Termin składania ofert
Numer ogłoszenia
Status ogłoszenia
Zakończone
Treść ogłoszenia została zmieniona
17.01.2018
Z ogłoszenia usunięto wątek dotyczący noclegu oraz kolacji.
Nowa treść ogłoszenia w załączniku.
Miejsce i sposób składania ofert
1. Ofertę można złożyć osobiście w sekretariacie Związku Rzemiosła Polskiego (00-246 Warszawa, ul. Miodowa 14, pok. 107) lub przesłać pocztą (tradycyjną lub elektroniczną) do dnia 23.01.2018 r. do godz. 14.00 (wiążąca jest data wpływu Oferty do Biura Projektu).
2. Oferta powinna zostać złożona w dwóch zamkniętych kopertach. Koperty powinny być opatrzone pieczęcią firmową oraz adresem Związku Rzemiosła Polskiego i dopiskiem: „Oferta na organizację spotkania szkoleniowego w ramach projektu - Nowa jakość zawodowych egzaminów w rzemiośle – etap II”.
Miejsce złożenia oferty, adres korespondencyjny, numer faksu i adres mailowy:
Związek Rzemiosła Polskiego
00-246 Warszawa, ul. Miodowa 14, pok. 107 (sekretariat)
tel. +48 22 50 44 200
fax +48 22 50 44 230
3. oferta może być złożona w wersji elektronicznej na adres e – mail: nowajakosc@zrp.pl
3. Wykonawca może przed upływem terminu przesyłania ofert, zmienić lub wycofać ofertę.
4. W toku badania i oceny ofert Zamawiający może zażądać od Wykonawców wyjaśnień dotyczących treści złożonych ofert.
5. Wykonawca pozostaje związany złożoną ofertą przez okres 7 dni. Bieg terminu związania ofertą rozpoczyna się wraz z upływem terminu składania ofert.
Adres e-mail, na który należy wysłać ofertę
nowajakosc@zrp.pl
Osoba do kontaktu w sprawie ogłoszenia
Andrzej Stępnikowski (tel. 22 50 44 248, e-mail: stepnikowski@zrp.pl ) oraz Monika Walterska (tel. 22 50 44 279, e – mail: walterska@zrp.pl )
Skrócony opis przedmiotu zamówienia
1. Przedmiotem zamówienia jest każdorazowe zapewnienie jednej sali szkoleniowej dla 28 osób na 1 dzień roboczy (7 godzin), 1 przerwy kawowej, po jednym obiedzie dla uczestników szkolenia w Warszawie (woj. Mazowieckie) w terminach:
29.01.2018, 10.02.2018, 24.02.2018, 10.03.2018.
2. Liczba uczestników: 28 osób x 4 = 112 osób.
3. Lokalizacja: hotel/ośrodek konferencyjny lub inny obiekt wyposażony w salę szkoleniową (co najmniej 3-gwiazdkowy lub odpowiadający standardem hotelom co najmniej 3-gwiazdkowym w przypadku ośrodków) zlokalizowany w Warszawie w miejscu dogodnym komunikacyjnie oddalonym maksymalnie 12 kilometrów od Dworca Centralnego, dostosowany do potrzeb osób niepełnosprawnych. Miejsce szkolenia powinno posiadać co najmniej podjazd dla osób z niepełnosprawnością ruchową oraz pomieszczenia wyposażone w węzeł sanitarny przystosowany do potrzeb osób z niepełnosprawnościami.
Kategoria ogłoszenia
Usługi
Podkategoria ogłoszenia
Usługi hotelarskie
Miejsce realizacji zamówienia
Województwo:
mazowieckie
Powiat:
Warszawa
Miejscowość:
Warszawa
Cel zamówienia
Związek Rzemiosła Polskiego zaprasza do złożenia oferty w zakresie wynajmu sali szkoleniowej, usług restauracyjnych dla uczestników szkolenia członków Zespołów Autorskich, w ramach projektu „Nowa jakość zawodowych egzaminów w rzemiośle – etap II” realizowanego przez Związek Rzemiosła Polskiego, wspófinansowanego ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego
Przedmiotem oferty jest – każdorazowo - udostępnienie sali szkoleniowej dla 28 osób na 1 dzień, zapewnienie 1 przerwy kawowej, 1 obiadu dla maksymalnie 28 osób w Warszawie (woj. mazowieckie) w terminach:
Termin 1: 29.01.2018 (szkolenie 1)
Termin 2: 10.02.2018 (szkolenie 2)
Termin 3: 24.02.2018 (szkolenie 3)
Termin 4: 10.03.2018 (spotkanie wartościujące)
Przedmiot zamówienia
1. Przedmiotem zamówienia jest każdorazowe zapewnienie jednej sali szkoleniowej dla 28 osób na 1 dzień roboczy (7 godzin), 1 przerwy kawowej, po jednym obiedzie dla uczestników szkolenia w Warszawie (woj. Mazowieckie) w terminach:
29.01.2018, 10.02.2018, 24.02.2018, 10.03.2018.
2. Liczba uczestników: 28 osób x 4 = 112 osób.
3. Lokalizacja: hotel/ośrodek konferencyjny lub inny obiekt wyposażony w salę szkoleniową (co najmniej 3-gwiazdkowy lub odpowiadający standardem hotelom co najmniej 3-gwiazdkowym w przypadku ośrodków) zlokalizowany w Warszawie w miejscu dogodnym komunikacyjnie oddalonym maksymalnie 12 kilometrów od Dworca Centralnego, dostosowany do potrzeb osób niepełnosprawnych. Miejsce szkolenia powinno posiadać co najmniej podjazd dla osób z niepełnosprawnością ruchową oraz pomieszczenia wyposażone w węzeł sanitarny przystosowany do potrzeb osób z niepełnosprawnościami.
4. Zamawiający nie dopuszcza składania ofert cząstkowych lub wariantowych.
5. Zadania Wykonawcy:
Zadanie 1 – Usługi hotelarskie w zakresie spotkań i konferencji – zapewnienie sali szkoleniowej (kod CPV 551).
Sala szkoleniowa powinna być przestrzenna i jasna. Odpowiednie oświetlenie: dostęp światła dziennego oraz całodobowego oświetlenia umożliwiającego swobodne i bezpieczne dla wzroku czytanie, a zarazem możliwość zaciemnienia sali podczas prezentacji multimedialnej. Krzesła miękkie z oparciami o wysokości przystosowanej do wzrostu dorosłego człowieka. Klimatyzacja z możliwością regulacji temperatury. Dodatkowe wyposażenie to flipczart (z papierem i pisakami), ekran, rzutnik multimedialny oraz laptop. Bezpłatny dostęp do bezprzewodowego Internetu. Czas spotkania szkoleniowo-informacyjnego przewidziany jest na maksymalnie na 7 godzin zegarowych w ciągu jednego dnia (w godz. 11.00-18.00). Możliwość wjazdu osób na wózkach inwalidzkich. Ustawienie krzeseł w podkowę z możliwością podziału na wyspy, stół prezydialny przeznaczony dla dwóch osób.
W dniu spotkania miejsce dla recepcji zlokalizowane bezpośrednio przed salą plenarną.
Wykonawca zapewni Zamawiającemu każdorazowo możliwość bezpłatnego skopiowania druku łącznie do max. 100 stron A4.
Wykonawca zapewni Zamawiającemu każdorazowo 3 miejsca parkingowe.
Zadanie 2 - Usługi restauracyjne i dotyczące podawania posiłków – zapewnienie wyżywienia oraz organizacja serwisu kawowego (kod CPV 553)
W dniu spotkania zapewnienie obiadu i 1 przerwy kawowej.
Obiad składał się będzie z zupy, drugiego dania, deseru oraz wody mineralnej, a przerwa kawowa z kawy, herbaty, wody, soków i ciasta lub ciasteczek. Każdorazowo powinna być przygotowana oferta obiadowa z daniami wegetariańskimi. Wykonawca zapewni serwis gastronomiczny (przygotowanie i sprzątanie, obsługa kelnerska, zastawa ceramiczna i szklana). Posiłek powinien być serwowany w osobnym pomieszczeniu (nie w sali, w której będzie odbywać się spotkanie). Stoły powinny być zarezerwowane wyłącznie dla uczestników spotkania. Wszyscy uczestnicy spotkania muszą mieć możliwość skorzystania z posiłku jednocześnie w jednej sali. Posiłek (obiad) serwowany na siedząco (wyklucza się możliwość formy bankietowej).
W zakresie wyżywienia Wykonawca zobowiązany jest do zapewnienia:
• terminowego przygotowania posiłku, zgodnie z ramowym planem spotkania,
• zachowania zasad higieny i obowiązujących przepisów sanitarnych przy przygotowywaniu posiłków,
• przygotowywania posiłku zgodnie z zasadami racjonalnego żywienia, urozmaiconych, catering w oparciu o dostępne sezonowo produkty lokalne z ważnymi terminami przydatności do spożycia,
• możliwości przesunięcia godzin posiłku maksymalnie o godzinę wcześniej lub później w dniu spotkania.
Na trzy dni przed terminem spotkania Zamawiający przekaże Wykonawcy ramowy harmonogram spotkania, na podstawie którego określone zostaną godziny posiłku, godziny otwarcia spotkania oraz pozostałe kwestie organizacyjne.
Kod CPV
55120000-7
Nazwa kodu CPV
Usługi hotelarskie w zakresie spotkań i konferencji
Harmonogram realizacji zamówienia
Termin 1: 29.01.2018 (szkolenie 1)
Termin 2: 10.02.2018 (szkolenie 2)
Termin 3: 24.02.2018 (szkolenie 3)
Termin 4: 10.03.2018 (spotkanie wartościujące)
Załączniki
Pytania i wyjaśnienia
Brak pytań i wyjaśnień
Kryteria oceny i opis sposobu przyznawania punktacji
1. Oceny ofert będzie dokonywała Komisja.
2. Oferty oceniane będą w II etapach:
I etap: badanie i ocena w zakresie spełniania warunków udziału w postępowaniu
W I etapie Zamawiający będzie badał czy oceniana oferta spełnia/nie spełnia warunków udziału w postępowaniu. Oferty niekompletne nie będą rozpatrywane w ocenie merytorycznej.
II etap: ocena merytoryczna według kryteriów określonych poniżej.
W II etapie rozpatrywane będą oferty nie podlegające odrzuceniu.
W celu wyboru najkorzystniejszej oferty Zamawiający przyjął następujące kryteria przypisując im odpowiednio wagi procentowe:
Łączna cena ofertowa (brutto) – 100%
Ocena ofert w oparciu o powyższe kryterium dokonana zostanie, w oparciu o wzór:
Najniższa łączna cena ofertowa spośród złożonych ofert
C = ------------------------------------------------------------------------------- x 100 pkt
Łączna cena ofertowa badanej oferty
Jeżeli nie będzie można dokonać wyboru oferty najkorzystniejszej ze względu na to, że zostały złożone oferty o takiej samej cenie, Zamawiający wezwie tych Wykonawców do złożenia ofert dodatkowych w określonym terminie.
Jeżeli Wykonawca, którego oferta zostanie wybrana za najkorzystniejszą będzie uchylał się od podpisania umowy Zamawiający będzie mógł dokonać wyboru najkorzystniejszej oferty spośród pozostałych ofert.
Jeżeli cena najkorzystniejszej oferty przekroczy kwotę, jaką Zamawiający będzie mógł przeznaczyć na sfinansowanie zamówienia, Zamawiający unieważni postępowanie.
Nazwa
ZWIĄZEK RZEMIOSŁA POLSKIEGO
Adres
00-246 Warszawa
mazowieckie
, Warszawa
Numer telefonu
228316161
Fax
228319610
NIP
5260251368
Tytuł projektu
Nowa jakość egzaminów zawodowych w rzemiośle
Numer projektu
POWR.02.15.00-00-0001/16-00
Rozstrzygnięte
Nazwa i adres, data wpłynięcia oferty oraz jej cena
Nawigator spotkań
Marcin Szota
ul. Hrubieszowska 6a
01-209 Warszawa
Data wpływu oferty: 23.01.2018 r.
Cena: 2 054,10 zł.