Strona główna
Logo unii europejskiej

Zaproszenie do złożenia oferty w zakresie wynajmu sali szkoleniowej, usług restauracyjnych i zapewnienia noclegów dla uczestników spotkania wartościującego w dniach 12-13.12.2017

Data publikacji: 27.11.2017

Informacje o ogłoszeniu

Termin składania ofert

do dnia 04-12-2017

Numer ogłoszenia

1071247

Status ogłoszenia

Zakończone

Miejsce i sposób składania ofert

1. Ofertę można złożyć osobiście w sekretariacie Związku Rzemiosła Polskiego (00-246 Warszawa, ul. Miodowa 14, pok. 107) do godz. 16.00 lub przesłać pocztą do dnia 04.12.2017 r. do godz. 16.00 (wiążąca jest data wpływu Oferty do Biura Projektu). Oferty przesłane drogą e-mailową nie będą rozpatrywane!

2. Oferta powinna zostać złożona w zamkniętej kopercie. Koperta powinna być opatrzona pieczęcią firmową oraz adresem Związku Rzemiosła Polskiego i dopiskiem: „Oferta na organizację spotkania wartościującego w ramach projektu - Nowa jakość egzaminów zawodowych w rzemiośle”.

Miejsce złożenia oferty, adres korespondencyjny:
Związek Rzemiosła Polskiego
00-246 Warszawa, ul. Miodowa 14, pok. 107 (sekretariat)
tel. +48 22 50 44 200

3. Wykonawca może przed upływem terminu przesyłania ofert, zmienić lub wycofać ofertę.

4. W toku badania i oceny ofert Zamawiający może zażądać od Wykonawców wyjaśnień dotyczących treści złożonych ofert.

5. Wykonawca pozostaje związany złożoną ofertą przez okres 7 dni. Bieg terminu związania ofertą rozpoczyna się wraz z upływem terminu składania ofert.

Osoba do kontaktu w sprawie ogłoszenia

Osobami wyznaczonymi do kontaktów z wykonawcami są Pan Andrzej Stępnikowski (tel. 22 50 44 248 , e-mail: stepnikowski@zrp.pl ) oraz Pani Monika Walterska (tel. 22 50 44 279, e – mail: walterska@zrp.pl )

Nr telefonu osoby upoważnionej do kontaktu w sprawie ogłoszenia

Pan Andrzej Stępnikowski (tel. 22 50 44 248), Pani Monika Walterska (tel. 22 50 44 279)

Skrócony opis przedmiotu zamówienia

Przedmiotem oferty jest: udostępnienie sali szkoleniowej dla 22 osób na dwa dni, zapewnienie 2 przerw kawowych, 2 obiadów i kolacji dla maksymalnie 22 osób oraz noclegu ze śniadaniem dla maksymalnie 20 osób w okresie od 12.12.2017 do 13.12.2017 roku w Warszawie (woj. mazowieckie).

Kategoria ogłoszenia

Usługi

Podkategoria ogłoszenia

Usługi hotelarskie

Miejsce realizacji zamówienia

Województwo: mazowieckie Powiat: Warszawa Miejscowość: Warszawa

Opis przedmiotu zamówienia

Cel zamówienia

Związek Rzemiosła Polskiego zaprasza do złożenia oferty w zakresie wynajmu sali szkoleniowej, usług restauracyjnych i zapewnienia noclegów dla uczestników spotkania wartościującego z udziałem recenzentów w ramach projektu „Nowa jakość egzaminów zawodowych w rzemiośle” realizowanego przez Związek Rzemiosła Polskiego, wspófinansowanego ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego (umowa dotacji nr POWR. 02.15.00-00-0001/16-00)

Przedmiot zamówienia

1. Przedmiotem zamówienia jest zapewnienie jednej sali szkoleniowej dla 22 osób na dwa dni robocze (łącznie 16 godzin), 2 przerw kawowych, dwóch obiadów i jednej kolacji, jednego noclegu ze śniadaniem dla uczestników szkolenia w okresie od 12 – 13.12.2017 roku w Warszawie (woj. Mazowieckie).

2. Liczba uczestników: 22 osoby.

3. Lokalizacja: hotel/ośrodek konferencyjny lub inny obiekt wyposażony w salę szkoleniową (co najmniej 3-gwiazdkowy lub odpowiadający standardem hotelom co najmniej 3-gwiazdkowym w przypadku ośrodków) zlokalizowany w Warszawie w miejscu dogodnym komunikacyjnie oddalonym maksymalnie 10 kilometrów od Dworca Centralnego, dostosowany do potrzeb osób niepełnosprawnych. Miejsce szkolenia powinno posiadać, co najmniej podjazd dla osób z niepełnosprawnością ruchową oraz pomieszczenia wyposażone w węzeł sanitarny przystosowany do potrzeb osób z niepełnosprawnościami. Co najmniej jeden pokój do zakwaterowania uczestników powinien być dostosowany do potrzeb osób
z niepełnosprawnością ruchową.

4. Zamawiający nie dopuszcza składania ofert cząstkowych lub wariantowych.

5. Zadania Wykonawcy:

Zadanie 1 – Usługi hotelarskie w zakresie spotkań i konferencji – zapewnienie sali szkoleniowej (kod CPV 551).

Sala szkoleniowa powinna być przestrzenna i jasna. Odpowiednie oświetlenie: dostęp światła dziennego oraz całodobowego oświetlenia umożliwiającego swobodne i bezpieczne dla wzroku czytanie, a zarazem możliwość zaciemnienia sali podczas prezentacji multimedialnej. Krzesła miękkie z oparciami o wysokości przystosowanej do wzrostu dorosłego człowieka. Klimatyzacja z możliwością regulacji temperatury. Dodatkowe wyposażenie to flipczart (z papierem i pisakami), ekran, rzutnik multimedialny oraz laptop. Bezpłatny dostęp do bezprzewodowego Internetu. Czas spotkania wartościującego przewidziany jest na maksymalnie 16 godzin zegarowych w ciągu dwóch dni (pierwszy dzień spotkania w godz. 10.00-20.00, drugi w godz. 8.00-17.00). Możliwość wjazdu osób na wózkach inwalidzkich. Ustawienie krzeseł w podkowę z możliwością podziału na wyspy, stół prezydialny przeznaczony dla dwóch osób.
W dniu spotkania miejsce dla recepcji zlokalizowane bezpośrednio przed salą plenarną.

Wykonawca zapewni Zamawiającemu każdorazowo możliwość bezpłatnego skopiowania druku łącznie do max. 100 stron A4.

Wykonawca zapewni Zamawiającemu każdorazowo 3 miejsca parkingowe.

Zadanie 2 - Usługi restauracyjne i dotyczące podawania posiłków – zapewnienie wyżywienia oraz organizacja serwisu kawowego (kod CPV 553)

W pierwszym dniu spotkania zapewnienie obiadu, 1 przerwy kawowej i kolacji. Drugiego dnia pobytu winny być zapewnione śniadanie, przerwa kawowa oraz obiad. Obiad składał się będzie z zupy, drugiego dania, deseru oraz wody mineralnej, a przerwy kawowe z kawy, herbaty, wody, soków i ciasta lub ciasteczek. Każdorazowo dla każdego posiłku powinna być przygotowana oferta obiadowa z daniami wegetariańskimi. Wykonawca zapewni serwis gastronomiczny (przygotowanie i sprzątanie, obsługa kelnerska, zastawa ceramiczna
i szklana). Wszystkie posiłki powinny być serwowane w osobnym pomieszczeniu (nie w sali, w której będzie odbywać się spotkanie). Stoły powinny być zarezerwowane wyłącznie dla uczestników spotkania. Wszyscy uczestnicy spotkania muszą mieć możliwość skorzystania
z posiłku jednocześnie w jednej Sali. Spożywanie posiłków (śniadanie, obiad, kolacja) na siedząco (wyklucza się możliwość formy bankietowej).

W zakresie wyżywienia Wykonawca zobowiązany jest do zapewnienia:...

W związku z ograniczoną ilością znaków, reszta ogłoszenia dotycząca przedmiotu zamówienia znajduje się w załączniku.

Kod CPV

55120000-7

Nazwa kodu CPV

Usługi hotelarskie w zakresie spotkań i konferencji

Harmonogram realizacji zamówienia

Szczegóły w załączniku.

Załączniki

Pytania i wyjaśnienia

Brak pytań i wyjaśnień

Ocena oferty

Kryteria oceny i opis sposobu przyznawania punktacji

1. Oceny ofert będzie dokonywała komisja.
2. Oferty oceniane będą w II etapach:

I etap: badanie i ocena w zakresie spełniania warunków udziału w postępowaniu

W I etapie Zamawiający będzie badał czy oceniana oferta spełnia/nie spełnia warunków udziału w postępowaniu. Oferty niekompletne nie będą rozpatrywane w ocenie merytorycznej.

II etap: ocena merytoryczna według kryteriów określonych poniżej.
W II etapie rozpatrywane będą oferty nie podlegające odrzuceniu.

W celu wyboru najkorzystniejszej oferty Zamawiający przyjął następujące kryteria przypisując im odpowiednio wagi procentowe:

Kryterium I

W kryterium I „cena oferty brutto” ocena ofert zostanie dokonana przy zastosowaniu wzoru:
oferta z najniższą ceną ofertową brutto cena ÷ cena ofertowa brutto oferty ocenianej
wartość punktowa oferty = ------------------------------ x 100 x 70%

Oferta najkorzystniejsza otrzyma w tym kryterium 70 pkt.
Kryterium II

Jeżeli oferent posiada udokumentowane doświadczenie w organizacji min. 10 spotkań
w zakresie zgodnym z przedmiotem zamówienia – otrzyma 30 pkt.

Jeżeli oferent posiada udokumentowane doświadczenie w organizacji min. 5 spotkań
w zakresie zgodnym z przedmiotem zamówienia – otrzyma 20 pkt.

Jeżeli oferent posiada udokumentowane doświadczenie w organizacji min. 3 spotkań
w zakresie zgodnym z przedmiotem zamówienia – otrzyma 10 pkt.

Jeżeli nie będzie można dokonać wyboru oferty najkorzystniejszej ze względu na to, że złożone oferty otrzymają taką samą ilość punktów, Zamawiający wezwie tych Wykonawców do złożenia ofert dodatkowych w określonym terminie.

Jeżeli Wykonawca, którego oferta zostanie wybrana za najkorzystniejszą będzie uchylał się od podpisania umowy Zamawiający będzie mógł dokonać wyboru najkorzystniejszej oferty spośród pozostałych ofert.

Zamawiający - Beneficjent

Nazwa

ZWIĄZEK RZEMIOSŁA POLSKIEGO

Adres

Miodowa 14

00-246 Warszawa

mazowieckie , Warszawa

Numer telefonu

228316161

Fax

228319610

NIP

5260251368

Tytuł projektu

Nowa jakość egzaminów zawodowych w rzemiośle

Numer projektu

POWR.02.15.00-00-0001/16-00

Informacja o wybranym wykonawcy

Rozstrzygnięte

Nazwa i adres, data wpłynięcia oferty oraz jej cena

HOTEL Restauracja „ROKO”
Andrzej Skotarek
02-455 Warszawa, ul. Mikołajska 2

Data wpływu oferty - 04.12.2017

Cena: 5 340,00 zł
Liczba wyświetleń: 716