Termin składania ofert
Numer ogłoszenia
Status ogłoszenia
Zakończone
Miejsce i sposób składania ofert
1. Ofertę należy sporządzić w języku polskim.
2. Oferta musi zawierać:
• Wypełniony formularz ofertowy wraz z oświadczeniem o braku powiązań kapitałowych i osobowych z Zamawiającym zgodny ze wzorem określonym w Załączniku nr 1 do zapytania ofertowego
• Podpisane oświadczenie personelu projektu stanowiące Załącznik nr 2;
• Oświadczenie o spełnianiu warunków bycia Podmiotem Ekonomii Społecznej, zgodnie z definicją zawartą w Wytycznych w zakresie przedsięwzięć w obszarze włączenia społecznego i zwalczania ubóstwa z wykorzystaniem środków Europejskiego Funduszu Społecznego i Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego na lata 2014 – 2020, świadczącym usługi gastronomiczne zgodne ze wzorem określonym w Załączniku nr 3 do zapytania ofertowego
• Przykładowe menu - zgodne ze wzorem określonym w Załączniku nr 4 do zapytania ofertowego.
3. Podpisaną ofertę wraz z ww. załącznikami należy dostarczyć do siedziby Zamawiającego osobiście lub listem poleconym/kurierem do dnia 24.02.2017 r. do godziny 23:59. Decyduje data faktycznego wpływu oferty do Zamawiającego (nie np. data nadania, data stempla pocztowego). Oferty, które wpłyną po terminie zostaną odrzucone.
4. Oferty niekompletne lub niezgodne z warunkami udziału w postępowaniu, będą odrzucone.
5. Pytania do niniejszego zapytania należy kierować na adres e-mail: justyna.gawron@barka.org.pl
Adres e-mail, na który należy wysłać ofertę
justyna.gawron@barka.org.pl
Osoba do kontaktu w sprawie ogłoszenia
Justyna Gawron
Skrócony opis przedmiotu zamówienia
Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usług cateringowych w trakcie szkoleń:
1) 10 osób x 1 dzień (8h) x 10 grup - przerwa kawowa + obiad
2) 10 osób x 2 dni (8h) x 5 grup - przerwa kawowa + obiad oraz dla osób nocujących I dnia kolacja, a II dnia śniadanie
Przerwa kawowa powinna składać się z:
• Napojów (herbata, kawa, śmietanka/mleko do kawy, cukier, cytryna, woda mineralna gazowana i niegazowana)
• Ciasta np. sernik, jabłecznik, itp. - porcja od 50g do 100g
• Ciasteczek
Obiad powinien składać się z:
• Zupy 300 ml
• Drugiego dania według poniższej gramatury posiłków:
mięso / ryba 200g
surówka 140 g
dodatki skrobiowe 200 g
napój (np. kompot, woda, sok)
Woda:
Zapewnienie 1,5 litra wody dla każdego uczestnika podczas 1 spotkania
W ramach przedmiotu zamówienia Wykonawca zobligowany jest do:
1) Przygotowania stołów – obrusów, dekoracji, ekspozycji menu.
2) Posprzątania po kolejnych przerwach oraz po zakończeniu całego wydarzenia.
3) Zapewnienia własnych naczyń (termosów/podgrzewaczy, filiżanek, spodeczków, szklanek, łyżeczek, cukiernic, talerzy itp.) zgodnie z wymaganiami menu. Zamawiający nie dopuszcza możliwości użycia naczyń plastikowych.
4) Zapewnienia obsługi.
5) Dowozu cateringu o ustalonej godzinie na miejsce realizacji szkoleń wskazane przez Zamawiającego.
6) Świadczenia usługi cateringowej na najwyższym poziomie, a mianowicie dostarczone produkty żywnościowe będą świeże i winne być przyrządzone w dniu dostawy.
7) Świadczenia usługi cateringowej wyłącznie przy użyciu produktów spełniających normy jakości produktów spożywczych, zgodnie z obowiązującymi przepisami prawnymi w tym zakresie.
8) Przestrzegania przepisów prawnych w zakresie przechowywania i przygotowywania artykułów spożywczych (m.in. ustawy z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia Dz. U. Nr 171 poz. 1125 z późn. zm.).
9) Zagwarantowania dostępności usługi w dowolnym terminie w okresie obowiązywania umowy.
Dodatkowe informacje:
1) W przypadku wcześniejszego zgłoszenia przez uczestników szkolenia faktu bycia wegetarianinem, należy zapewnić odpowiednie menu wegetariańskie. Każdorazowo, Zamawiający zgłosi Wykonawcy liczbę posiłków wegetariańskich.
2) Do oferty należy załączyć przykładowe, proponowane menu, zgodnie z Załącznikiem nr 3 do zapytania ofertowego.
3) Czas dostawy oraz przewidywana liczba uczestników zostanie uzgodniona przez Zamawiającego w porozumieniu z Wykonawcą.
4) Zamawiający zastrzega sobie możliwość zwiększenia lub zmniejszenia liczby osób.
5) Zamawiający zastrzega sobie prawo kontroli jakości posiłków przez wytypowanych pracowników Zamawiającego. W razie stwierdzenia wad w realizacji usługi, Zamawiający niezwłocznie poinformuje o ich zaistnieniu Wykonawcę. Wykonawca jest zobowiązany do usunięcia wad niezwłocznie po otrzymaniu zgłoszenia.
Kategoria ogłoszenia
Usługi
Podkategoria ogłoszenia
Usługi cateringowe
Miejsce realizacji zamówienia
Województwo:
wielkopolskie
Powiat:
Poznań
Miejscowość:
Poznań
Cel zamówienia
Celem zamówienia jest przygotowanie i dostarczenie cateringu dla uczestników szkoleń
Przedmiot zamówienia
Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usług cateringowych w trakcie szkoleń:
1) 10 osób x 1 dzień (8h) x 10 grup - przerwa kawowa + obiad
2) 10 osób x 2 dni (8h) x 5 grup - przerwa kawowa + obiad oraz dla osób nocujących I dnia kolacja, a II dnia śniadanie
Przerwa kawowa powinna składać się z:
• Napojów (herbata, kawa, śmietanka/mleko do kawy, cukier, cytryna, woda mineralna gazowana i niegazowana)
• Ciasta np. sernik, jabłecznik, itp. - porcja od 50g do 100g
• Ciasteczek
Obiad powinien składać się z:
• Zupy 300 ml
• Drugiego dania według poniższej gramatury posiłków:
mięso / ryba 200g
surówka 140 g
dodatki skrobiowe 200 g
napój (np. kompot, woda, sok)
Woda:
Zapewnienie 1,5 litra wody dla każdego uczestnika podczas 1 spotkania
W ramach przedmiotu zamówienia Wykonawca zobligowany jest do:
1) Przygotowania stołów – obrusów, dekoracji, ekspozycji menu.
2) Posprzątania po kolejnych przerwach oraz po zakończeniu całego wydarzenia.
3) Zapewnienia własnych naczyń (termosów/podgrzewaczy, filiżanek, spodeczków, szklanek, łyżeczek, cukiernic, talerzy itp.) zgodnie z wymaganiami menu. Zamawiający nie dopuszcza możliwości użycia naczyń plastikowych.
4) Zapewnienia obsługi.
5) Dowozu cateringu o ustalonej godzinie na miejsce realizacji szkoleń wskazane przez Zamawiającego.
6) Świadczenia usługi cateringowej na najwyższym poziomie, a mianowicie dostarczone produkty żywnościowe będą świeże i winne być przyrządzone w dniu dostawy.
7) Świadczenia usługi cateringowej wyłącznie przy użyciu produktów spełniających normy jakości produktów spożywczych, zgodnie z obowiązującymi przepisami prawnymi w tym zakresie.
8) Przestrzegania przepisów prawnych w zakresie przechowywania i przygotowywania artykułów spożywczych (m.in. ustawy z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia Dz. U. Nr 171 poz. 1125 z późn. zm.).
9) Zagwarantowania dostępności usługi w dowolnym terminie w okresie obowiązywania umowy.
Dodatkowe informacje:
1) W przypadku wcześniejszego zgłoszenia przez uczestników szkolenia faktu bycia wegetarianinem, należy zapewnić odpowiednie menu wegetariańskie. Każdorazowo, Zamawiający zgłosi Wykonawcy liczbę posiłków wegetariańskich.
2) Do oferty należy załączyć przykładowe, proponowane menu, zgodnie z Załącznikiem nr 3 do zapytania ofertowego.
3) Czas dostawy oraz przewidywana liczba uczestników zostanie uzgodniona przez Zamawiającego w porozumieniu z Wykonawcą.
4) Zamawiający zastrzega sobie możliwość zwiększenia lub zmniejszenia liczby osób.
5) Zamawiający zastrzega sobie prawo kontroli jakości posiłków przez wytypowanych pracowników Zamawiającego. W razie stwierdzenia wad w realizacji usługi, Zamawiający niezwłocznie poinformuje o ich zaistnieniu Wykonawcę. Wykonawca jest zobowiązany do usunięcia wad niezwłocznie po otrzymaniu zgłoszenia.
Kod CPV
55520000-1
Nazwa kodu CPV
Usługi dostarczania posiłków
Harmonogram realizacji zamówienia
Czas trwania zamówienia: od dnia zawarcia umowy do 2018-08-31
Załączniki
Pytania i wyjaśnienia
Brak pytań i wyjaśnień
Kryteria oceny i opis sposobu przyznawania punktacji
Kryteria oceny: Zamawiający oceni i porówna jedynie te oferty, które nie zostaną odrzucone przez Zamawiającego. Oferty zostaną ocenione przez Zamawiającego w oparciu o kryterium "cena" - waga procentowa kryterium 100%. Maksymalna liczba punktów, jakie może otrzymać oferta za kryterium "cena" - 100 pkt. Zamawiający porówna cenę brutto jaką będzie zobowiązany ponieść w związku z realizacją niniejszej usługi i oznacza cenę brutto za usługę cateringową dla jednej osoby za 1 dzień. Opis sposobu przyznawania punktacji: Punkty za kryterium „cena” zostaną obliczone wg następującego wzoru: liczba punktów = (Cmin/Cof) x 100 punktów, gdzie Cmin – najniższa cena spośród ofert, a Cof – cena podana w ofercie.
Nazwa
FUNDACJA POMOCY WZAJEMNEJ BARKA
Adres
61-003 Poznań
wielkopolskie
, Poznań
Numer telefonu
695338999
Fax
616682416
NIP
7821146599
Tytuł projektu
Wielkopolskie Centrum Ekonomii Solidarnej
Numer projektu
RPWP.07.03.02-30-0001/15-00
Rozstrzygnięte
Nazwa i adres, data wpłynięcia oferty oraz jej cena
Spółdzielnia Socjalna Wspólny Stół
ul. Śródka 6
61-125 Poznań
data wpłynięcia 23.02.2017
cena 60 zł