Strona główna
Logo unii europejskiej

ZAPYTANIE OFERTOWE nr 1/CIS2 z dnia 16.05.2018 przygotowanie i dostarczenie posiłków dla uczestników Centrum Integracji Społecznej w Żywcu

Data publikacji: 16.05.2018

Informacje o ogłoszeniu

Termin składania ofert

do dnia 24-05-2018

Numer ogłoszenia

1111634

Status ogłoszenia

Zakończone

Miejsce i sposób składania ofert

Oferty w formie pisemnej należy składać w biurze Żywieckiej Fundacji Rozwoju, 34-300 Żywiec, ul. Handlowa 5 lub pocztą elektroniczną na adres: cis@beskidy.org.pl w terminie do dnia 24.05.2018 r.
W przypadku przesłania oferty drogą pocztową liczy się data wpłynięcia oferty do Zamawiającego do dnia 24.05.2018r. do godz. 17.00 (w godzinach pracy fundacji)

Adres e-mail, na który należy wysłać ofertę

cis@beskidy.org.pl

Osoba do kontaktu w sprawie ogłoszenia

Sylwia Matysiak

Nr telefonu osoby upoważnionej do kontaktu w sprawie ogłoszenia

501609477

Skrócony opis przedmiotu zamówienia

Przedmiotem zapytania ofertowego jest świadczenie usług cateringowych dla 33 osób w każdy dzień roboczy od 01.06.2018-31.12.2018, (średnio 21 dni roboczych w każdym miesiącu) polegających na przygotowaniu i dostarczeniu posiłków dla uczestników Centrum Integracji Społecznej w Żywcu.

Kategoria ogłoszenia

Usługi

Podkategoria ogłoszenia

Usługi cateringowe

Miejsce realizacji zamówienia

Województwo: śląskie Powiat: żywiecki Miejscowość: Żywiec

Opis przedmiotu zamówienia

Cel zamówienia

Celem zamówienia jest dostarczenie cateringu dla 33 uczestników Centrum Integracji Społecznej w Żywcu

Przedmiot zamówienia

Przedmiotem zapytania ofertowego jest świadczenie usług cateringowych dla 33 osób w każdy dzień roboczy od 01.06.2018-31.12.2018, (średnio 21 dni roboczych w każdym miesiącu) polegających na przygotowaniu i dostarczeniu posiłków dla uczestników Centrum Integracji Społecznej w Żywcu.

Liczba zestawów cateringowych:
Łącznie w terminie realizacji zamówienia ilość zestawów cateringowych wynosi: ok 4158 szt. w trakcie ok. 126 dni roboczych (każdorazowo do dostarczenia będą posiłki dla grupy ok 33 osób na dzień).
Termin dostawy: każdy dzień roboczy od 01.06.2018 do 31.12.2018

Zamawiający zastrzega sobie prawo do zmniejszenia ilości zestawów cateringowych z uwagi na zgłaszaną nieobecność przez uczestników CIS. Zamawiający zobowiązuje się do potwierdzania ilości zestawów na kolejny dzień roboczy do godz. 12 dnia poprzedzającego dzień dostawy.

UWAGA!!! Zestaw dla każdej 1 osoby na 1 dzień musi być zapakowany w pojemnik polipropylenowy PP-5 (nadający się do recyklingu) i powinien zawierać wymiennie 1 ciepły posiłek (jednodaniowy) lub zestaw śniadaniowy - kanapki/bułki – 2 szt.

Kod CPV

55321000-6

Nazwa kodu CPV

Usługi przygotowywania posiłków

Dodatkowe przedmioty zamówienia

55521200-0 - usługi dowożenia posiłków

Harmonogram realizacji zamówienia

Termin zamówienia:
od 1 czerwca 2018 do 31 grudnia 2018 (od poniedziałku do piątku w dni robocze) średnio ok. 33 zestawy dla ok. 33 uczestników

Miejsce dostarczenia posiłków: siedziba biura Zamawiającego tj. Żywieckiej Fundacji Rozwoju, 34-300 Żywiec, ul. Handlowa 5

Załączniki

Pytania i wyjaśnienia

Brak pytań i wyjaśnień

Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności

Wykonawca musi:
- posiadać odpowiednie zaplecze techniczne i kadrowe pozwalające na realizację zamówienia
- posiadać uprawnienia do wykonania przedmiotu zamówienia
- znajdować się w sytuacji ekonomicznej umożliwiającej wykonanie zamówienia (Zamawiający nie przewiduje płatności zaliczkowych)
- posiadać min. 2 letnie doświadczenie w świadczeniu usług cateringowych

Wiedza i doświadczenie

Wykonawca musi:
- posiadać odpowiednie zaplecze techniczne i kadrowe pozwalające na realizację zamówienia
- posiadać uprawnienia do wykonania przedmiotu zamówienia
- znajdować się w sytuacji ekonomicznej umożliwiającej wykonanie zamówienia (Zamawiający nie przewiduje płatności zaliczkowych)
- posiadać min. 2 letnie doświadczenie w świadczeniu usług cateringowych

Potencjał techniczny

Wykonawca musi:
- posiadać odpowiednie zaplecze techniczne i kadrowe pozwalające na realizację zamówienia
- posiadać uprawnienia do wykonania przedmiotu zamówienia
- znajdować się w sytuacji ekonomicznej umożliwiającej wykonanie zamówienia (Zamawiający nie przewiduje płatności zaliczkowych)
- posiadać min. 2 letnie doświadczenie w świadczeniu usług cateringowych

Osoby zdolne do wykonania zamówienia

Wykonawca musi:
- posiadać odpowiednie zaplecze techniczne i kadrowe pozwalające na realizację zamówienia
- posiadać uprawnienia do wykonania przedmiotu zamówienia
- znajdować się w sytuacji ekonomicznej umożliwiającej wykonanie zamówienia (Zamawiający nie przewiduje płatności zaliczkowych)
- posiadać min. 2 letnie doświadczenie w świadczeniu usług cateringowych

Sytuacja ekonomiczna i finansowa

Wykonawca musi:
- posiadać odpowiednie zaplecze techniczne i kadrowe pozwalające na realizację zamówienia
- posiadać uprawnienia do wykonania przedmiotu zamówienia
- znajdować się w sytuacji ekonomicznej umożliwiającej wykonanie zamówienia (Zamawiający nie przewiduje płatności zaliczkowych)
- posiadać min. 2 letnie doświadczenie w świadczeniu usług cateringowych

Dodatkowe warunki

Oferent składając niniejszą ofertę oświadcza, że:
a) Nie jest powiązany z Zamawiającym osobowo lub kapitałowo. Przez powiązania kapitałowe lub osobowe rozumie się wzajemne powiązania między Zamawiającym lub osobami upoważnionymi do zaciągania zobowiązań w imieniu zamawiającego lub osobami wykonującymi w imieniu zamawiającego czynności związane z przygotowaniem
i przeprowadzeniem procedury wyboru Wykonawcy a Wykonawcą, polegające w szczególności na:
• uczestniczeniu w spółce jako wspólnik spółki cywilnej lub spółki osobowej;
• posiadaniu co najmniej 10% udziałów lub akcji;
• pełnieniu funkcji członka organu nadzorczego lub zarządzającego, prokurenta, pełnomocnika;
• pozostawaniu w związku małżeńskim, w stosunku pokrewieństwa lub powinowactwa w linii prostej, pokrewieństwa drugiego stopnia lub powinowactwa drugiego stopnia w linii bocznej lub w stosunku przysposobienia, opieki lub kurateli.
b) Posiada uprawnienia do wykonywania usług będących przedmiotem zamówienia;
c) Posiada odpowiednie zaplecze techniczne i kadrowe do realizacji niniejszego zamówienia.
d) Znajduje się w sytuacji ekonomicznej pozwalającej na wykonanie niniejszego zamówienia
e) Posiada co najmniej 2-letnie doświadczenie w świadczeniu usług cateringowych
f) W pełni akceptuje oraz spełnia wszystkie warunki i wymagania dotyczące udziału
w postępowaniu.
g) Zapoznał się z treścią Zapytania ofertowego i nie wnosi do niego zastrzeżeń oraz przyjmuje warunki w nim zawarte.
h) Świadomy odpowiedzialności za składanie fałszywych oświadczeń, informuje, iż powyższe dane są zgodne z prawdą.

Warunki zmiany umowy

Zamawiający zastrzega sobie prawo do zmniejszenia ilości zestawów cateringowych z uwagi na zgłaszaną nieobecność przez uczestników CIS. Zamawiający zobowiązuje się do potwierdzania ilości zestawów na kolejny dzień roboczy do godz. 12 dnia poprzedzającego dzień dostawy.

Lista dokumentów/oświadczeń wymaganych od Wykonawcy

Formularz ofertowy - załącznik nr 1 oraz formularz oświadczeń załącznik nr 2
Dodatkowo jeśli Oferent spełnia klauzulę społeczna załącznik nr 3

Zamówienia uzupełniające

Zamawiający w o ile zaistnieje konieczność przewiduje ogłoszenie kolejnego zapytania dot. cateringu dla uczestników Centrum Integracji Społecznej.

Ocena oferty

Kryteria oceny i opis sposobu przyznawania punktacji

Kryteria wyboru oferty:
- cena - 100%

max ilość punktów 100 za powyższe kryterium

max 100 pkt - kryterium ceny



UWAGA
Spełniając wymogi stosowania klauzul społecznych dodatkowo każdy oferent, który złoży oświadczenie, iż do realizacji zamówienia zatrudni osobę:

a) bezrobotną o której mowa w przepisach o promocji zatrudnienia i instytucjach rynku pracy ustawy z dnia 20 kwietnia 2004 r. o promocji zatrudnienia i instytucjach rynku pracy (Dz.U. 2004 nr 99 poz. 1001 z późn. zm.), lub
b) niepełnosprawną, o której mowa w przepisach Ustawy z dnia 27 sierpnia 1997 r. o rehabilitacji zawodowej i społecznej oraz zatrudnianiu osób niepełnosprawnych (Dz.U. 1997 nr 123 poz. 776), lub
c) inną niż określone w lit. a lub b, o których mowa w przepisach Ustawy z dnia 13 czerwca 2003 r. o zatrudnieniu socjalnym (Dz.U. 2003 nr 122 poz. 1143).

otrzyma dodatkowo 20 pkt.

UWAGA Oferent, który nie planuje spełnienia klauzuli nie składa oświadczenia.


tj. max ilość punktów, którą może zdobyć oferent wynosi 100 + 20 =120pkt.

Sposób wyliczenia kryterium
Co + Ks = Oc (Ocena całkowita oferty ocenianej)
Co = Najniższa cena oferty brutto/cena oferty ocenianej brutto x 80% x 100
Maksymalną ilość punktów w ramach kryterium „cena” (cena brutto) otrzyma najtańsza oferta według wzoru: Najniższa cena oferty brutto/cena oferty ocenianej brutto x 100% (x100) Pozostałe oferty otrzymają odpowiednio niższą ilość punktów
Ks = spełnienie klauzuli społecznej (20pkt - oświadczenie o spełnieniu klauzuli społecznej, 0 pkt - brak oświadczenia)
W przypadku uzyskania jednakowej ilości punktów decydujące znaczenie ma niższa cena.

Wykluczenia

Ofertę mogą składać wyłącznie Wykonawcy nie powiązani kapitałowo oraz osobowo z Zamawiającym

Zamawiający - Beneficjent

Nazwa

ŻYWIECKA FUNDACJA ROZWOJU

Adres

Niwy 8

34-300 Żywiec

śląskie , żywiecki

Numer telefonu

334754477

Fax

334754477

NIP

5532250674

Tytuł projektu

Centrum Integracji Społecznej w Żywcu - ETAP II

Numer projektu

RPSL.09.01.05-24-045F/17-00

Informacja o wybranym wykonawcy

Rozstrzygnięte

Nazwa i adres, data wpłynięcia oferty oraz jej cena

Stary Dwór Sp. z o.o., 34-300 Żywiec ul. Ks.Pr. St. Słonki 22B- oferta wpłynęła 24.05.2018r. Cena za wykonanie całości zamówienia 39501zł brutto.
Liczba wyświetleń: 759