte w Załączniku nr 5 do niniejszego zapytania ofertowego oraz zostaną potwierdzone dokumentami, z których jednoznacznie wynika prawidłowość zrealizowanych usług, np. referencje, protokoły odbioru usług.

Za najkorzystniejszą zostanie uznana oferta, która uzyska największą liczbę punktów (P = P1 + P2).

O wyborze najkorzystniejszej oferty Zleceniodawca zawiadomi Zleceniobiorcę, który złożył najkorzystniejszą ofertę, telefonicznie lub za pośrednictwem poczty elektronicznej lub poprzez zamieszczenie stosownej informacji na stronie internetowej Zleceniodawcy.

Wykluczenia

Wykonawcy nie należą do kategorii Zleceniobiorców wykluczonych z postępowania określonych w art. 24 Ustawy z dnia 29 stycznia 2004 roku Prawo zamówień publicznych z póź. zm. Dz.U.2015.2164 z dnia 22.12.2015, tj.:
1) Zleceniobiorców, którzy wyrządzili szkodę, nie wykonując zamówienia lub wykonując je nienależycie, jeżeli szkoda ta została stwierdzona prawomocnym orzeczeniem sądu wydanym w okresie 3 lat przed wszczęciem postępowania; Zleceniodawca nie dokonuje opisu sposobu oceny spełnienia tego warunku. Zleceniobiorca podpisując ofertę jednocześnie oświadcza spełnienie tego warunku. Zleceniodawca nie dokonuje opisu sposobu oceny spełnienia tego warunku. Zleceniobiorca podpisując ofertę jednocześnie oświadcza spełnienie tego warunku.
2) Osoby fizyczne (dotyczy osób fizycznych prowadzących jednoosobową działalność gospodarczą), które prawomocnie skazano za przestępstwo popełnione w związku z postępowaniem o udzielenie zamówienia, przestępstwo przeciwko prawom osób wykonujących pracę zarobkową, przestępstwo przeciwko środowisku, przestępstwo przekupstwa, przestępstwo przeciwko obrotowi gospodarczemu lub inne przestępstwo popełnione w celu osiągnięcia korzyści majątkowych, a także za przestępstwo skarbowe lub przestępstwo udziału w zorganizowanej grupie albo związku mających na celu popełnienie przestępstwa lub przestępstwa skarbowego; Zleceniodawca nie dokonuje opisu sposobu oceny spełnienia tego warunku. Zleceniobiorca podpisując ofertę jednocześnie oświadcza spełnienie tego warunku.
3) Złożyli nieprawdziwe informacje mające wpływ na wynik prowadzonego postępowania; Zleceniodawca nie dokonuje opisu sposobu oceny spełnienia tego warunku. Zleceniobiorca podpisując ofertę jednocześnie oświadcza spełnienie tego warunku.

Zamawiający - Beneficjent

Nazwa

ZRYW II - OŚRODEK SZKOLENIA KIEROWCÓW MARTA SKOWRON

Adres

pl. Wolności 2/209

35-075 Rzeszów

podkarpackie , Rzeszów

Numer telefonu

602728212

NIP

8131565126

Tytuł projektu

ZRYW DO KARIERY-KLUCZ DO KARIERY

Numer projektu

RPPK.07.01.00-18-0071/17-00

Informacja o wybranym wykonawcy

Rozstrzygnięte

Nazwa i adres, data wpłynięcia oferty oraz jej cena

Wojciech Zalewski BAR MLECZNY "WOJTEK" ul.Fryderyka Chopina 20/38, 38-200 Jasło
Data wpłynięcia oferty: 23.04.2018 r.
Kwota łączna : 71 400,00 zł
Liczba wyświetleń: 604