Strona główna
Logo unii europejskiej

Zapytanie ofertowe numer 85/WCES/2018 dotyczące usługi wsparcia mentora/tutora dla przedsiębiorstwa społecznego prowadzącego działalność gastronomiczną w ramach projektu „Wielkopolskie Centrum Ekonomii Solidarnej”, realizowanego w ramach poddziałania 7.3.2 WRPO 2014+

Data publikacji: 26.06.2018

Informacje o ogłoszeniu

Termin składania ofert

do dnia 04-07-2018

Numer ogłoszenia

1121334

Status ogłoszenia

Zakończone

Miejsce i sposób składania ofert

1) Wykonawca przedstawi w swojej ofercie cenę za 1 godzinę usługi wsparcia mentora/tutora.
2) Zaoferowana cena powinna uwzględniać wykonanie wszystkich prac i czynności świadczonych przez okres i na warunkach określonych w zapytaniu ofertowym.
3) Ofertę należy sporządzić w języku polskim.
4) Oferta musi zawierać:
• wypełniony i podpisany formularz ofertowy wraz z oświadczeniem o braku powiązań kapitałowych i osobowych z Zamawiającym zgodny ze wzorem określonym w Załączniku nr 1 do zapytania ofertowego
• podpisane oświadczenie oferenta stanowiące Załącznik nr 2
• aktualne CV
• szczegółowy wykaz doświadczenia zawodowego
• kserokopie dokumentów poświadczających posiadane kwalifikacje
• kserokopie dokumentów poświadczających posiadane doświadczenie zawodowe.
5) Podpisaną ofertę należy przesłać mailem na adres: justyna.gawron@barka.org.pl lub dostarczyć do siedziby Zamawiającego osobiście/listem poleconym/kurierem do dnia 04.07.2018 r. do godziny 23:59. Decyduje data faktycznego wpływu oferty do Zamawiającego. Oferty, które wpłyną po terminie zostaną odrzucone.
6) Oferty niekompletne lub niezgodne z warunkami udziału w postępowaniu, będą odrzucone.
7) Pytania do niniejszego zapytania ofertowego należy kierować na adres e-mail: justyna.gawron@barka.org.pl

Adres e-mail, na który należy wysłać ofertę

justyna.gawron@barka.org.pl

Osoba do kontaktu w sprawie ogłoszenia

Justyna Gawron

Skrócony opis przedmiotu zamówienia

Przedmiot zamówienia
Przedmiotem zamówienia jest usługa wsparcia mentora/tutora dla przedsiębiorstwa społecznego (PS) prowadzącego działalność gastronomiczną w wymiarze 75 godzin (1 godzina liczona jest jako 60 minut).

Kategoria ogłoszenia

Usługi

Podkategoria ogłoszenia

Usługi szkoleniowe

Miejsce realizacji zamówienia

Województwo: wielkopolskie Powiat: Poznań Miejscowość: Poznań

Opis przedmiotu zamówienia

Cel zamówienia

Celem zamówienia jest wsparcie przedsiębiorstwa społecznego

Przedmiot zamówienia

Przedmiot zamówienia
Przedmiotem zamówienia jest usługa wsparcia mentora/tutora dla przedsiębiorstwa społecznego (PS) prowadzącego działalność gastronomiczną w wymiarze 75 godzin (1 godzina liczona jest jako 60 minut).

Zadaniem mentora/tutora będzie pomoc PS we wdrożeniu planu naprawczego w zakresie budowania powiązań biznesowych, szukania kontrahentów, wzbogacenia oferty produktów i/lub usług itp. Mentor/tutor będzie również wzmacniał lidera PS w rozwijaniu kompetencji przywódczych, planowaniu pracy zespołu oraz wydobywaniu jego potencjału. Będzie przekazywał wiedzę niezbędną z punktu widzenia trwałości przedsiębiorstwa, wskaże obszary ryzyka oraz określi czynniki sukcesu przedsiębiorstwa.
Realizacja zadań będzie odbywała się:
1) W formie spotkań, poradnictwa indywidualnego oraz grupowego – doradztwa bezpośredniego (świadczonego osobiście w siedzibie WCES lub w innym dogodnym miejscu dla klienta).
2) W uzasadnionych przypadkach w formie indywidualnego doradztwa pośredniego z wykorzystaniem Internetu i telefonu.

Kod CPV

79400000-8

Nazwa kodu CPV

Usługi doradcze w zakresie działalności gospodarczej i zarządzania oraz podobne

Harmonogram realizacji zamówienia

Termin realizacji: od dnia podpisania umowy do 31.08.2018r.

Załączniki

Pytania i wyjaśnienia

Brak pytań i wyjaśnień

Ocena oferty

Kryteria oceny i opis sposobu przyznawania punktacji

1) O realizację zamówienia mogą ubiegać się zarówno osoby fizyczne, jak i prawne.
2) Osoba, która miałaby pełnić rolę mentora/tutora musi posiadać niezbędną wiedzę i doświadczenie, a w szczególności powinna:
 posiadać wyższe wykształcenie;
 posiadać co najmniej 2-letnie udokumentowane doświadczenie zawodowe w zakresie działalności gastronomicznej.
3) Ocena spełniania przedstawionych powyżej warunków zostanie dokonana wg formuły: „spełnia – nie spełnia” na podstawie złożonych przez Wykonawcę dokumentów i oświadczeń.
4) Wykonawca, który nie spełni któregokolwiek z warunków zostanie odrzucony z udziału w postępowaniu.
5) Zamawiający w celu potwierdzenia spełniania warunków określonych powyżej wymaga przedłożenia następujących dokumentów:
 aktualnego CV;
 szczegółowego wykazu doświadczenia zawodowego;
 kserokopii dokumentów poświadczających posiadane kwalifikacje;
 kserokopii dokumentów poświadczających posiadane doświadczenie zawodowe.
6) W przypadku, gdy oferentem jest podmiot, jest on zobowiązany do załączenia do oferty CV osoby mającej pełnić rolę mentora/tutora, wraz ze szczegółowym wykazem jej doświadczenia zawodowego, kserokopiami dokumentów poświadczających posiadane kwalifikacje oraz doświadczenie zawodowe, a także podpisane przez tą osobę oświadczenie oferenta (załącznik nr 2).

Zamawiający oceni i porówna jedynie te oferty, które nie zostaną odrzucone przez Zamawiającego.
Oferty zostaną ocenione przez Zamawiającego w oparciu o następujące kryteria i ich znaczenie:
Kryterium Znaczenie procentowe kryterium Maksymalna liczba punktów, jakie może otrzymać oferta za dane kryterium
Cena brutto * 50 % 50 pkt
Doświadczenie 25 % 25 pkt
Współpraca z Podmiotami Ekonomii Społecznej 25% 25 pkt

*Cena brutto to cena jaką zamawiający będzie zobowiązany ponieść w związku z realizacją niniejszej usługi i oznacza cenę brutto za 1 godzinę usługi wsparcia mentora/tutora
1) Cena
Punkty za kryterium „cena” zostaną obliczone wg następującego wzoru: liczba punktów = (Cmin/Cof) x 50 punktów, gdzie Cmin – najniższa cena spośród ofert, a Cof – cena podana w ofercie.

2) Doświadczenie
Punkty za kryterium „doświadczenie” zostaną obliczone na podstawie:
 liczby lat doświadczenia zawodowego w działalności gastronomicznej powyżej wymaganego minimum (2 lata doświadczenia)

Liczone będą punkty za:
 lata doświadczenia powyżej wymaganego minimum (2 lata doświadczenia). Zamawiający przyzna 5 pkt za każdy rok doświadczenia, przy czym maksymalna liczba punktów wynosi 25 (czyli 5 lat doświadczenia zawodowego w działalności gastronomicznej powyżej wymaganego minimum).

3) Współpraca z Podmiotami Ekonomii Społecznej
Punkty za kryterium „Współpraca z Podmiotami Ekonomii Społecznej” zostaną obliczone na podstawie:
 liczby Podmiotów Ekonomii Społecznej, z którymi Oferent współpracował w ciągu ostatnich 5 lat przed dniem złożenia oferty (umowa o pracę, umowa cywilnoprawna, umowa wolontariacka)

Liczone będą punkty za:
 liczbę Podmiotów Ekonomii Społecznej, z którymi Oferent współpracował w ciągu ostatnich 5 lat przed dniem złożenia oferty (umowa o pracę, umowa cywilnoprawna, umowa wolontariacka). Zamawiający przyzna 5 pkt za każdy Podmiot Ekonomii Społecznej, przy czym maksymalna liczba punktów wynosi 25 (czyli 5 Podmiotów Ekonomii Społecznej, z którymi Oferent współpracował do dnia złożenia oferty (umowa o pracę, umowa cywilnoprawna, umowa wolontariacka).

Wykluczenia

Z możliwości składania ofert wyklucza się Oferentów, którzy:
Są podmiotem powiązanym z Zamawiającym osobowo lub kapitałowo. Przez powiązania kapitałowe lub osobowe rozumie się wzajemne powiązania między beneficjentem lub osobami upoważnionymi do zaciągania zobowiązań w imieniu beneficjenta lub osobami wykonującymi w imieniu beneficjenta czynności związane z przygotowaniem i przeprowadzeniem procedury wyboru wykonawcy a wykonawcą, polegające w szczególności na:
a) uczestniczeniu w spółce jako wspólnik spółki cywilnej lub spółki osobowej,
b) posiadaniu co najmniej 10 % udziałów lub akcji,
c) pełnieniu funkcji członka organu nadzorczego lub zarządzającego, prokurenta, pełnomocnika,
d) pozostawaniu w związku małżeńskim, w stosunku pokrewieństwa lub powinowactwa w linii prostej, pokrewieństwa drugiego stopnia lub powinowactwa drugiego stopnia w linii bocznej lub w stosunku przysposobienia, opieki lub kurateli.

Zamawiający - Beneficjent

Nazwa

FUNDACJA POMOCY WZAJEMNEJ BARKA

Adres

św. Wincentego 6/9

61-003 Poznań

wielkopolskie , Poznań

Numer telefonu

695338999

Fax

616682416

NIP

7821146599

Tytuł projektu

Wielkopolskie Centrum Ekonomii Solidarnej

Numer projektu

RPWP.07.03.02-30-0001/15-00

Informacja o wybranym wykonawcy

Nierozstrzygnięte – Inne
Liczba wyświetleń: 549