Strona główna
Logo unii europejskiej

Świadczenie usługi noclegu ze śniadaniem (wraz z udostępnieniem sal na warsztaty) oraz wyżywieniem dla uczestników szkoleń w ramach projektu „Nic o nas bez nas – podnoszenie kompetencji przedstawicieli organizacji pozarządowych w procesie stanowienia prawa” w Białymstoku

Data publikacji: 09.03.2020

Informacje o ogłoszeniu

Termin składania ofert

do dnia 20-03-2020

Numer ogłoszenia

1237745

Status ogłoszenia

Zakończone

Treść ogłoszenia została zmieniona

Szanowni Państwo,
z uwagi na sytuację epidemiologiczną w kraju, zmianie ulegną terminy spotkań marcowych i kwietniowych. Zakładamy iż terminy:
22-24 maj 2020
13-14 czerwiec 2020
się odbędą. Jednakże kolejne dwa zjazdy planujemy przesunąć na III kwartał tego roku lub ewentualnie jeden na koniec kwietnia.

Prosimy o analizę tej zmiany przed złożeniem oferty.

Miejsce i sposób składania ofert

Wypełniony Formularz ofertowy należy przesyłać do dnia 16 marca 2020 roku do godziny 23:59:59 drogą elektroniczną na adres e-mail (w formie skanów, niedopuszczalne jest załączanie zdjęć): projekty@zhp.pl, w tytule podając numer ogłoszenia oraz nazwę projektu: „Nic o nas bez nas – podnoszenie kompetencji przedstawicieli organizacji pozarządowych w procesie prawa”.
Oferty, które wpłyną po terminie oraz oferty nieczytelne nie będą podlegały ocenie. Wybrany Wykonawca będzie zobowiązany do złożenia wersji papierowej oferty najpóźniej w dniu podpisania umowy.

Adres e-mail, na który należy wysłać ofertę

projekty@zhp.pl

Osoba do kontaktu w sprawie ogłoszenia

Agata Jakóbczak

Nr telefonu osoby upoważnionej do kontaktu w sprawie ogłoszenia

514 085 776

Skrócony opis przedmiotu zamówienia

Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usługi noclegu ze śniadaniem (wraz z udostępnieniem sal na warsztaty) oraz wyżywieniem dla uczestników szkoleń w ramach projektu „Nic o nas bez nas – podnoszenie kompetencji przedstawicieli organizacji pozarządowych w procesie prawa”, współfinansowanego przez Unię Europejską ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach Programu Operacyjnego Wiedza Edukacja Rozwój na lata 2014-2020, działanie 2.16 Usprawnienie procesu stanowienia prawa.

Usługa gastronomiczna dotyczy przygotowania i zaserwowanie posiłków dla grupy maksymalnie 20 osób
Zakres zamówienia obejmuje zagwarantowanie:
- sal szkoleniowych
- zakwaterowania i wyżywienia

w terminach:
pierwsze szkolenie pod koniec kwietnia 2020 (lub III kwartał)
drugie szkolenie 22-24 maj 2020
trzecie szkolenie 13-14 czerwiec 2020
czwarte szkolenie III kwartał 2020

Grupa docelowa: maksymalnie 20 osób

Kategoria ogłoszenia

Usługi

Podkategoria ogłoszenia

Usługi hotelarskie

Miejsce realizacji zamówienia

Województwo: podlaskie Powiat: Białystok Miejscowość: Białystok

Opis przedmiotu zamówienia

Cel zamówienia

Celem zamówienia jest zapewnienie usługi noclegu ze śniadaniem, wyżywienia oraz sali na warsztatów dla uczestników szkolenia w BIAŁYMSTOKU.

Przedmiot zamówienia

Przedmiotem zamówienia jest realizacja zlecenia polegającego na zapewnieniu wyżywienia, noclegu ze śniadaniem oraz sali szkoleniowej dla maksymalnie 20 osób w terminach wymienionych powyżej na terenie miasta BIAŁYSTOK.
Preferujemy przeprowadzenie szkolenia oraz zapewnienie noclegu oraz wyżywienia w tym samym obiekcie. Jeśli nie będzie to możliwe, dopuszczamy możliwość przeprowadzenia szkolenia w odrębnej sali, nie dalej jednak niż 500 metrów od obiektu, w którym jest nocleg.
Maksymalna odległość od miejsca noclegu do stacji pkp nie większa niż 10 km, z możliwością dotarcia środkami komunikacji miejskiej w maksymalnym czasie 40 min. (zgodnie z odległościami dla trasy przejazdu samochodem według przeglądarki https://www.google.pl/maps/,
ustawienia automatyczne, bez wprowadzania sztucznych modyfikacji, jako punkt początkowy należy podać: Dworzec Główny PKP a końcowy adres szkolenia).

Planowane jest przeprowadzenie łącznie 26 szkoleń do 31 grudnia 2020 roku. Niniejsze ogłoszenie dotyczy jedynie jednego z cyklu zjazdów w łącznie 4 terminach.

Wyżywienia dla uczestników szkolenia zawiera:
• przerwę kawową ciągłą – w ramach serwisu kawowego będzie zapewniona: herbata (różne rodzaje – czarna, zielona, owocowa/ziołowa), kawa rozpuszczalna i sypana lub z ekspresu, mleko, cytryna, cukier, słodzik, napoje typu woda oraz soki owocowe, ciastka (min. 2 rodzaje), owoce/warzywa. Wykonawca zapewni obsługę, która będzie na bieżąco sprzątać i uzupełniać serwis kawowy. Serwis kawowy, w tym wrzątek, podczas spotkania powinien być dostępny dla uczestników co najmniej pół godziny przed rozpoczęciem spotkania.
• dwudaniowego obiadu w sobotę i niedzielę, w skład którego wejdzie zupa oraz drugie danie wraz z deserem i napojami (woda, soki, kawa z ekspresu, herbata).
• Śniadania oraz kolacje zawierająca kawę, herbatę, napoje zimne, pieczywo mieszane, ser, wędlinę, warzywa, masło, dżem/miód.

Usługa wyżywienia powinna też obejmować w swojej cenie estetyczne podanie na zastawie nie szkodzącej środowisku naturalnemu w przestrzeni szkoleniowej, w bezpieczny z punktu widzenia wyjść ewakuacyjnych sposób.
Zamawiający zastrzega sobie zamówienie posiłków, dostosowanych do diet uczestników, np. wegańska, bezglutenowa.

Nocleg musi spełniać poniższe kryteria:
-zakwaterowanie w dwuosobowych pokojach z łazienką w pokoju; w maksymalnym standardzie 3* z infrastrukturą dostosowaną do wymogów osób z niepełnosprawnością, w tym osób poruszających się na wózkach inwalidzkich. W przypadku, gdy Wynajmujący nie dysponuje wystarczającą ilością pokojów dwuosobowych, dopuszcza się możliwość zakwaterowania w pokojach trzy- lub wieloosobowych z łazienką w pokoju, przy czym w pierwszej kolejności Wynajmujący zapewnia pokoje dwuosobowe.
-nieodpłatny parking

Sala szkoleniowa musi spełniać poniższe kryteria:
-dostęp do światła dziennego
-oświetlenie, zapewniające możliwość wielogodzinnej pracy z dokumentami bez szkody dla wzroku.
-klimatyzowana (optymalna temperatura to 21 stopni)
-do wyłącznej dyspozycji grupy szkoleniowej)


Miejsce szkolenia w BIAŁYMSTOKU z wygodnym dojazdem dla osób poruszających się komunikacją publiczną, z infrastrukturą dostosowaną do wymogów osób z niepełnosprawnością, w tym osób poruszających się na wózkach inwalidzkich.

Kod CPV

55000000-0

Nazwa kodu CPV

Usługi hotelarskie, restauracyjne i handlu detalicznego

Dodatkowe przedmioty zamówienia

55 10 00 00 - 1 Usługi hotelarskie
55 30 00 00 - 3 Usługi restauracyjne i dotyczące podawania posiłków
55 12 00 00 - 7 Usługi hotelarskie w zakresie spotkań i konferencji

Harmonogram realizacji zamówienia

Zgodnie z terminem wskazanym w ofercie, nie później niż 31 września 2020 r.

Załączniki

Pytania i wyjaśnienia

Brak pytań i wyjaśnień

Warunki zmiany umowy

Dopuszcza się możliwość dokonywania zmian postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru Wykonawcy, gdy konieczność wprowadzenia takich zmian wynika z okoliczności, których nie można było przewidzieć w chwili zawarcia umowy, w zakresie terminu oraz miejsca szkolenia.
Zamawiający zastrzega sobie prawo odstąpienia, bądź unieważnienia postępowania bez podania przyczyny, bez wyboru którejkolwiek ze złożonych Ofert.

Lista dokumentów/oświadczeń wymaganych od Wykonawcy

• Formularz ofertowy
• Oświadczenia dotyczące wykluczeń
• Klauzula informacyjna
• Wydruk z właściwego rejestru

Oferty złożone po terminie, na innym druku, niekompletne lub nie spełniające stawianych wymagań nie będą rozpatrywane.

Ocena oferty

Kryteria oceny i opis sposobu przyznawania punktacji

Sposób obliczania liczby punktów :

Wybór oferty dokonany zostanie w oparciu o następujące kryteria i ich znaczenie:

Cena brutto 100% = 100 pkt.
Najkorzystniejsza oferta w odniesieniu do tych kryteriów może uzyskać maksimum 100 pkt.

Punkty przyznawane za kryteria będą liczone wg następujących wzorów:
Cena brutto
Liczba punktów = Cn/Cb x 100
gdzie:
- Cn – najniższa cena spośród wszystkich ofert nie odrzuconych
- Cb – cena oferty badanej
- 100 wskaźnik stały 100 % = 100 pkt.
Zamawiający może udzielić zamówienia Wykonawcy, którego oferta odpowiada wszystkim wymaganiom określonym w niniejszym zapytaniu i została oceniona jako najkorzystniejsza w oparciu o podane kryteria wyboru.

Sposób obliczenia ceny oferty:
Cena musi być podana w złotych polskich cyfrowo i słownie, w zaokrągleniu do drugiego miejsca po przecinku.
Rozliczenia między Zamawiającym, a Wykonawcą będą regulowane w złotych polskich.

Wykluczenia

Z udziału w konkursie wyłączone są podmioty powiązane z Zamawiającym osobowo lub kapitałowo. Przez powiązania kapitałowe lub osobowe rozumie się wzajemne powiązania między Zamawiającym i Wykonawcą lub osobami upoważnionymi do zaciągania zobowiązań w ich imieniu lub osobami wykonującymi w ich imieniu czynności związane z przygotowaniem i przeprowadzeniem procedury wyboru wykonawcy a wykonawcą, polegające w szczególności na:
- uczestniczeniu w spółce jako wspólnik spółki cywilnej lub spółki osobowej,
- posiadaniu co najmniej 10 % udziałów lub akcji,
- pełnieniu funkcji członka organu nadzorczego lub zarządzającego, prokurenta, pełnomocnika,
- pozostawaniu w związku małżeńskim, w stosunku pokrewieństwa lub powinowactwa w linii prostej, pokrewieństwa drugiego stopnia lub powinowactwa drugiego stopnia w linii bocznej lub w stosunku przysposobienia, opieki lub kurateli.

Zamawiający - Beneficjent

Nazwa

ZWIĄZEK HARCERSTWA POLSKIEGO

Adres

00-491 Warszawa

mazowieckie , Warszawa

Numer telefonu

223390645

Fax

48223390606

NIP

5260251440

Tytuł projektu

Nic o nas, bez nas - podnoszenie kompetencji przedstawicieli organizacji pozarządowych w procesie stanowienia prawa

Numer projektu

POWR.02.16.00-00-0027/16-00

Informacja o wybranym wykonawcy

Rozstrzygnięte

Nazwa i adres, data wpłynięcia oferty oraz jej cena

UpHotel Sp. z o.o., ul.Solna 4, 58-500 Jelenia Góra
data: 16 marca 2020 r.
cena: 928 zł brutto/osobę
Liczba wyświetleń: 457