Termin składania ofert
Numer ogłoszenia
Status ogłoszenia
Zakończone
Miejsce i sposób składania ofert
Oferty w formie pisemnej należy składać w biurze Żywieckiej Fundacji Rozwoju, 34-300 Żywiec, ul. Handlowa 5 lub pocztą elektroniczną na adres: cis@beskidy.org.pl w terminie do dnia 24.05.2018 r.
W przypadku przesłania oferty drogą pocztową liczy się data wpłynięcia oferty do Zamawiającego do dnia 24.05.2018r. do godz. 17.00 (w godzinach pracy fundacji)
Adres e-mail, na który należy wysłać ofertę
cis@beskidy.org.pl
Osoba do kontaktu w sprawie ogłoszenia
Sylwia Matysiak
Nr telefonu osoby upoważnionej do kontaktu w sprawie ogłoszenia
501609477
Skrócony opis przedmiotu zamówienia
Przedmiotem zapytania ofertowego jest świadczenie usług cateringowych dla 33 osób w każdy dzień roboczy od 01.06.2018-31.12.2018, (średnio 21 dni roboczych w każdym miesiącu) polegających na przygotowaniu i dostarczeniu posiłków dla uczestników Centrum Integracji Społecznej w Żywcu.
Kategoria ogłoszenia
Usługi
Podkategoria ogłoszenia
Usługi cateringowe
Miejsce realizacji zamówienia
Województwo:
śląskie
Powiat:
żywiecki
Miejscowość:
Żywiec
Cel zamówienia
Celem zamówienia jest dostarczenie cateringu dla 33 uczestników Centrum Integracji Społecznej w Żywcu
Przedmiot zamówienia
Przedmiotem zapytania ofertowego jest świadczenie usług cateringowych dla 33 osób w każdy dzień roboczy od 01.06.2018-31.12.2018, (średnio 21 dni roboczych w każdym miesiącu) polegających na przygotowaniu i dostarczeniu posiłków dla uczestników Centrum Integracji Społecznej w Żywcu.
Liczba zestawów cateringowych:
Łącznie w terminie realizacji zamówienia ilość zestawów cateringowych wynosi: ok 4158 szt. w trakcie ok. 126 dni roboczych (każdorazowo do dostarczenia będą posiłki dla grupy ok 33 osób na dzień).
Termin dostawy: każdy dzień roboczy od 01.06.2018 do 31.12.2018
Zamawiający zastrzega sobie prawo do zmniejszenia ilości zestawów cateringowych z uwagi na zgłaszaną nieobecność przez uczestników CIS. Zamawiający zobowiązuje się do potwierdzania ilości zestawów na kolejny dzień roboczy do godz. 12 dnia poprzedzającego dzień dostawy.
UWAGA!!! Zestaw dla każdej 1 osoby na 1 dzień musi być zapakowany w pojemnik polipropylenowy PP-5 (nadający się do recyklingu) i powinien zawierać wymiennie 1 ciepły posiłek (jednodaniowy) lub zestaw śniadaniowy - kanapki/bułki – 2 szt.
Kod CPV
55321000-6
Nazwa kodu CPV
Usługi przygotowywania posiłków
Dodatkowe przedmioty zamówienia
55521200-0 - usługi dowożenia posiłków
Harmonogram realizacji zamówienia
Termin zamówienia:
od 1 czerwca 2018 do 31 grudnia 2018 (od poniedziałku do piątku w dni robocze) średnio ok. 33 zestawy dla ok. 33 uczestników
Miejsce dostarczenia posiłków: siedziba biura Zamawiającego tj. Żywieckiej Fundacji Rozwoju, 34-300 Żywiec, ul. Handlowa 5
Załączniki
Pytania i wyjaśnienia
Brak pytań i wyjaśnień
Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności
Wykonawca musi:
- posiadać odpowiednie zaplecze techniczne i kadrowe pozwalające na realizację zamówienia
- posiadać uprawnienia do wykonania przedmiotu zamówienia
- znajdować się w sytuacji ekonomicznej umożliwiającej wykonanie zamówienia (Zamawiający nie przewiduje płatności zaliczkowych)
- posiadać min. 2 letnie doświadczenie w świadczeniu usług cateringowych
Wiedza i doświadczenie
Wykonawca musi:
- posiadać odpowiednie zaplecze techniczne i kadrowe pozwalające na realizację zamówienia
- posiadać uprawnienia do wykonania przedmiotu zamówienia
- znajdować się w sytuacji ekonomicznej umożliwiającej wykonanie zamówienia (Zamawiający nie przewiduje płatności zaliczkowych)
- posiadać min. 2 letnie doświadczenie w świadczeniu usług cateringowych
Potencjał techniczny
Wykonawca musi:
- posiadać odpowiednie zaplecze techniczne i kadrowe pozwalające na realizację zamówienia
- posiadać uprawnienia do wykonania przedmiotu zamówienia
- znajdować się w sytuacji ekonomicznej umożliwiającej wykonanie zamówienia (Zamawiający nie przewiduje płatności zaliczkowych)
- posiadać min. 2 letnie doświadczenie w świadczeniu usług cateringowych
Osoby zdolne do wykonania zamówienia
Wykonawca musi:
- posiadać odpowiednie zaplecze techniczne i kadrowe pozwalające na realizację zamówienia
- posiadać uprawnienia do wykonania przedmiotu zamówienia
- znajdować się w sytuacji ekonomicznej umożliwiającej wykonanie zamówienia (Zamawiający nie przewiduje płatności zaliczkowych)
- posiadać min. 2 letnie doświadczenie w świadczeniu usług cateringowych
Sytuacja ekonomiczna i finansowa
Wykonawca musi:
- posiadać odpowiednie zaplecze techniczne i kadrowe pozwalające na realizację zamówienia
- posiadać uprawnienia do wykonania przedmiotu zamówienia
- znajdować się w sytuacji ekonomicznej umożliwiającej wykonanie zamówienia (Zamawiający nie przewiduje płatności zaliczkowych)
- posiadać min. 2 letnie doświadczenie w świadczeniu usług cateringowych
Dodatkowe warunki
Oferent składając niniejszą ofertę oświadcza, że:
a) Nie jest powiązany z Zamawiającym osobowo lub kapitałowo. Przez powiązania kapitałowe lub osobowe rozumie się wzajemne powiązania między Zamawiającym lub osobami upoważnionymi do zaciągania zobowiązań w imieniu zamawiającego lub osobami wykonującymi w imieniu zamawiającego czynności związane z przygotowaniem
i przeprowadzeniem procedury wyboru Wykonawcy a Wykonawcą, polegające w szczególności na:
• uczestniczeniu w spółce jako wspólnik spółki cywilnej lub spółki osobowej;
• posiadaniu co najmniej 10% udziałów lub akcji;
• pełnieniu funkcji członka organu nadzorczego lub zarządzającego, prokurenta, pełnomocnika;
• pozostawaniu w związku małżeńskim, w stosunku pokrewieństwa lub powinowactwa w linii prostej, pokrewieństwa drugiego stopnia lub powinowactwa drugiego stopnia w linii bocznej lub w stosunku przysposobienia, opieki lub kurateli.
b) Posiada uprawnienia do wykonywania usług będących przedmiotem zamówienia;
c) Posiada odpowiednie zaplecze techniczne i kadrowe do realizacji niniejszego zamówienia.
d) Znajduje się w sytuacji ekonomicznej pozwalającej na wykonanie niniejszego zamówienia
e) Posiada co najmniej 2-letnie doświadczenie w świadczeniu usług cateringowych
f) W pełni akceptuje oraz spełnia wszystkie warunki i wymagania dotyczące udziału
w postępowaniu.
g) Zapoznał się z treścią Zapytania ofertowego i nie wnosi do niego zastrzeżeń oraz przyjmuje warunki w nim zawarte.
h) Świadomy odpowiedzialności za składanie fałszywych oświadczeń, informuje, iż powyższe dane są zgodne z prawdą.
Warunki zmiany umowy
Zamawiający zastrzega sobie prawo do zmniejszenia ilości zestawów cateringowych z uwagi na zgłaszaną nieobecność przez uczestników CIS. Zamawiający zobowiązuje się do potwierdzania ilości zestawów na kolejny dzień roboczy do godz. 12 dnia poprzedzającego dzień dostawy.
Lista dokumentów/oświadczeń wymaganych od Wykonawcy
Formularz ofertowy - załącznik nr 1 oraz formularz oświadczeń załącznik nr 2
Dodatkowo jeśli Oferent spełnia klauzulę społeczna załącznik nr 3
Zamówienia uzupełniające
Zamawiający w o ile zaistnieje konieczność przewiduje ogłoszenie kolejnego zapytania dot. cateringu dla uczestników Centrum Integracji Społecznej.
Kryteria oceny i opis sposobu przyznawania punktacji
Kryteria wyboru oferty:
- cena - 100%
max ilość punktów 100 za powyższe kryterium
max 100 pkt - kryterium ceny
UWAGA
Spełniając wymogi stosowania klauzul społecznych dodatkowo każdy oferent, który złoży oświadczenie, iż do realizacji zamówienia zatrudni osobę:
a) bezrobotną o której mowa w przepisach o promocji zatrudnienia i instytucjach rynku pracy ustawy z dnia 20 kwietnia 2004 r. o promocji zatrudnienia i instytucjach rynku pracy (Dz.U. 2004 nr 99 poz. 1001 z późn. zm.), lub
b) niepełnosprawną, o której mowa w przepisach Ustawy z dnia 27 sierpnia 1997 r. o rehabilitacji zawodowej i społecznej oraz zatrudnianiu osób niepełnosprawnych (Dz.U. 1997 nr 123 poz. 776), lub
c) inną niż określone w lit. a lub b, o których mowa w przepisach Ustawy z dnia 13 czerwca 2003 r. o zatrudnieniu socjalnym (Dz.U. 2003 nr 122 poz. 1143).
otrzyma dodatkowo 20 pkt.
UWAGA Oferent, który nie planuje spełnienia klauzuli nie składa oświadczenia.
tj. max ilość punktów, którą może zdobyć oferent wynosi 100 + 20 =120pkt.
Sposób wyliczenia kryterium
Co + Ks = Oc (Ocena całkowita oferty ocenianej)
Co = Najniższa cena oferty brutto/cena oferty ocenianej brutto x 80% x 100
Maksymalną ilość punktów w ramach kryterium „cena” (cena brutto) otrzyma najtańsza oferta według wzoru: Najniższa cena oferty brutto/cena oferty ocenianej brutto x 100% (x100) Pozostałe oferty otrzymają odpowiednio niższą ilość punktów
Ks = spełnienie klauzuli społecznej (20pkt - oświadczenie o spełnieniu klauzuli społecznej, 0 pkt - brak oświadczenia)
W przypadku uzyskania jednakowej ilości punktów decydujące znaczenie ma niższa cena.
Wykluczenia
Ofertę mogą składać wyłącznie Wykonawcy nie powiązani kapitałowo oraz osobowo z Zamawiającym
Nazwa
ŻYWIECKA FUNDACJA ROZWOJU
Adres
34-300 Żywiec
śląskie
, żywiecki
Numer telefonu
334754477
Fax
334754477
NIP
5532250674
Tytuł projektu
Centrum Integracji Społecznej w Żywcu - ETAP II
Numer projektu
RPSL.09.01.05-24-045F/17-00
Rozstrzygnięte
Nazwa i adres, data wpłynięcia oferty oraz jej cena
Stary Dwór Sp. z o.o., 34-300 Żywiec ul. Ks.Pr. St. Słonki 22B- oferta wpłynęła 24.05.2018r. Cena za wykonanie całości zamówienia 39501zł brutto.