Termin składania ofert
Numer ogłoszenia
Status ogłoszenia
Zakończone
Miejsce i sposób składania ofert
Ofertę należy złożyć w formie pisemnej (pocztą na adres w siedzibie Zespołu Placówek Opiekuńczo – Edukacyjnych „ Przystanek Malucha Maja Galińska ul. Sejneńska 11 , 16-400 Suwałki w Biurze Projektu w godzinach pracy firmy tj. 8.00 – 16.00, w kopercie z opisem: „Propozycja cenowa / ofertowa na zadanie pn.: „Usługę cateringu – przygotowanie i dostawę wyżywienia dla 34 dzieci w wieku od 20 tygodnia do lat 3 w roku 2018” lub osobiście w Biurze Projektu w godzinach pracy firmy tj. 8.00 – 16.00 ul. Sejneńska 11, 16-400 Suwałki.
Adres e-mail, na który należy wysłać ofertę
przystanek.malucha@gmail.com
Osoba do kontaktu w sprawie ogłoszenia
Maja Galińska - koordynator projektu
Nr telefonu osoby upoważnionej do kontaktu w sprawie ogłoszenia
509090187
Skrócony opis przedmiotu zamówienia
Przedmiot zamówienia obejmuje przygotowanie czterech posiłków dziennie tj. śniadanie, II śniadanie, obiad i podwieczorek dla grupy maksymalnie 34 dzieci.
Kategoria ogłoszenia
Usługi
Podkategoria ogłoszenia
Usługi cateringowe
Miejsce realizacji zamówienia
Województwo:
podlaskie
Powiat:
Suwałki
Miejscowość:
Suwałki
Cel zamówienia
Wyżywienie dzieci do lata 3 .
Przedmiot zamówienia
Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia
1. Przedmiot zamówienia obejmuje przygotowanie czterech posiłków dziennie tj. śniadanie, II śniadanie, obiad i podwieczorek dla grupy maksymalnie 34 dzieci.
2. Posiłki będą dostarczane 2 razy dziennie w godz. od 8:30 do 8:45 oraz od 11 :30
do 12:00.
3. Szacunkowa ilość dni świadczenia usługi: 446
4. Jeden pakiet wyżywienia dla jednego dziecka w jednym dniu pobytu w żłobku zawiera:
śniadanie, II śniadanie, obiad dwudaniowy (zupa i drugie danie), podwieczorek.
Minimalne wymagania dotyczące składników i potraw dla przygotowywanych posiłków:
Śniadanie:
Zupa mleczna: kasza manna, ryż na mleku, kluseczki z mlekiem, kluski lane na mleku,
zacierka na mleku.
Kaszki mleczno - ryżowe, pszenno - mleczne, płatki kukurydziane.
Kanapka: pieczywo mieszane, bułki (2x w tyg.), bułka, pieczywo tostowe.
Chuda wędlina, ser biały, ser żółty, serek topiony, serek biały smakowy, pasty: jajeczna,
rybna. Ser biały z rzodkiewką i szczypiorkiem lub ogórkiem (wszystko tarte).
Pomidor, ogórek, sałata, cebula dymka.
Parówka, jajecznica ze szczypiorkiem.
Dżem, miód.
Napoje: herbata, owocowa, kakao, kawa zbożowa.
II Śniadanie:
Musy owocowe: jabłko, banan, gruszka, brzoskwinia.
Jogurt naturalny z owocami, jogurty smakowe, sałatka owocowa.
Obiad:
zupa i II danie:
ziemniaki, kasze (kaszka kus-kus, gryczana, jęczmienna).
Chude mięso, drób, ryby, wątróbka drobiowa.
Warzywa: szpinak, buraki, marchewka, groszek zielony, brokuły, kalafior.
Naleśnik z serem, ze szpinakiem, owocami, kluski "leniwe" z bułką tartą i masłem, łazanki
z mięsem i kapustą kiszoną, spaghetti z mięsem, kluski z serem i ze śmietaną, kotlet ziemniaczany w sosie, ryż zapiekany z jabłkiem.
Napoje: kompot, herbata z cytryną, herbata owocowa, rumianek.
Minimum raz w tygodniu ryba, dwa razy w tygodniu posiłek mięsny, do każdego posiłku
surówka, kompot.
Podwieczorek:
Kisiel z jabłkiem, budyń, mus owocowy z kaszką mleczną, kasza manna na gęsto z sokiem, serek waniliowy z owocami (jagody, maliny).
Biszkopty, chrupki kukurydziane, herbatniki,
Chałka, bułka rozetka, ciasto drożdżowe, biszkoptowe.
Napoje: mleko, herbata owocowa, ziołowa.
5. Jadłospis, zawierający informacje na temat wartości kalorycznej posiłków, układany będzie przez Wykonawcę na okres 5 dni roboczych ( 1 tydzień) i zatwierdzony przez osobę posiadającą uprawnienia dietetyka ze strony Wykonawcy, dostarczany Zamawiającemu do wcześniejszego zatwierdzenia. Wszelkie zmiany w jadłospisie sugerowane przez Zamawiającego będą wiążące dla Wykonawcy.
6. Obowiązki Wykonawcy usługi:
- wykonawca zobowiązuje się do przygotowania i dostarczenia posiłków z miejsca produkcji do pomieszczeń dystrybucji w żłobku w dni, w które odbywają się zajęcia w Zespole Placówek Opiekuńczo – Edukacyjnych „ Przystanek Malucha Maja Galińska ul. Sejneńska 11 , 16-400 Suwałki . Dostarczenie realizowane będzie przez Wykonawcę na jego koszt.
Kod CPV
55000000-0
Nazwa kodu CPV
Usługi hotelarskie, restauracyjne i handlu detalicznego
Dodatkowe przedmioty zamówienia
Nie dotyczy
Harmonogram realizacji zamówienia
od 24.09.2018 do 30.07.2020
Załączniki
Pytania i wyjaśnienia
Brak pytań i wyjaśnień
Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności
Propozycja ma zawierać następujące dokumenty *:
a) Formularz propozycji wg załączonego wzoru,
b) Kserokopię aktualnego wpisu do właściwego rejestru, uprawniającego wykonawcę do występowania w obrocie prawnym potwierdzoną przez wykonawcę za zgodność z oryginałem,
c) wypełniony i zaparafowany wzór umowy,
Wiedza i doświadczenie
Wykonawca oświadcza, że posiada pełne uprawnienia i zaplecze techniczne potrzebne do świadczenia usługi
wydane przez Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego.
Stan posiłków i sposób dowożenia musi spełniać wymogi Państwowej Stacji Sanitarno- Epidemiologicznej .
posiłki.
Potencjał techniczny
Niezbędny do wykonania usługi i zgodny z przepisami i wymogami do tego typu usługi.
Osoby zdolne do wykonania zamówienia
Nie dotyczy
Sytuacja ekonomiczna i finansowa
Podmiot nie wykluczony do składani oferty w myśl przepisów Polski i UE.
Dodatkowe warunki
Rozliczenia finansowe Wykonawcy usługi z Zamawiającym odbywać się będzie na podstawie faktycznie dostarczonych posiłków i ceny brutto jednodniowego posiłku dla jednego dziecka. Z tytułu wykorzystania mniejszej ilości posiłków, Wykonawcy nie przysługują żadne roszczenia.
Obowiązkiem Wykonawcy jest przechowywanie próbek pokarmowych ze wszystkich przygotowanych i dostarczanych posiłków, każdego dnia przez okres 72 godzin z oznaczeniem daty, godziny, zawartości próbki pokarmowej z podpisem osoby odpowiedzialnej za pobieranie tych próbek.
Wykonawca dostarczać będzie własnym transportem, w specjalistycznych termosach do przewożenia posiłków i opakowaniach gwarantujących utrzymanie odpowiedniej temperatury ( w przypadku dań ciepłych mają być one utrzymane w odpowiedniej temperaturze do momentu wydania ich dzieciom).
zbieranie odpadów pokonsumpcyjnych niezależnie od ich ilości oraz mycie termosów.
Czyste pojemniki na odpady zostaną dostarczone Zamawiającemu wraz z posiłkiem każdego dnia.
wykonawca zobowiązany jest do przygotowania posiłków o najwyższym standardzie, na
bazie produktów najwyższej jakości i normami bezpieczeństwa zgodnymi ze standardami
HACCP, w jakości i konsystencji potraw odpowiednich dla dzieci w wieku 20 tygodnia do 3 lat. Posiłki muszą spełniać wymogi żywieniowe zalecane przez Instytut Matki i Dziecka dla dzieci w wieku do 3 lat oraz zgodnie z obowiązującymi normami żywieniowymi wg Instytutu Żywności i Żywienia ,
- wykonywania posiłków z naturalnych produktów, bez używania produktów typu instant czy
gotowych półproduktów (np. mrożone pierogi, klopsy, gołąbki itp.) z gwarancją świeżości
artykułów i produktów. Mięso nie może być MMO (mięso odkostnione mechanicznie)
- do przygotowania posiłków zalecane jest: stosowanie tłuszczów roślinnych (ograniczone
stosowanie tłuszczów zwierzęcych), stosowanie dużej ilości warzyw i owoców, w tym także nasion roślin strączkowych, różnego rodzaju kasz,
- posiłki muszą spełniać standardy zdrowego żywienia oraz stanowić podstawę kształtowania pozytywnych nawyków żywieniowych, w tym profilaktyki otyłości,
- posiłki nie mogą być przygotowywane z półproduktów,
- wykonawca jest zobowiązany do zachowania diet pokarmowych w zależności od indywidualnych potrzeb dzieci, zgodnie z informacją otrzymaną od Zamawiającego (np. posiłki z zaleceniami diety bezmlecznej i bezglutenowej, uwzględnienie indywidualnych potrzeb alergików),
Warunki zmiany umowy
Zgodnie z zapisami we wzorze umowy
Lista dokumentów/oświadczeń wymaganych od Wykonawcy
5. Propozycja ma zawierać następujące dokumenty *:
a) Formularz propozycji wg załączonego wzoru,
b) Kserokopię aktualnego wpisu do właściwego rejestru, uprawniającego wykonawcę do występowania w obrocie prawnym potwierdzoną przez wykonawcę za zgodność z oryginałem,
c) wypełniony i zaparafowany wzór umowy,
inne wskazane w umowie i przepisami prawa.
Zamówienia uzupełniające
Nie dotyczy
Kryteria oceny i opis sposobu przyznawania punktacji
cena 100 %
Opis sposobu obliczania ceny w składanej propozycji cenowej:
W cenę propozycji należy wliczyć:
a) Wartość usługi/dostawy/robót budowlanych określoną w oparciu o przedmiot zamówienia,
b) Obowiązujący podatek od towarów i usług.
Cena podana przez Wykonawcę za usługę jest obowiązująca przez okres ważności umowy i nie będzie podlegała waloryzacji
Wykluczenia
Podmioty wykluczone prawnie
Nazwa
Zespół Placówek Opiekuńczo - Edukacyjnych " Przystanek Malucha" Maja Galińska
Adres
Sejneńska 11 11/nie dotyczy
16-400 Suwałki
podlaskie
,
Suwałki
Numer telefonu
506255522
Fax
nie dotyczy
NIP
8442140386
Numer naboru
RPPD.02.02.00-IP.01-20-001/18
Inne źródła finansowania
Nie dotyczy