Strona główna
Logo unii europejskiej

ZAPYTANIE OFERTOWE nr 7/CIS2 z dnia 17.12.2018

Data publikacji: 18.12.2018

Informacje o ogłoszeniu

Termin składania ofert

do dnia 27-12-2018

Numer ogłoszenia

1156215

Status ogłoszenia

Zakończone

Miejsce i sposób składania ofert

Oferty w formie pisemnej należy składać w biurze Żywieckiej Fundacji Rozwoju, 34-300 Żywiec, ul. Handlowa 5 lub pocztą elektroniczną na adres: sylwiamatys@onet.eu w terminie do dnia 24.05.2018 r.
W przypadku przesłania oferty drogą pocztową liczy się data wpłynięcia oferty do Zamawiającego do dnia 24.05.2018r. do godz. 17.00 (w godzinach pracy fundacji)

Adres e-mail, na który należy wysłać ofertę

sylwiamatys@onet.eu

Osoba do kontaktu w sprawie ogłoszenia

Sylwia Matysiak

Nr telefonu osoby upoważnionej do kontaktu w sprawie ogłoszenia

501609477

Skrócony opis przedmiotu zamówienia

Przedmiotem zapytania ofertowego jest świadczenie usług cateringowych dla ok 48 osób w każdy dzień roboczy od 02.01.2019-28.02.2019, (42 dni robocze) polegających na przygotowaniu i dostarczeniu posiłków dla uczestników Centrum Integracji Społecznej w Żywcu.

Kategoria ogłoszenia

Usługi

Podkategoria ogłoszenia

Usługi cateringowe

Miejsce realizacji zamówienia

Województwo: śląskie Powiat: żywiecki Miejscowość: Żywiec

Opis przedmiotu zamówienia

Cel zamówienia

Celem jest wyłonienie wykonawcy usługi cateringowej dla ok 48 osób w każdy dzień roboczy od 02.01.2019-28.02.2019, (42 dni robocze) polegających na przygotowaniu i dostarczeniu posiłków dla uczestników Centrum Integracji Społecznej w Żywcu.

Przedmiot zamówienia

Przedmiotem zapytania ofertowego jest świadczenie usług cateringowych dla ok 48 osób w każdy dzień roboczy od 02.01.2019-28.02.2019, (42 dni robocze) polegających na przygotowaniu i dostarczeniu posiłków dla uczestników Centrum Integracji Społecznej w Żywcu.


Liczba zestawów cateringowych:
Łącznie w terminie realizacji zamówienia ilość zestawów cateringowych wynosi: ok 2016 szt. w trakcie ok. 42 dni roboczych (każdorazowo do dostarczenia będą posiłki dla grupy ok 48 osób na dzień).
Termin dostawy: każdy dzień roboczy od 02.01.2019 do 28.02.2019

Zamawiający zastrzega sobie prawo do zmniejszenia ilości zestawów cateringowych z uwagi na zgłaszaną nieobecność przez uczestników CIS. Zamawiający zobowiązuje się do potwierdzania ilości zestawów na kolejny dzień roboczy do godz. 12 dnia poprzedzającego dzień dostawy.

UWAGA!!! Zestaw dla każdej 1 osoby na 1 dzień musi być zapakowany w pojemnik polipropylenowy PP-5 (nadający się do recyklingu) i powinien zawierać wymiennie 1 ciepły posiłek (jednodaniowy) lub zestaw śniadaniowy - kanapki/bułki – 2 szt.
Zawartość ciepłego posiłku:

zupa ok 450 g. na osobę lub drugie danie ok. 450 g. na osobę w postaci:
- ziemniaki, sztuka mięsa, surówka lub ryż/kasza, sztuka mięsa, surówka lub -pierogi lub naleśniki
Z tym że sztuka mięsa : kotlet schabowy, kotlet mielony, zraz wołowy z sosem, kotlet de volaille, ryba, pieczeń wołowa z sosem, gulasz wołowy, gulasz wieprzowy, filet z piersi kurczaka itp. nie może mieć mniej niż 150 g na osobę, plus ziemniaki lub zamiennie ryż lub zamiennie kasza itp. plus surówka. Drugie danie w postaci pierogów lub naleśników winno posiadać taką sama gramaturę jak zestaw ze sztuką mięsa. W przypadku dostarczenia zupy Zamawiający dopuszcza wyłącznie zupę z wkładką mięsną (np. żurek z kiełbasą, barszcz z krokietem, bogracz). Zamawiający dopuszcza konieczność przygotowywania posiłków wegetariańskich, które gramaturowo i kalorycznie odpowiadać muszą posiłkom mięsnym.
Zawartość posiłku złożonego z 2 bułek:
- 2 bułki pszenne o gramaturze 80g zawierające co najmniej wędlinę, ser (np. żółty, twarożek itp), oraz 1 dodatek warzywny (np. sałata, pomidor, ogórek, papryka). Zamawiający dopuszcza konieczność przygotowywania posiłków wegetariańskich, które gramaturowo i kalorycznie odpowiadać muszą składowi bułek z wędliną i serem.

Kod CPV

55321000-6

Nazwa kodu CPV

Usługi przygotowywania posiłków

Dodatkowe przedmioty zamówienia

55521200-0 - usługi dowożenia posiłków

Harmonogram realizacji zamówienia

od 2 stycznia 2019 do 28 lutego 2019 (od poniedziałku do piątku w dni robocze)

Załączniki

Pytania i wyjaśnienia

Brak pytań i wyjaśnień

Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności

Ofertę mogą składać wyłącznie Wykonawcy nie powiązani kapitałowo oraz osobowo z Zamawiającym

Wykonawca musi:
- posiadać odpowiednie zaplecze techniczne i kadrowe pozwalające na realizację zamówienia
- posiadać uprawnienia do wykonania przedmiotu zamówienia
- znajdować się w sytuacji ekonomicznej umożliwiającej wykonanie zamówienia (Zamawiający nie przewiduje płatności zaliczkowych)
- posiadać min. 2 letnie doświadczenie w świadczeniu usług cateringowych
Szczegółowy opis w zapytaniu ofertowym
Spełnienie wymagań weryfikowane będzie na podstawie oświadczeń złożonych przez Wykonawcę.

Wiedza i doświadczenie

Ofertę mogą składać wyłącznie Wykonawcy nie powiązani kapitałowo oraz osobowo z Zamawiającym

Wykonawca musi:
- posiadać odpowiednie zaplecze techniczne i kadrowe pozwalające na realizację zamówienia
- posiadać uprawnienia do wykonania przedmiotu zamówienia
- znajdować się w sytuacji ekonomicznej umożliwiającej wykonanie zamówienia (Zamawiający nie przewiduje płatności zaliczkowych)
- posiadać min. 2 letnie doświadczenie w świadczeniu usług cateringowych
Szczegółowy opis w zapytaniu ofertowym
Spełnienie wymagań weryfikowane będzie na podstawie oświadczeń złożonych przez Wykonawcę.

Potencjał techniczny

Ofertę mogą składać wyłącznie Wykonawcy nie powiązani kapitałowo oraz osobowo z Zamawiającym

Wykonawca musi:
- posiadać odpowiednie zaplecze techniczne i kadrowe pozwalające na realizację zamówienia
- posiadać uprawnienia do wykonania przedmiotu zamówienia
- znajdować się w sytuacji ekonomicznej umożliwiającej wykonanie zamówienia (Zamawiający nie przewiduje płatności zaliczkowych)
- posiadać min. 2 letnie doświadczenie w świadczeniu usług cateringowych
Szczegółowy opis w zapytaniu ofertowym
Spełnienie wymagań weryfikowane będzie na podstawie oświadczeń złożonych przez Wykonawcę.

Osoby zdolne do wykonania zamówienia

Ofertę mogą składać wyłącznie Wykonawcy nie powiązani kapitałowo oraz osobowo z Zamawiającym

Wykonawca musi:
- posiadać odpowiednie zaplecze techniczne i kadrowe pozwalające na realizację zamówienia
- posiadać uprawnienia do wykonania przedmiotu zamówienia
- znajdować się w sytuacji ekonomicznej umożliwiającej wykonanie zamówienia (Zamawiający nie przewiduje płatności zaliczkowych)
- posiadać min. 2 letnie doświadczenie w świadczeniu usług cateringowych
Szczegółowy opis w zapytaniu ofertowym
Spełnienie wymagań weryfikowane będzie na podstawie oświadczeń złożonych przez Wykonawcę.

Sytuacja ekonomiczna i finansowa

Ofertę mogą składać wyłącznie Wykonawcy nie powiązani kapitałowo oraz osobowo z Zamawiającym

Wykonawca musi:
- posiadać odpowiednie zaplecze techniczne i kadrowe pozwalające na realizację zamówienia
- posiadać uprawnienia do wykonania przedmiotu zamówienia
- znajdować się w sytuacji ekonomicznej umożliwiającej wykonanie zamówienia (Zamawiający nie przewiduje płatności zaliczkowych)
- posiadać min. 2 letnie doświadczenie w świadczeniu usług cateringowych
Szczegółowy opis w zapytaniu ofertowym
Spełnienie wymagań weryfikowane będzie na podstawie oświadczeń złożonych przez Wykonawcę.

Lista dokumentów/oświadczeń wymaganych od Wykonawcy

Oferta powinna zawierać:
- formularz ofertowy z ceną brutto za całość zamówienia oraz ceną brutto za 1 posiłek na osobę – załącznik nr 1
- formularz oświadczeń - załącznik nr 2
- oświadczenie o spełnianiu klauzuli społecznej (dot. wyłącznie oferenta, który zamierza spełnić klauzulę społeczną) – załącznik nr 3

Zamówienia uzupełniające

Zamawiający o ile zaistnieje konieczność przewiduje ogłoszenie kolejnego zapytania dot. cateringu dla uczestników Centrum Integracji Społecznej.

Ocena oferty

Kryteria oceny i opis sposobu przyznawania punktacji

Kryteria wyboru oferty:
- cena - 90% tj. 90 pkt.
- aspekt społeczny – 10% tj. 10 pkt

tj. max ilość punktów, którą może zdobyć oferent wynosi 90 + 10 =100 pkt (max ilość punktów 100 za powyższe kryteria)


Sposób wyliczenia kryterium
Co + Ks = Oc (Ocena całkowita oferty ocenianej)
Co = Najniższa cena oferty brutto/cena oferty ocenianej brutto x 90% x 100
Ks = spełnienie klauzuli społecznej (10pkt - oświadczenie o spełnieniu klauzuli społecznej, 0 pkt - brak oświadczenia)
Punkty za kryterium ceny (max 90% tj. 90 pkt)
Maksymalną ilość punktów w ramach kryterium „cena” (cena brutto) otrzyma najtańsza oferta według wzoru: Najniższa cena oferty brutto/cena oferty ocenianej brutto x 90% (x100) Pozostałe oferty otrzymają odpowiednio niższą ilość punktów

Aspekt społeczny (10% tj. 10 pkt.)
Spełniając wymogi stosowania klauzul społecznych dodatkowo każdy oferent, który złoży oświadczenie, iż do realizacji zamówienia zatrudni osobę:

a) bezrobotną o której mowa w przepisach o promocji zatrudnienia i instytucjach rynku pracy ustawy z dnia 20 kwietnia 2004 r. o promocji zatrudnienia i instytucjach rynku pracy (Dz.U. 2004 nr 99 poz. 1001 z późn. zm.), lub
b) niepełnosprawną, o której mowa w przepisach Ustawy z dnia 27 sierpnia 1997 r. o rehabilitacji zawodowej i społecznej oraz zatrudnianiu osób niepełnosprawnych (Dz.U. 1997 nr 123 poz. 776), lub
c) inną niż określone w lit. a lub b, o których mowa w przepisach Ustawy z dnia 13 czerwca 2003 r. o zatrudnieniu socjalnym (Dz.U. 2003 nr 122 poz. 1143)

Punkty za kryterium „Aspekt społeczny” ( 10 % tj. 10 pkt.) zostanie obliczony według wzoru:
- złożenie oświadczenia o zatrudnieniu osoby - 10 pkt
- brak złożenia oświadczenia - 0 pkt
W przypadku nie złożenia tego oświadczenia Prowadzący postępowanie nie wezwie do uzupełnienia dokumentów i przyzna 0 punktów w tym kryterium.
UWAGA Oferent, który nie planuje spełnienia klauzuli nie składa oświadczenia.

Zamawiający dokona wyboru oferty najkorzystniejszej spośród ofert niepodlegających odrzuceniu. Za najkorzystniejszą zostanie uznana oferta z najwyższą liczbą punktów.
W przypadku uzyskania jednakowej ilości punktów decydujące znaczenie ma niższa cena.

Wykluczenia

Ofertę mogą składać wyłącznie Wykonawcy nie powiązani kapitałowo oraz osobowo z Zamawiającym
Oferent składając niniejszą ofertę oświadcza, że:
a) Nie jest powiązany z Zamawiającym osobowo lub kapitałowo. Przez powiązania kapitałowe lub osobowe rozumie się wzajemne powiązania między Zamawiającym lub osobami upoważnionymi do zaciągania zobowiązań w imieniu zamawiającego lub osobami wykonującymi w imieniu zamawiającego czynności związane z przygotowaniem
i przeprowadzeniem procedury wyboru Wykonawcy a Wykonawcą, polegające w szczególności na:
• uczestniczeniu w spółce jako wspólnik spółki cywilnej lub spółki osobowej;
• posiadaniu co najmniej 10% udziałów lub akcji;
• pełnieniu funkcji członka organu nadzorczego lub zarządzającego, prokurenta, pełnomocnika;
• pozostawaniu w związku małżeńskim, w stosunku pokrewieństwa lub powinowactwa w linii prostej, pokrewieństwa drugiego stopnia lub powinowactwa drugiego stopnia w linii bocznej lub w stosunku przysposobienia, opieki lub kurateli.

Zamawiający - Beneficjent

Nazwa

ŻYWIECKA FUNDACJA ROZWOJU

Adres

Niwy 8

34-300 Żywiec

śląskie , żywiecki

Numer telefonu

334754477

Fax

334754477

NIP

5532250674

Tytuł projektu

Centrum Integracji Społecznej w Żywcu - ETAP II

Numer projektu

RPSL.09.01.05-24-045F/17-00

Informacja o wybranym wykonawcy

Rozstrzygnięte

Nazwa i adres, data wpłynięcia oferty oraz jej cena

Stary Dwór Sp. z o.o, 34-300 Żywiec, ul. Ks. Pr. St. Słonki 22B, data wpłynięcia oferty 21.12.2018 cena brutto całości zamówienia 19152zł
Liczba wyświetleń: 724