Termin składania ofert
Numer ogłoszenia
Status ogłoszenia
Zakończone
Miejsce i sposób składania ofert
Wypełniony Formularz ofertowy należy przesyłać do dnia 13 stycznia 2020 roku do godziny 23:59 drogą elektroniczną na adres e-mail (w formie skanów, niedopuszczalne jest załączanie zdjęć): aleksandra.klimczak@zhp.pl, w tytule podając numer ogłoszenia oraz nazwę projektu: „Nic o nas bez nas – podnoszenie kompetencji przedstawicieli organizacji pozarządowych w procesie prawa”.
Oferty, które wpłyną po terminie oraz oferty nieczytelne nie będą podlegały ocenie. Wybrany Wykonawca będzie zobowiązany do złożenia wersji papierowej oferty najpóźniej w dniu podpisania umowy.
Adres e-mail, na który należy wysłać ofertę
aleksandra.klimczak@zhp.pl
Osoba do kontaktu w sprawie ogłoszenia
Aleksandra Klimczak
Nr telefonu osoby upoważnionej do kontaktu w sprawie ogłoszenia
693 932 206
Skrócony opis przedmiotu zamówienia
Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usługi noclegu ze śniadaniem (wraz z udostępnieniem sal na warsztaty) oraz wyżywieniem dla uczestników szkoleń w ramach projektu „Nic o nas bez nas – podnoszenie kompetencji przedstawicieli organizacji pozarządowych w procesie prawa”, współfinansowanego przez Unię Europejską ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach Programu Operacyjnego Wiedza Edukacja Rozwój na lata 2014-2020, działanie 2.16 Usprawnienie procesu stanowienia prawa.
Usługa gastronomiczna dotyczy przygotowania i zaserwowanie posiłków dla grupy 20 +/- 5 osób
Zakres zamówienia obejmuje zagwarantowanie:
- sal szkoleniowych
- zakwaterowania i wyżywienia
Grupa docelowa: 20 +/- 5 osób
Kategoria ogłoszenia
Usługi
Podkategoria ogłoszenia
Usługi hotelarskie
Miejsce realizacji zamówienia
Województwo:
lubuskie
Powiat:
świebodziński
Miejscowość:
Łagów Lubuski
Cel zamówienia
Celem zamówienia jest zapewnienie usługi noclegu ze śniadaniem, wyżywienia oraz sali na warsztaty dla 20 +/-5 osób w terminie 17-18 stycznia 2020 roku.
Przedmiot zamówienia
Przedmiotem zamówienia jest realizacja zlecenia polegającego na zapewnieniu wyżywienia, noclegu ze śniadaniem oraz sali szkoleniowej dla 20 +/- 5 osób w terminie 17-18 stycznia 2020 roku w Łagowie Lubuskim.
Noclegi i posiłki oraz zajęcia muszą być zrealizowane w jednym obiekcie.
Planowane jest przeprowadzenie łącznie 26 szkoleń do 31 grudnia 2020 roku.
Wyżywienia dla uczestników szkolenia zawiera:
• 2 przerwy kawowe - w ramach serwisu kawowego będzie zapewniona: herbata (różne rodzaje – czarna, zielona, owocowa/ziołowa), kawa z ekspresu, kawa rozpuszczalna, mleko, cytryna, cukier, słodzik, napoje zimne, gazowane i niegazowane, w tym woda oraz soki owocowe (min. 2 rodzaje), ciastka (min. 2 rodzaje), słone tartinki i/lub mini kanapki (min. 3 rodzaje w tym jeden w wersji wegańskiej ), owoce, warzywa. Wykonawca zapewni obsługę, która będzie na bieżąco sprzątać i uzupełniać serwis kawowy. Serwis kawowy podczas spotkania powinien być dostępny dla uczestników co najmniej pół godziny przed rozpoczęciem spotkania.
• dwudaniowego obiadu pierwszego i drugiego dnia podczas szkolenia. Obiad w formie stołu szwedzkiego, w menu muszą się znaleźć przynajmniej: 2 rodzaje przystawek, 2 rodzaje zup, 2 rodzaje dania głównego (w tym jedno wegańskie), dodatki, sałatki/warzywa , ciastka deserowe i owoce, napoje (woda, soki, kawa z ekspresu, herbata).
• Śniadanie oraz kolacja zawierająca kawę, herbatę, napoje zimne, pieczywo mieszane, ser, wędlinę, warzywa, masło, dżem/miód
Usługa wyżywienia powinna też obejmować w swojej cenie estetyczne podanie na zastawie nie szkodzącej środowisku naturalnemu w przestrzeni szkoleniowej, w bezpieczny z punktu widzenia wyjść ewakuacyjnych sposób.
Zamawiający zastrzega sobie zamówienie posiłków, dostosowanych do diet uczestników, np. wegańska, bezglutenowa.
Nocleg musi spełniać poniższe kryteria:
Zakwaterowanie w dwuosobowych pokojach z łazienką w pokoju; w maksymalnym standardzie 3* z infrastrukturą dostosowaną do wymogów osób z niepełnosprawnością, w tym osób poruszających się na wózkach inwalidzkich. W przypadku, gdy Wynajmujący nie dysponuje wystarczającą ilością pokojów dwuosobowych, dopuszcza się możliwość zakwaterowania w pokojach trzy- lub wieloosobowych z łazienką w pokoju, przy czym w pierwszej kolejności Wynajmujący zapewnia pokoje dwuosobowe.
Sala szkoleniowa musi spełniać poniższe kryteria:
Sala szkoleniowa z dostępem do światła dziennego. Miejsce szkolenia w Łagowie Lubuskim z wygodnym dojazdem, z infrastrukturą dostosowaną do wymogów osób z niepełnosprawnością, w tym osób poruszających się na wózkach inwalidzkich.
Kod CPV
55000000-0
Nazwa kodu CPV
Usługi hotelarskie, restauracyjne i handlu detalicznego
Dodatkowe przedmioty zamówienia
Kody CPV:
55 10 00 00 - 1 Usługi hotelarskie
55 30 00 00 - 3 Usługi restauracyjne i dotyczące podawania posiłków
55 12 00 00 - 7 Usługi hotelarskie w zakresie spotkań i konferencji
Harmonogram realizacji zamówienia
Zgodnie z terminem wskazanym w ofercie, nie później niż 31 marca 2020 r.
Załączniki
Pytania i wyjaśnienia
Brak pytań i wyjaśnień
Warunki zmiany umowy
Dopuszcza się możliwość dokonywania zmian postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru Wykonawcy, gdy konieczność wprowadzenia takich zmian wynika z okoliczności, których nie można było przewidzieć w chwili zawarcia umowy, w zakresie terminu oraz miejsca szkolenia.
Lista dokumentów/oświadczeń wymaganych od Wykonawcy
Lista dokumentów/oświadczeń wymaganych od Wykonawcy:
• Formularz ofertowy
• Oświadczenia dotyczące wykluczeń
• Klauzula informacyjna
Oferty złożone po terminie, na innym druku, niekompletne lub nie spełniające stawianych wymagań nie będą rozpatrywane.
Kryteria oceny i opis sposobu przyznawania punktacji
Sposób obliczania liczby punktów :
Wybór oferty dokonany zostanie w oparciu o następujące kryteria i ich znaczenie:
Cena brutto 100% = 100 pkt.
Najkorzystniejsza oferta w odniesieniu do tych kryteriów może uzyskać maksimum 100 pkt.
Punkty przyznawane za kryteria będą liczone wg następujących wzorów:
Cena brutto
Liczba punktów = Cn/Cb x 100
gdzie:
- Cn – najniższa cena spośród wszystkich ofert nie odrzuconych
- Cb – cena oferty badanej
- 100 wskaźnik stały 100 % = 100 pkt.
Zamawiający może udzielić zamówienia Wykonawcy, którego oferta odpowiada wszystkim wymaganiom określonym w niniejszym zapytaniu i została oceniona jako najkorzystniejsza w oparciu o podane kryteria wyboru.
Sposób obliczenia ceny oferty:
Cena musi być podana w złotych polskich cyfrowo i słownie, w zaokrągleniu do drugiego miejsca po przecinku.
Rozliczenia między Zamawiającym, a Wykonawcą będą regulowane w złotych polskich.
Wykluczenia
Z udziału w konkursie wyłączone są podmioty powiązane z Zamawiającym osobowo lub kapitałowo. Przez powiązania kapitałowe lub osobowe rozumie się wzajemne powiązania między Zamawiającym i Wykonawcą lub osobami upoważnionymi do zaciągania zobowiązań w ich imieniu lub osobami wykonującymi w ich imieniu czynności związane z przygotowaniem i przeprowadzeniem procedury wyboru wykonawcy a wykonawcą, polegające w szczególności na:
- uczestniczeniu w spółce jako wspólnik spółki cywilnej lub spółki osobowej,
- posiadaniu co najmniej 10 % udziałów lub akcji,
- pełnieniu funkcji członka organu nadzorczego lub zarządzającego, prokurenta, pełnomocnika,
- pozostawaniu w związku małżeńskim, w stosunku pokrewieństwa lub powinowactwa w linii prostej, pokrewieństwa drugiego stopnia lub powinowactwa drugiego stopnia w linii bocznej lub w stosunku przysposobienia, opieki lub kurateli.
Nazwa
ZWIĄZEK HARCERSTWA POLSKIEGO
Adres
00-491 Warszawa
mazowieckie
, Warszawa
Numer telefonu
223390645
Fax
48223390606
NIP
5260251440
Tytuł projektu
Nic o nas, bez nas - podnoszenie kompetencji przedstawicieli organizacji pozarządowych w procesie stanowienia prawa
Numer projektu
POWR.02.16.00-00-0027/16-00
Rozstrzygnięte
Nazwa i adres, data wpłynięcia oferty oraz jej cena
Zakład Gospodarczy Parafii Rzymskokatolickiej pw. św. Jana Chrzciciela w Łagowie, ul.Sulęcińska 10 (66-220 Łagów)
oferta wpłynęła w dniu 10 stycznia 2020 r. o godz. 22:49
kwota 3 600,07 zł brutto