Termin składania ofert
Numer ogłoszenia
Status ogłoszenia
Zakończone
Miejsce i sposób składania ofert
Ofertę należy złożyć w jednym egzemplarzu osobiście lub pocztą od poniedziałku do piątku w godz. 9.00-15.00 w siedzibie Fundacji Nauka dla Środowiska w Koszalinie przy ul. Racławickiej 15-17 budynek F, lub pocztą tradycyjną na adres: Fundacja Nauka dla Środowiska, ul. Racławicka 15-17, 75-620 Koszalin, w nieprzekraczalnym terminie: do dnia 29.09.2016r. do godz. 12:00. Decyduje data i godzina wpływu do siedziby Zamawiającego. Oferty złożone po tym terminie nie będą rozpatrywane. Oferta powinna być sporządzona na „Formularzu oferty” – załącznik nr 1 do niniejszej specyfikacji. należy wpisać: Zapytanie ofertowe na zabezpieczenie usług cateringowych na spotkaniu animacyjnym w Łobzie „SZOWES – Ośrodek Wsparcia Ekonomii Społecznej w regionie szczecineckim”
Adres e-mail, na który należy wysłać ofertę
biuro@ndsfund.org
Osoba do kontaktu w sprawie ogłoszenia
Pani Sylwia Pawłowska-Sipak i/lub Pan Piotr Jaśkiewicz
Nr telefonu osoby upoważnionej do kontaktu w sprawie ogłoszenia
94 341 10 98 w godz. 08:00 – 13:00 adres e-mail: biuro@ndsfund.org
Skrócony opis przedmiotu zamówienia
Zamówienie obejmuje przygotowanie i dowóz 30 zestawów składających się z:
1 jeden pełnowartościowy posiłek w formie obiadu dwudaniowego (min. zupa, mięso, ziemniaki, warzywa).
bufetu kawowego serwowanego w godzinach od 9:00 do 15:30 w sposób ciągły min.: kawa, herbata, mleko do kawy, cukier, woda, ciasto. W razie potrzeby Wykonawca zapewni stałe uzupełnienie składników.
W sumie całe zamówienie liczy 30 zestawów, jak wyżej. Oferent zapewnia dowóz cateringu o ustalonej godzinie na miejsce realizacji spotkania wskazane przez Zamawiającego. Koszt dowozu musi zostać uwzględniony w cenie oferty. Miejsce dostawy: Starostwo Powiatowe ul. Konopnickiej 1, 73-150 Łobez. W ramach zamówienia Wykonawca jest zobowiązany do: świadczenia usług cateringowych wyłącznie przy użyciu produktów spełniających normy jakości produktów spożywczych, przestrzegania przepisów prawnych w zakresie przechowywania i przygotowywania artykułów spożywczych (m. in. ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia Dz. U. nr 171 poz. 1125 ze zm.).
Kategoria ogłoszenia
Usługi
Podkategoria ogłoszenia
Usługi cateringowe
Miejsce realizacji zamówienia
Województwo:
zachodniopomorskie
Powiat:
łobeski
Miejscowość:
Łobez - Miejsce dostawy: Starostwo Powiatowe ul. Konopnickiej 1, 73-150 Łobez
Cel zamówienia
Przedmiotem zamówienia jest zabezpieczenie usług cateringowych na spotkaniu animacyjnym w Łobzie w ramach projektu: „SZOWES – Ośrodek Wsparcia Ekonomii Społecznej w regionie szczecineckim”
Przedmiot zamówienia
Zamówienie obejmuje przygotowanie i dowóz 30 zestawów składających się z:
1 jeden pełnowartościowy posiłek w formie obiadu dwudaniowego (min. zupa, mięso, ziemniaki, warzywa).
bufetu kawowego serwowanego w godzinach od 9:00 do 15:30 w sposób ciągły min.: kawa, herbata, mleko do kawy, cukier, woda, ciasto. W razie potrzeby Wykonawca zapewni stałe uzupełnienie składników.
W sumie całe zamówienie liczy 30 zestawów, jak wyżej. Oferent zapewnia dowóz cateringu o ustalonej godzinie na miejsce realizacji spotkania wskazane przez Zamawiającego. Koszt dowozu musi zostać uwzględniony w cenie oferty. Miejsce dostawy: Starostwo Powiatowe ul. Konopnickiej 1, 73-150 Łobez. W ramach zamówienia Wykonawca jest zobowiązany do: świadczenia usług cateringowych wyłącznie przy użyciu produktów spełniających normy jakości produktów spożywczych, przestrzegania przepisów prawnych w zakresie przechowywania i przygotowywania artykułów spożywczych (m. in. ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia Dz. U. nr 171 poz. 1125 ze zm.).
Ponadto składając ofertę Oferent zobowiązuje się do:
1) świadczenia usługi cateringowej z wykorzystaniem świeżych produktów żywnościowych;
2) przyrządzania posiłków w dniu świadczenia usług cateringowych;
3) przygotowywania posiłków na bazie produktów wysokiej jakości; ryby podawane w zestawach powinny być świeże i pozbawione ości - filetowane, dania i napoje gorące powinny posiadać odpowiednią temperaturę w momencie podania, owoce powinny być czyste i dojrzałe;
4) przygotowywania potraw z surowców wysokiej jakości, świeżych, naturalnych, mało przetworzonych, z ograniczoną ilością substancji konserwujących, zagęszczających, barwiących lub sztucznie aromatyzowanych. Posiłki nie mogą być wykonywane z produktów typu instant, np. zupy w proszku i sosy w posiłku oraz produktów gotowych. W przypadku produktów przetworzonych, takich jak kawa, herbata, ciasteczka kruche, soki, woda, cukier, mleko, itp. Oferent zobowiązuje się że będą one posiadać datę przydatności do spożycia wygasającą nie wcześniej niż na 1 miesiąc przed dniem wykonania usługi;
5) ustalania z Zamawiającym menu, w szczególności składników kompozycji owoców, rodzajów zup i dań głównych w terminie min. 1 dnia przed planowanym spotkaniem;
6) uwzględniania, w razie zapotrzebowania, w ramach menu posiłku specjalnego np. bezglutenowego/wegetariańskiego w sytuacji udziału w spotkaniu osób o szczególnych potrzebach; Zamawiający poinformuje Wykonawcę o takiej sytuacji w terminie min. 2 dni przed planowanym spotkaniem,
7) zapewnienia obsługi kelnerskiej, rozumianej jako działanie osoby lub osób, odpowiedzialnych za rozmieszczenie potraw oraz sprzątanie w trakcie i po zakończeniu zajęć.
8) dostarczania posiłków na miejsce wskazane przez Zamawiającego najpóźniej 5 min. przez rozpoczęciem przerwy;
9) zapewnienia odpowiednich naczyń, sztućców i wszystkich pozostałych elementów wymaganych do prawidłowej realizacji usługi (takich jak: urządzeń grzewczych w tym przedłużaczy, kabli niezbędnych do ich podłączenia i do wykonania usługi);
10) uprzątnięcia naczyń i sprzętu oraz wywiezienia śmieci pozostałych po posiłkach 30 minut po zakończeniu spotkania.
Kod CPV
55320000-9
Nazwa kodu CPV
Usługi podawania posiłków
Dodatkowe przedmioty zamówienia
Pełen zakres zawarto w szczegółowym opisie
Harmonogram realizacji zamówienia
Zamawiający wymaga, aby realizacja zamówienia nastąpiła w dniu 03.10.2016
w godzinach: 9:00-16:00 - bufet kawowy; 14:00 - pełnowartościowy posiłek
Załączniki
Pytania i wyjaśnienia
Brak pytań i wyjaśnień
Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności
Szczegółowy opis znajduje się w załączniku Zapytanie Ofertowe i załączniki
Wiedza i doświadczenie
Szczegółowy opis znajduje się w załączniku Zapytanie Ofertowe i załączniki
Potencjał techniczny
Szczegółowy opis znajduje się w załączniku Zapytanie Ofertowe i załączniki
Osoby zdolne do wykonania zamówienia
Szczegółowy opis znajduje się w załączniku Zapytanie Ofertowe i załączniki
Sytuacja ekonomiczna i finansowa
Szczegółowy opis znajduje się w załączniku Zapytanie Ofertowe i załączniki
Dodatkowe warunki
Szczegółowy opis znajduje się w załączniku Zapytanie Ofertowe i załączniki
Warunki zmiany umowy
Zamawiający dopuszcza możliwość udzielania Wykonawcy wyłonionemu w niniejszym postępowaniu zamówień uzupełniających, w wysokości nie przekraczającej 50% wartości zamówienia określonego w zawartej z Wykonawca umowie o ile zamówienia te będą zgodne z podstawowym przedmiotem zamówienia. W takim wypadku nie będzie konieczne ponowne stosowanie zasady konkurencyjności.
Lista dokumentów/oświadczeń wymaganych od Wykonawcy
Kompletna oferta powinna zawierać:
Wypełniony formularz oferty;
Oświadczenia o braku powiązań osobowych lub kapitałowych z Zamawiającym (według wzoru stanowiącego załącznik)
Szczegółowy opis znajduje się w załączniku Zapytanie Ofertowe i załączniki
Zamówienia uzupełniające
nie dotyczy
Kryteria oceny i opis sposobu przyznawania punktacji
Kryteria oceny i opis sposobu przyznawania punktacji
Przy dokonywaniu wyboru najkorzystniejszej oferty Zamawiający stosować będzie kryterium:
1) Kryterium Cena - waga 70 %
2) Kryterium społeczne: Zatrudnienie przy realizacji zamówienia osób znajdujących się w trudnej sytuacji na rynku pracy, wskazanych w projekcie umowy – waga 30 %
Łącznie: 100 %
Zasady oceny ofert:
Cena.
Do obliczenia punktów zamawiający przyjmie cenę podaną w pkt 1 Formularza cenowo – ofertowego, stanowiącego Załącznik nr 1 do Zapytania ofertowego – waga 70 %
C= (najniższa cena oferowana brutto /
cena oferty badanej brutto ) x 70 pkt
Ocena w zakresie tego kryterium zostanie dokonana na podstawie wypełnionego Formularza cenowo-ofertowego i złożonej w nim deklaracji Wykonawcy. Maksymalna liczba punktów, która może zostać przyznana Wykonawcy w ocenie ww. kryterium wynosi 70 pkt.
Kryterium społeczne
Zatrudnienie przy realizacji zamówienia osób znajdujących się w trudnej sytuacji
na rynku pracy, tj.:
A. osób bezrobotnych lub młodocianych w celu przygotowania zawodowego, o których mowa
w przepisach o promocji zatrudnienia i instytucjach rynku pracy
B. niepełnosprawnych o których mowa w przepisach o rehabilitacji zawodowej i społecznej
oraz zatrudnieniu osób niepełnosprawnych
C. innych niż określone w lit. A i B, o których mowa w przepisach o zatrudnieniu socjalnym
lub we właściwych przepisach państw członkowskich Unii Europejskiej lub Europejskiego Obszaru Gospodarczego
Wykonawca zobowiązany będzie przed podpisaniem umowy przedłożyć Zamawiającemu wykaz tych osób, wykaz ten będzie stanowić Złącznik nr 3 do umowy. – waga 30 %
Punkty za w/w kryterium zostaną przyznane Wykonawcy, który zadeklaruje w Formularzu cenowo-ofertowym zatrudnienie w/w osób. W sytuacji, gdy Wykonawca nie zadeklaruje zatrudnienia w/w osób przyznane mu zostanie 0 pkt. Maksymalna liczba punktów, która może zostać przyznana Wykonawcy w ocenie ww. kryterium wynosi 30 pkt.
Wykluczenia
Wykonawca nie może być powiązany osobowo lub kapitałowo z Zamawiającym. Przez powiązania osobowe lub kapitałowe rozumie się wzajemne powiązania pomiędzy Zamawiającym lub osobami upoważnionymi do zaciągania zobowiązań w imieniu Zamawiającego lub osobami wykonującymi w imieniu Zamawiającego czynności związane z przygotowaniem i przeprowadzeniem procedury wyboru Wykonawcy a Wykonawcą, polegające w szczególności na:
uczestniczeniu w spółce jako wspólnik spółki cywilnej lub spółki osobowej;
posiadaniu co najmniej 10% udziałów lub akcji;
pełnieniu funkcji członka organu nadzorczego lub zarządzającego, prokurenta, pełnomocnika;
pozostawaniu w związku małżeńskim, w stosunku pokrewieństwa lub powinowactwa w linii prostej (rodzice, dzieci, wnuki, teściowie, zięć, synowa), w stosunku pokrewieństwa lub powinowactwa w linii bocznej do drugiego stopnia (rodzeństwo, krewni małżonka/i) lub pozostawania w stosunku przysposobienia, opieki lub kurateli.
W sytuacji wystąpienia powiązania Wykonawca będzie podlegał odrzuceniu z postępowania. Ocena spełniania przedstawionych powyżej warunków zostanie dokonana wg formuły: „spełnia – nie spełnia”. Wykonawca, który nie spełni któregokolwiek z warunków zostanie odrzucony w postępowaniu.
Dokumenty wymagane w celu potwierdzenia spełniania warunków.
Zamawiający w celu potwierdzenia warunków określonych w punkcie 4 wymaga przedłożenia następujących dokumentów:
Oświadczenie o braku powiązań osobowych lub kapitałowych z Zamawiającym (według wzoru stanowiącego załącznik).
Zamawiający zastrzega możliwość sprawdzenia powyższych informacji.
Nazwa
FUNDACJA NAUKA DLA ŚRODOWISKA
Adres
75-620 Koszalin
zachodniopomorskie
, Koszalin
Numer telefonu
533 335 443
Fax
94 347 82 05
NIP
6692337315
Tytuł projektu
Sieć Zachodniopomorska Ośrodków Wsparcia Ekonomii Społecznej - OśrodekWsparcia Ekonomii Społecznej dla regionu szczecineckiego
Numer projektu
RPZP.07.03.00-32-K003/16-00
Inne źródła finansowania
Projekt „SZOWES – Ośrodek Wsparcia Ekonomii Społecznej w regionie szczecineckim” jest współfinansowany przez Unię Europejską ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Zachodniopomorskiego na lata 2014-2020.
Rozstrzygnięte
Nazwa i adres, data wpłynięcia oferty oraz jej cena
Małgorzata Kotwicka ul. Chopina 26, 73-150 Łobez
data wpłynięcia oferty: 24.09.2016 Cena: 15,00 zł