Termin składania ofert
Numer ogłoszenia
Status ogłoszenia
Zakończone
Miejsce i sposób składania ofert
1. Ofertę należy sporządzić w języku polskim.
2. Oferta musi zawierać:
• Wypełniony formularz ofertowy wraz z oświadczeniem o braku powiązań kapitałowych i osobowych z Zamawiającym zgodny ze wzorem określonym w Załączniku nr 1 do zapytania ofertowego
• Podpisane oświadczenie oferenta stanowiące Załącznik nr 2
• Oświadczenie o spełnianiu warunków bycia Podmiotem Ekonomii Społecznej, zgodnie z definicją zawartą w Wytycznych w zakresie przedsięwzięć w obszarze włączenia społecznego i zwalczania ubóstwa z wykorzystaniem środków Europejskiego Funduszu Społecznego i Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego na lata 2014 – 2020, świadczącym usługi gastronomiczne zgodne ze wzorem określonym w Załączniku nr 3 do zapytania ofertowego
• Przykładowe menu - zgodne ze wzorem określonym w Załączniku nr 4 do zapytania ofertowego.
3. Podpisaną ofertę wraz z ww. załącznikami należy dostarczyć do siedziby Zamawiającego osobiście lub listem poleconym/kurierem do dnia 14.12.2017 r. do godziny 23:59. Decyduje data faktycznego wpływu oferty do Zamawiającego (nie np. data nadania, data stempla pocztowego). Oferty, które wpłyną po terminie zostaną odrzucone.
4. Oferty niekompletne lub niezgodne z warunkami udziału w postępowaniu, będą odrzucone.
5. Pytania do niniejszego zapytania należy kierować na adres e-mail: justyna.gawron@barka.org.pl
Adres e-mail, na który należy wysłać ofertę
justyna.gawron@barka.org.pl
Osoba do kontaktu w sprawie ogłoszenia
Justyna Gawron
Skrócony opis przedmiotu zamówienia
Opis przedmiotu zamówienia
Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usług cateringowych dla 84 osób.
Przewidywana liczba osób na jedno spotkanie: od 2 do 12
Przewidywana liczba spotkań: od 8 do 30
Kategoria ogłoszenia
Usługi
Podkategoria ogłoszenia
Usługi cateringowe
Miejsce realizacji zamówienia
Województwo:
wielkopolskie
Powiat:
Poznań
Miejscowość:
Poznań
Cel zamówienia
Celem zamówienia jest zapewnienie cateringu dla uczestników spotkań szkoleniowych.
Przedmiot zamówienia
Opis przedmiotu zamówienia
Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usług cateringowych dla 84 osób.
Przewidywana liczba osób na jedno spotkanie: od 2 do 12
Przewidywana liczba spotkań: od 8 do 30
Miejsce realizacji zamówienia: miasto Poznań, siedziba Zamawiającego
Menu na jedno spotkanie powinno składać się z:
• Herbaty - po 3 herbaty na osobę (czarna, zielona, owocowa) oraz cytryny
• Kawy – po 3 kawy na osobę oraz śmietanki/mleka do kawy
• Cukru
• Wody mineralnej – po 2 szt. na osobę (gazowana 0,5 l i niegazowana 0,5 l)
• Ciasta – po 2 szt. na osobę (np. sernik, jabłecznik - porcja od 50g do 100g)
• Ciasteczek – po 10 szt. na osobę
• Owoców krojonych (różne rodzaje – m.in. ananasy, kiwi, pomarańcze, jabłka, gruszki, winogrona, banany – po 100 g / 1 szt. na osobę)
• Kanapek – po 4 kromki pieczywa na osobę (2 z wędliną – 1 na jasnym pieczywie, 1 na ciemnym pieczywie i 2 jarskie - 1 na jasnym pieczywie, 1 na ciemnym pieczywie)
• Zimnego bufetu - po 4 porcje na osobę (np. sałatki, roladki z tortilli z szynką i warzywami, mięsa w galarecie, jajka)
W ramach przedmiotu zamówienia Wykonawca zobligowany jest do:
1) Przygotowania i dostarczenia cateringu do siedziby Zamawiającego w terminach i godzinach ustalonych przez Zamawiającego.
2) Dostarczania cateringu sukcesywnie, zgodnie ze zgłaszanym każdorazowo zapotrzebowaniem przez Zamawiającego (termin każdego spotkania szkoleniowego będzie każdorazowo podany Wykonawcy najpóźniej na 2 dni robocze przed jego planowanym terminem).
3) Dostarczania cateringu w naczyniach jednorazowych, a także dostarczania naczyń jednorazowych do spożycia cateringu podczas spotkań odpowiednich do serwowanych dań/napojów.
4) Świadczenia usługi cateringowej na najwyższym poziomie, a mianowicie dostarczone produkty żywnościowe będą świeże i winne być przyrządzone w dniu dostawy.
5) Świadczenia usługi cateringowej wyłącznie przy użyciu produktów spełniających normy jakości produktów spożywczych, zgodnie z obowiązującymi przepisami prawnymi w tym zakresie.
6) Przestrzegania przepisów prawnych w zakresie przechowywania i przygotowywania artykułów spożywczych (m.in. ustawy z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia Dz. U. Nr 171 poz. 1125 z późn. zm.).
7) Zagwarantowania dostępności usługi w dowolnym terminie w okresie obowiązywania umowy.
Dodatkowe informacje:
1) W przypadku wcześniejszego zgłoszenia przez uczestników szkolenia faktu bycia wegetarianinem, należy zapewnić odpowiednie menu wegetariańskie. Każdorazowo, Zamawiający zgłosi Wykonawcy liczbę posiłków wegetariańskich.
2) Do oferty należy załączyć przykładowe, proponowane menu, zgodnie z Załącznikiem nr 3 do zapytania ofertowego.
3) Czas dostawy oraz przewidywana liczba uczestników zostanie uzgodniona przez Zamawiającego w porozumieniu z Wykonawcą.
4) Zamawiający zastrzega sobie możliwość zwiększenia lub zmniejszenia liczby osób.
5) Zamawiający zastrzega sobie prawo kontroli jakości posiłków przez wytypowanych pracowników Zamawiającego. W razie stwierdzenia wad w realizacji usługi, Zamawiający niezwłocznie poinformuje o ich zaistnieniu Wykonawcę. Wykonawca jest zobowiązany do usunięcia wad niezwłocznie po otrzymaniu zgłoszenia.
Kod CPV
55520000-1
Nazwa kodu CPV
Usługi dostarczania posiłków
Harmonogram realizacji zamówienia
od dnia zawarcia umowy do 2018-08-31
Załączniki
Pytania i wyjaśnienia
Brak pytań i wyjaśnień
Kryteria oceny i opis sposobu przyznawania punktacji
1) O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wyłącznie Podmioty Ekonomii Społecznej świadczące usługi gastronomiczne.
Podmioty Ekonomii Społecznej zgodnie z definicją zawartą w Wytycznych w zakresie przedsięwzięć w obszarze włączenia społecznego i zwalczania ubóstwa z wykorzystaniem środków Europejskiego Funduszu Społecznego i Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego na lata 2014 – 2020.
2) Ocena spełniania przedstawionego powyżej warunku zostanie dokonana wg formuły: „spełnia – nie spełnia” na podstawie złożonych przez Wykonawcę dokumentów i oświadczeń.
Wykonawca, który nie spełni przedstawionego powyżej warunku zostanie odrzucony z udziału w postępowaniu.
3) Z możliwości składania ofert wyklucza się Oferentów, którzy:
Są podmiotem powiązanym z Zamawiającym osobowo lub kapitałowo. Przez powiązania kapitałowe lub osobowe rozumie się wzajemne powiązania między beneficjentem lub osobami upoważnionymi do zaciągania zobowiązań w imieniu beneficjenta lub osobami wykonującymi w imieniu beneficjenta czynności związane z przygotowaniem i przeprowadzeniem procedury wyboru wykonawcy a wykonawcą, polegające w szczególności na:
a) uczestniczeniu w spółce jako wspólnik spółki cywilnej lub spółki osobowej,
b) posiadaniu co najmniej 10 % udziałów lub akcji,
c) pełnieniu funkcji członka organu nadzorczego lub zarządzającego, prokurenta, pełnomocnika,
d) pozostawaniu w związku małżeńskim, w stosunku pokrewieństwa lub powinowactwa w linii prostej, pokrewieństwa drugiego stopnia lub powinowactwa drugiego stopnia w linii bocznej lub w stosunku przysposobienia, opieki lub kurateli.
4) Zamawiający zastrzega możliwość sprawdzenia informacji zawartych w dokumentach.
Zamawiający oceni i porówna jedynie te oferty, które nie zostaną odrzucone przez Zamawiającego.
Oferty zostaną ocenione przez Zamawiającego w oparciu o następujące kryteria i ich znaczenie:
Kryterium Znaczenie procentowe kryterium Maksymalna liczba punktów, jakie może otrzymać oferta za dane kryterium
Cena brutto * 100 % 100 pkt
*Cena brutto to cena jaką zamawiający będzie zobowiązany ponieść w związku z realizacją niniejszej usługi i oznacza cenę brutto dla 1 osoby za 1 dzień
Cena
Punkty za kryterium „cena” zostaną obliczone wg następującego wzoru: liczba punktów = (Cmin/Cof) x 100 punktów, gdzie Cmin – najniższa cena spośród ofert, a Cof – cena podana w ofercie.
Wykluczenia
1) O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wyłącznie Podmioty Ekonomii Społecznej świadczące usługi gastronomiczne.
Podmioty Ekonomii Społecznej zgodnie z definicją zawartą w Wytycznych w zakresie przedsięwzięć w obszarze włączenia społecznego i zwalczania ubóstwa z wykorzystaniem środków Europejskiego Funduszu Społecznego i Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego na lata 2014 – 2020.
2) Ocena spełniania przedstawionego powyżej warunku zostanie dokonana wg formuły: „spełnia – nie spełnia” na podstawie złożonych przez Wykonawcę dokumentów i oświadczeń.
Wykonawca, który nie spełni przedstawionego powyżej warunku zostanie odrzucony z udziału w postępowaniu.
3) Z możliwości składania ofert wyklucza się Oferentów, którzy:
Są podmiotem powiązanym z Zamawiającym osobowo lub kapitałowo. Przez powiązania kapitałowe lub osobowe rozumie się wzajemne powiązania między beneficjentem lub osobami upoważnionymi do zaciągania zobowiązań w imieniu beneficjenta lub osobami wykonującymi w imieniu beneficjenta czynności związane z przygotowaniem i przeprowadzeniem procedury wyboru wykonawcy a wykonawcą, polegające w szczególności na:
a) uczestniczeniu w spółce jako wspólnik spółki cywilnej lub spółki osobowej,
b) posiadaniu co najmniej 10 % udziałów lub akcji,
c) pełnieniu funkcji członka organu nadzorczego lub zarządzającego, prokurenta, pełnomocnika,
d) pozostawaniu w związku małżeńskim, w stosunku pokrewieństwa lub powinowactwa w linii prostej, pokrewieństwa drugiego stopnia lub powinowactwa drugiego stopnia w linii bocznej lub w stosunku przysposobienia, opieki lub kurateli.
4) Zamawiający zastrzega możliwość sprawdzenia informacji zawartych w dokumentach.
Nazwa
FUNDACJA POMOCY WZAJEMNEJ BARKA
Adres
61-003 Poznań
wielkopolskie
, Poznań
Numer telefonu
695338999
Fax
616682416
NIP
7821146599
Tytuł projektu
Wielkopolskie Centrum Ekonomii Solidarnej
Numer projektu
RPWP.07.03.02-30-0001/15-00
Nierozstrzygnięte – Brak ofert