Termin składania ofert
Numer ogłoszenia
Status ogłoszenia
Zakończone
Treść ogłoszenia została zmieniona
Związek Zawodowy BUDOWLANI ul. Mokotowska 4/6, 00-641 Warszawa, NIP 5260008521, REGON 002205002 zwany dalej Zamawiającym zaprasza do złożenia oferty cenowej na wykonanie usługi cateringowej (całodzienna przerwa kawowa i obiad dwudaniowy) na potrzeby organizacji:
1) 13 posiedzeń Rady średnio po 26 os.
2) 22 spotkań grupy roboczej średnio po 16 os.
3) 3 seminariów upowszechniających średnio po 50 os w 3 różnych miejscach Polski
4) 8 seminariów BKL średnio po 20 os w 7 różnych miejscach Polski
w ramach Projektu pn. „Sektorowa Rada ds. Kompetencji w Budownictwie” (Działanie 2.12 „Zwiększenie wiedzy o potrzebach kwalifikacyjno-zawodowych” PO WER 2014-2020) współfinansowanego przez Unię Europejską ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach Programu Operacyjnego Wiedza Edukacja Rozwój 2014-2020 w okresie od marca 2017 roku do sierpnia 2022 roku. Numer projektu: POWR.02.12.00-00-0006/16-00
Postępowanie jest prowadzone w celu udzielenia zamówienia zgodnie z wytycznymi zawartymi w dokumencie „Wytyczne w zakresie kwalifikowalności wydatków w ramach Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego, Europejskiego Funduszu Społecznego oraz Funduszu Spójności na lata 2014-2020” odnoszącymi się do zasady konkurencyjności.
Miejsce i sposób składania ofert
1.Oferty należy przesyłać za pośrednictwem poczty elektronicznej na adres: grazyna.rozanek@zzbudowlani.pl, poczty konwencjonalnej lub osobiście na adres siedziby Biura Projektu: Związek Zawodowy Budowlani ul. Mokotowska 4/6, 00-048 Warszawa z dopiskiem Projekt „Sektorowa Rada ds. kompetencji w budownictwie”.
2.Termin składania ofert upływa dniu 31.03.2017r. o godzinie 24.00.
O dacie decyduje moment wpływu oferty do Biura Projektu.
Adres e-mail, na który należy wysłać ofertę
grazyna.rozanek@zzbudowlani.pl
Osoba do kontaktu w sprawie ogłoszenia
Grażyna Różanek
Nr telefonu osoby upoważnionej do kontaktu w sprawie ogłoszenia
608321847
Skrócony opis przedmiotu zamówienia
Do zadań wykonawcy będzie należało zapewnienie i organizacja przerw kawowych i posiłków dla wskazanej liczby osób w trakcie jednodniowych spotkań.
1. Wykonawca zapewni przerwy kawowe w trybie ciągłym zgodnie z harmonogramem trwania spotkania w miejscach wskazanych przez Zamawiającego. Na przerwę kawową składać się będą:
a) herbata, kawa rozpuszczalną oraz kawa z ekspresu wysokociśnieniowego wraz z dodatkami typu: cukier, mleko, cytryna;
b) soki owocowe, woda mineralną gazowana i niegazowana;
c) słodkie przekąski typu ciasteczka (co najmniej trzy rodzaje) oraz słone przekąski (co najmniej trzy rodzaje);
d) owoce (co najmniej trzy rodzaje).
2. Wykonawca zapewni obiady w wersji bufetowej składające się z: zupy, nie mniej niż 2 dań głównych do wyboru – z uwzględnieniem potraw mięsnych oraz wegetariańskich, nie mniej niż 2 sałatek i deserów do wyboru, napój do wyboru (soki, woda gazowana i niegazowana).
3. Wykonawca zapewni w miejscu realizowanego zamówienia: obrusy, dzbanki do soków; szklanki do serwowania napojów (typu long), filiżanki wraz ze spodkami, itp.; bulionówki, talerze obiadowe, talerze przystawkowe, talerze deserowe (niedopuszczalne są naczynia jednorazowe), sztućce, serwetki papierowe.
4. Wykonawca prześle Zamawiającemu co najmniej na 5 dni roboczych przed planowaną dostawą propozycję menu. Zamawiający niezwłocznie zaakceptuje lub naniesie sugestie do menu i prześle ostateczną wersję Wykonawcy nie później niż w dzień poprzedzający wydarzenie.
II. Harmonogram realizacji zamówienia:
Spotkania organizowane będą w okresie od kwietnia 2016r. do sierpnia 2022r. w Warszawie i min. 7 innych miastach Polski, jak poniżej.
Usługa cateringu winna obejmować:
1) dla uczestników posiedzeń Rady, 13 spotkań x min. 26 osób, w roku 2017- 3 spotkania i minimum 78 osób, w latach 2018-2022 – po 2 spotkania rocznie, średnio rocznie minimum 52 osoby, łącznie minimum 338 osób, miejsce spotkań Warszawa.
a) zorganizowanie i przeprowadzenie całodziennej przerwy kawowej
b) przygotowanie i serwowanie obiadu
2) dla uczestników spotkań grupy roboczej, 22 spotkania x min. 16 osób na spotkaniu, liczba spotkań w roku - 4 , minimum 64 osoby rocznie w latach 2017-2021, w roku 2022- 2 spotkania (min. 32 osoby), łącznie min. 352 osoby, miejsce spotkań Warszawa.
a) zorganizowanie i przeprowadzenie całodziennej przerwy kawowej
b) przygotowanie i serwowanie obiadu;
3) dla uczestników seminariów informacyjnych, 3 seminaria x min. 50 osób na seminarium w latach 2017-2022, łącznie min. 150 osób, dwa seminaria poza Warszawą (Sanok, Bydgoszcz),
a) zorganizowanie i przeprowadzenie całodziennej przerwy kawowej
b) przygotowanie i serwowanie obiadu;
4) dla uczestników seminariów, 4 seminaria x min.20 osób w roku 2018 i 4 seminaria x min.20 osób w roku 2021 i łącznie min. 320 osób, 3 seminaria w 2018 i 3 seminaria w 2021 poza Warszawą (Kielce, Gdańsk, Wrocław, Poznań, Katowice, Olsztyn) łącznie min. 160 osób.
a) zorganizowanie i przeprowadzenie całodziennej przerwy kawowej
b) przygotowanie i serwowanie obiadu.
Kategoria ogłoszenia
Usługi
Podkategoria ogłoszenia
Usługi cateringowe
Miejsce realizacji zamówienia
Województwo:
cała Polska
Powiat:
Miejscowość:
Warszawa, Sanok, Kielce, Olsztyn, Katowice, Bydgoszcz, Gdańsk, Wrocław, Poznań.
Cel zamówienia
Przedmiotem zamówienia są usługi cateringowe (całodzienna przerwa kawowa i obiad dwudaniowy) dla uczestników spotkań w ramach Projektu pn. „Sektorowa Rada ds. Kompetencji w Budownictwie” (Działanie 2.12 „Zwiększenie wiedzy o potrzebach kwalifikacyjno-zawodowych” PO WER 2014-2020) współfinansowanego przez Unię Europejską ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach Programu Operacyjnego Wiedza Edukacja Rozwój 2014-2020 w okresie od kwietnia 2017 roku do sierpnia 2022 roku.
Przedmiot zamówienia
Wymagania wobec usług cateringowych:
Do zadań wykonawcy będzie należało zapewnienie i organizacja przerw kawowych i posiłków dla wskazanej liczby osób w trakcie jednodniowych spotkań.
1. Wykonawca zapewni przerwy kawowe w trybie ciągłym zgodnie z harmonogramem trwania spotkania w miejscach wskazanych przez Zamawiającego. Na przerwę kawową składać się będą:
a) herbata, kawa rozpuszczalną oraz kawa z ekspresu wysokociśnieniowego wraz z dodatkami typu: cukier, mleko, cytryna;
b) soki owocowe, woda mineralną gazowana i niegazowana;
c) słodkie przekąski typu ciasteczka (co najmniej trzy rodzaje) oraz słone przekąski (co najmniej trzy rodzaje);
d) owoce (co najmniej trzy rodzaje).
2. Wykonawca zapewni obiady w wersji bufetowej składające się z: zupy, nie mniej niż 2 dań głównych do wyboru – z uwzględnieniem potraw mięsnych oraz wegetariańskich, nie mniej niż 2 sałatek i deserów do wyboru, napój do wyboru (soki, woda gazowana i niegazowana).
3. Wykonawca zapewni w miejscu realizowanego zamówienia: obrusy, dzbanki do soków; szklanki do serwowania napojów (typu long), filiżanki wraz ze spodkami, itp.; bulionówki, talerze obiadowe, talerze przystawkowe, talerze deserowe (niedopuszczalne są naczynia jednorazowe), sztućce, serwetki papierowe.
4. Wykonawca prześle Zamawiającemu co najmniej na 5 dni roboczych przed planowaną dostawą propozycję menu. Zamawiający niezwłocznie zaakceptuje lub naniesie sugestie do menu i prześle ostateczną wersję Wykonawcy nie później niż w dzień poprzedzający wydarzenie.
Kod CPV
55520000-1
Nazwa kodu CPV
Usługi dostarczania posiłków
Dodatkowe przedmioty zamówienia
55321000-6 -Usługi przygotowywania posiłków
Harmonogram realizacji zamówienia
Harmonogram realizacji zamówienia:
Spotkania organizowane będą w okresie od kwietnia 2016r. do sierpnia 2022r. w Warszawie i min. 8 innych miastach Polski
Usługa cateringu winna obejmować:
1) dla uczestników posiedzeń Rady, 13 spotkań x min. 26 osób, w roku 2017- 3 spotkania i minimum 78 osób, w latach 2018-2022 – po 2 spotkania rocznie, średnio rocznie minimum 52 osoby, łącznie minimum 338 osób, miejsce spotkań Warszawa.
a) zorganizowanie i przeprowadzenie całodziennej przerwy kawowej
b) przygotowanie i serwowanie obiadu
2) dla uczestników spotkań grupy roboczej, 22 spotkania x 16 osób na spotkaniu, liczba spotkań w roku - 4 , średnio 64 osoby rocznie w latach 2017-2021, w roku 2022- 2 spotkania (32 osoby), łącznie 352 osoby, miejsce spotkań Warszawa.
a) zorganizowanie i przeprowadzenie całodziennej przerwy kawowej
b) przygotowanie i serwowanie obiadu;
3) dla uczestników seminariów informacyjnych, 3 seminaria x 50 osób na seminarium w latach 2017-2022, łącznie 150 osób, jedno w Warszawie i dwa seminaria poza Warszawą (Sanok, Bydgoszcz),
a) zorganizowanie i przeprowadzenie całodziennej przerwy kawowej
b) przygotowanie i serwowanie obiadu;
4) dla uczestników seminariów, 4 seminaria x 20 osób w roku 2018 i 4 seminaria x 20 osób w roku 2021, po jednym seminarium w Warszawie 2018r. i 2021 r. oraz trzy seminaria w 2018 i trzy seminaria w 2021 poza Warszawą (Kielce, Gdańsk, Wrocław, Poznań, Katowice, Olsztyn), łącznie min. 160 osób.
a) zorganizowanie i przeprowadzenie całodziennej przerwy kawowej
b) przygotowanie i serwowanie obiadu
Załączniki
Pytania i wyjaśnienia
Brak pytań i wyjaśnień
Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności
Opis sposobu przygotowania ofert.
1. Oferta składana przez Wykonawcę powinna być sporządzona na FORMULARZU OFERTOWYM stanowiącym Załącznik nr 1 do Zapytania ofertowego.
2. Formularz ofertowy zostanie wypełniony przez Wykonawcę bez dokonywania w nim zmian. W przypadku, gdy jakakolwiek część Formularza nie dotyczy Wykonawcy, wpisuje on „nie dotyczy”.
3. Oferta powinna być sporządzona czytelnie, w języku polskim, najlepiej pismem komputerowym lub inną czytelną i trwałą techniką, oraz powinna być podpisana przez Wykonawcę. Wszelkie dokumenty sporządzane przez Wykonawcę oraz oświadczenia stanowiące załączniki do oferty powinny być podpisane przez Wykonawcę.
4. Wszystkie strony oferty powinny być ponumerowane i spięte (zszyte) w sposób trwały (dla wersji drukowanej), zapisane w jednym dokumencie w formacie PDF (dla wersji składnych elektronicznie) zapobiegający zdekompletowaniu zawartości oferty.
5. Wykonawca może złożyć tylko jedną ofertę.
6. Nie jest dopuszczone złożenie oferty wariantowej.
7. Nie istnieje możliwość składania ofert częściowych.
8. W przypadku, gdy Wykonawca dołączy jako załącznik do oferty kopię dokumentu, kopia ta powinna być poświadczona za zgodność z oryginałem przez tego Wykonawcę.
9. Wymagane obligatoryjnie załączniki to:
a) Formularz ofertowy – załącznik nr 1,
b) Oświadczenie o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu – podpisany załącznik nr 2,
c) Oświadczenie o niezaleganiu z opłacaniem podatków i składek na ubezpieczenie zdrowotne i społeczne - podpisany załącznik nr 2,
d) Oświadczenie o braku powiązań osobowych i kapitałowych z Zamawiającym – podpisany załącznik nr 3,
10. Wykonawca ponosi wszelkie koszty związane z przygotowaniem i złożeniem oferty.
Wiedza i doświadczenie
Wykonawca przedstawi dokumenty potwierdzające należyte wykonanie minimum 2 usług (referencje), wskazujące na odbiorcę usługi, kwotę wykonanej usługi oraz datę realizacji usługi, przy czym wykaz może obejmować usługi o wartości jednostkowej co najmniej 5 000 zł zrealizowane w ostatnich trzech latach –załącznik nr 4.
Potencjał techniczny
Wykonawca dysponuje potencjałem technicznym do wykonania zamówienia
Osoby zdolne do wykonania zamówienia
nd
Sytuacja ekonomiczna i finansowa
nd
Dodatkowe warunki
nd
Warunki zmiany umowy
nd
Lista dokumentów/oświadczeń wymaganych od Wykonawcy
1. Wykonawca załączy do oferty oświadczenie o niezaleganiu z opłacaniem podatków i składek na ubezpieczenia zdrowotne i społeczne (ZUS) ( zał. nr 2)
2. Wykonawca załączy do oferty oświadczenie posiadaniu niezbędnnych kwalifikacjii doświadczenia do realizacji zamówienia (zał. nr 2)
3. Wykonawca załączy do oferty oświadczenie potwierdzające brak powiązania z Zamawiającym (zał. nr 3)
4. Wykonawca załączy do oferty dokumenty potwierdzające należyte wykonanie 2 usług (referencje), wskazujące na odbiorcę usługi, kwotę wykonanej usługi oraz datę realizacji usługi, przy czym wykaz może obejmować usługi o wartości jednostkowej co najmniej 5 000 zł (zał. nr 4).
Zamówienia uzupełniające
Zamawiający zastrzega sobie prawo do zwiększenia liczby uczestników spotkań jednak nie więcej niż o 50%.
Kryteria oceny i opis sposobu przyznawania punktacji
Opis kryteriów, którymi Zamawiający będzie się kierował przy wyborze oferty.
1.Przy wyborze najkorzystniejszej oferty, Zamawiający będzie się kierował następującym kryterium:
CENA oferty
Waga kryterium – 100%
Przyjmuje się, że najwyższą liczbę punktów tj. 100 otrzyma cena najniższa wśród cen zawartych w ofertach na wykonanie zamówienia objętego zapytaniem.
Ceny w pozostałych ofertach punktowane będą w oparciu o następujący wzór:
C(min)
C = ----------- x 100
C(b)
gdzie:
C – liczba punktów przyznana ofercie badanej za kryterium ceny
C(min) - najniższa zaoferowana cena, spośród wszystkich ofert nie podlegających odrzuceniu
C(b) - cena zaoferowana w ofercie badanej
2. Po dokonaniu oceny ofert i wyłonieniu oferty najkorzystniejszej dla Zamawiającego na podstawie kryteriów przyjętych w niniejszym zapytaniu ofertowym, Zamawiający zaprosi Wykonawcę do swojej siedziby w celu szczegółowego uzgodnienia wykonania przedmiotu zamówienia i warunków umowy.
Wykluczenia
Zamawiający wykluczy z postępowania Wykonawcę powiązanego kapitałowo lub osobowo z Zamawiającym lub z osobami upoważnionymi do zaciągania zobowiązań w imieniu Zamawiającego lub osobami wykonującymi w imieniu Zamawiającego czynności związane z przygotowaniem i przeprowadzeniem procedury wyboru Wykonawcy, w szczególności poprzez:
- uczestnictwo w spółce jako wspólnik spółki cywilnej lub kapitałowej,
- posiadanie udziałów lub co najmniej 10 % akcji,
- pełnienie funkcji członka organu nadzorczego lub zarządzającego, prokurenta, pełnomocnika,
- pozostawanie w związku małżeńskim, w stosunku pokrewieństwa lub powinowactwa w linii prostej, pokrewieństwa lub powinowactwa w linii bocznej do drugiego stopnia lub w stosunku przysposobienia, opieki lub kurateli.
Kryterium weryfikwane na podstawie oświadczeń.
2. Zamawiający wykluczy Wykonawcę, którego oferta:
– nie odpowiada ogłoszeniu oraz załącznikom do ogłoszenia,
– stanowi czyn nieuczciwej konkurencji w rozumieniu przepisów o zwalczaniu nieuczciwej konkurencji,
– zawiera rażąco niską cenę,
– zawiera błędy w obliczeniu cen,
- zawiera ofertę cząstkową.
Przed wykluczeniem wykonawcy Zamawiający może wezwać wykonawcę w celu złożenia wyjaśnień lub uzupełnienia dokumentów.
Kryterium weryfikowane na podstawie złożonych ofert.
Nazwa
ZWIĄZEK ZAWODOWY 'BUDOWLANI'
Adres
00-641 Warszawa
mazowieckie
, Warszawa
Numer telefonu
228256062
Fax
228251123
NIP
5260008521
Tytuł projektu
Sektorowa Rada ds. kompetencji w budownictwie
Numer projektu
POWR.02.12.00-00-0006/16-00
Rozstrzygnięte
Nazwa i adres, data wpłynięcia oferty oraz jej cena
Restauracja Lanse Iwona Michnowska-Miernik
Plac Konstytucji 1
00-647 Warszawa
31.03.2017r
50 zł/osobę