Strona główna
Logo unii europejskiej

Nabór ofert na stanowisko Specjalista ds. mikrobiologii żywności do realizacji zadań w projekcie pod roboczym tytułem „Poprawa tekstury i walorów odżywczych oraz smakowych sosów warzywnych i przetworów owocowych marki Łowicz” (zapytanie ofertowe nr 3/POIR/2018)

Data publikacji: 18.05.2018

Informacje o ogłoszeniu

Termin składania ofert

do dnia 25-05-2018

Numer ogłoszenia

4272

Status ogłoszenia

Zakończone

Miejsce i sposób składania ofert

1. Oferty wraz z załącznikami można składać:
a) pocztą lub osobiście na adres:
ZPOW Agros Nova Sp. z o.o. Sp. k.
ul. gen. Władysława Sikorskiego 5
99-400 Łowicz
b) lub w wersji elektronicznej za pośrednictwem poczty e-mail na adres: Anna.Kasperowicz@agrosnova.pl
2. Liczy się data wpłynięcia oferty do Zamawiającego.
3. Oferty złożone po wskazanym terminie nie będą rozpatrywane.
4. Koperta/opakowanie zawierające ofertę winna być zaadresowane na Zamawiającego, tj. pod adres:
ZPOW Agros Nova Sp. z o.o. Sp. k.
ul. gen. Władysława Sikorskiego 5
99-400 Łowicz
oraz posiadać oznaczenie:
„Oferta w odpowiedzi na Zapytanie Ofertowe nr 3/POIR/2018 z dnia 18.05.2018r.”
5. Oferta powinna być przygotowana wg wytycznych i informacji określonych w załączniku nr 1 do Zapytania ofertowego „Sposób przygotowania i oceny oferty”.

Adres e-mail, na który należy wysłać ofertę

Anna.Kasperowicz@agrosnova.pl

Osoba do kontaktu w sprawie ogłoszenia

Anna Kasperowicz

Nr telefonu osoby upoważnionej do kontaktu w sprawie ogłoszenia

+48 604 290 380

Skrócony opis przedmiotu zamówienia

ZPOW Agros Nova Sp. z o.o. Sp. k. jako podmiot realizujący projekt pod roboczym tytułem „Poprawa tekstury i walorów odżywczych oraz smakowych sosów warzywnych i przetworów owocowych marki Łowicz” w ramach Konkursu 2/1.1.1/2018 „Szybka ścieżka” dla dużych przedsiębiorstw i konsorcjów (Poddziałanie 1.1.1: Badania przemysłowe i prace rozwojowe realizowane przez przedsiębiorstwa, Programu Operacyjnego Inteligentny Rozwój na lata 2014-2020) ZPOW Agros Nova Sp. z o.o. Sp. k. ogłasza nabór ofert na stanowisko Specjalista ds. mikrobiologii żywności do realizacji zadań w wyżej wymienionym projekcie.

Kategoria ogłoszenia

Usługi

Podkategoria ogłoszenia

Usługi badawcze

Miejsce realizacji zamówienia

Województwo: łódzkie Powiat: łowicki Miejscowość: Łowicz

Opis przedmiotu zamówienia

Cel zamówienia

1. Celem postępowania jest wybór osoby na stanowisko Specjalista ds. mikrobiologii żywności do realizacji zadań w projekcie pod roboczym tytułem „Poprawa tekstury i walorów odżywczych oraz smakowych sosów warzywnych i przetworów owocowych marki Łowicz”
2. Niniejsze postępowanie o udzielenie zamówienia prowadzone jest zgodnie z zasadą konkurencyjności, określoną w Wytycznych Ministra Rozwoju obowiązujących od dnia 23 sierpnia 2017 r. w zakresie kwalifikowalności wydatków w ramach Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego, Europejskiego Funduszu Społecznego oraz Funduszu Spójności na lata 2014-2020, zwanymi dalej: „Wytycznymi Ministra Rozwoju”.
3. W zakresie nieuregulowanym w niniejszym Zapytaniu ofertowym stosuje się przepisy prawa polskiego, w szczególności Kodeksu cywilnego, jak też Wytyczne Ministra Rozwoju z dnia 23 sierpnia 2017 r. w zakresie kwalifikowalności wydatków w ramach Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego, Europejskiego Funduszu Społecznego oraz Funduszu Spójności na lata 2014-2020.

Przedmiot zamówienia

Przedmiotem zamówienia jest wybór osoby na stanowisko Specjalista ds. mikrobiologii żywności (izolacji bakterii oraz zastosowania czystych kultur) do realizacji zadań w wyżej wymienionym projekcie. Wykonanie zamówienia nastąpi osobiście w formie umowy zlecenia – w myśl definicji personelu projektu zawartej w „Wytycznych w zakresie kwalifikowalności wydatków w ramach Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego, Europejskiego Funduszu Społecznego oraz Funduszu Spójności na lata 2014-2020” Ministra Infrastruktury i Rozwoju z dn. 23 sierpnia 2017 r.
Zakres czynności po stronie Wykonawcy planowanych do realizacji podczas badań przemysłowych projektu:
 Asysta w opracowaniu i wdrożeniu metodyk związanych z analizą mikrobiologiczną właściwości prebiotycznych analizowanych surowców,
 Nadzór naukowy nad prowadzonymi pracami mikrobiologicznymi w zakresie przechowalnictwa i hamowania wzrostu niepożądanej mikroflory bakteryjnej

Oferent, którego oferta zostanie uznana za najkorzystniejszą zostanie zaproszony do podpisania warunkowej umowy zlecenia na realizację przedmiotu zamówienia. Warunkiem wejścia w życie w/w umowy jest uzyskanie dofinansowania dla projektu pod roboczym tytułem „Poprawa tekstury i walorów odżywczych oraz smakowych sosów warzywnych i przetworów owocowych marki Łowicz” w ramach Konkursu 2/1.1.1/2018 „Szybka ścieżka” dla dużych przedsiębiorstw i konsorcjów (Poddziałanie 1.1.1: Badania przemysłowe i prace rozwojowe realizowane przez przedsiębiorstwa, Programu Operacyjnego Inteligentny Rozwój na lata 2014-2020).

Kod CPV

73000000-2

Nazwa kodu CPV

Usługi badawcze i eksperymentalno-rozwojowe oraz pokrewne usługi doradcze

Harmonogram realizacji zamówienia

Od 01.01.2019 do 31.12.2019 – 12 miesięcy

Forma zatrudnienia i wymiar czasu pracy
1. Forma zatrudnienia: umowa zlecenie
2. Wymiar czasu pracy: od 01.01.2019 do 31.12.2019 – 12 miesięcy x 33 godziny/miesiąc
3. Łącznie 396 godzin

Miejsce realizacji zamówienia
1. 50% czasu pracy - miejsce realizacji projektu przy ul. gen. Władysława Sikorskiego 5, 99-400 Łowicz
2. 50% czasu pracy – praca zdalna z dowolnego miejsca.

Załączniki

Pytania i wyjaśnienia

Brak pytań i wyjaśnień

Wiedza i doświadczenie

O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy spełniający poniższe wymagania:

1) Wykonawca musi wykazać, że posiada doświadczenie naukowe przy kierowaniu co najmniej jednym projektem badawczo-rozwojowym w okresie ostatnich 3 lat (tj. w latach 2016 – 2018), zakończonych sukcesem w obszarze mikrobiologii żywności z wykorzystaniem kultur bakteryjnych.

W celu oceny ww. spełnienia warunku do Formularza oferty należy załączyć wykaz projektów, w których Wykonawca brał udział, pełnioną w nich funkcję oraz lata, w których projekt/y były realizowane.

2) Wykonawca musi wykazać, że w okresie ostatnich 5 lat opublikował co najmniej 5 publikacji naukowych z zakresu mikrobiologii żywności

W celu oceny spełnienia ww. warunku do Formularza oferty należy załączyć wykaz publikacji.

Dodatkowe warunki

1. W celu kwalifikowania kosztu niezbędne będzie przekazanie danych osobowych Wykonawcy jako personelu projektu, w zakresie przewidzianym w Wytycznych w zakresie kwalifikowalności wydatków w ramach EFRR na lata 2014-2020 oraz pozyskanie i wprowadzenie do systemu LSI2014 następujących danych osoby zaangażowanej w projekcie tj. numer PESEL, imię, nazwisko. W umowie na realizację zamówienia Oferent zobowiązany będzie do wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych dla potrzeb rozliczenia projektu.
2. W przypadku Oferenta będącego osobą fizyczną – łączne zaangażowanie zawodowe tej osoby w realizację wszystkich projektów finansowanych z funduszy strukturalnych oraz działań finansowanych z innych źródeł, nie przekracza 276 godzin miesięcznie. W celu spełnienia warunku Oferent złoży oświadczenie stanowiące załącznik nr 4 do niniejszego Zapytania.

Warunki zmiany umowy

Zamawiający zastrzega sobie możliwość zmiany umowy zawartej z wybranym w toku postępowania Oferentem, w przypadku wystąpienia co najmniej jednej z okoliczności wymienionych poniżej, z uwzględnieniem podawanych warunków ich wprowadzenia:
1. Termin, zakres realizacji zamówienia lub miesięczne zaangażowanie Wykonawcy (liczba godzin) może ulec zmianie w następujących sytuacjach:
a) W przypadku wystąpienia okoliczności niezależnych od Wykonawcy, na jego uzasadniony wniosek, pod warunkiem, że zmiana ta wynika z okoliczności, których Wykonawca nie mógł przewidzieć na etapie składania oferty i nie jest przez niego zawiniona;
b) W przypadku wystąpienia okoliczności niezależnych od Zamawiającego, na jego uzasadniony wniosek, pod warunkiem, że zmiana terminu realizacji zamówienia wynika z okoliczności, których Zamawiający nie mógł przewidzieć na etapie prowadzenia postępowania i nie jest przez niego zawiniona;
c) Zawieszenia badań przez Zamawiającego z powodu wystąpienia przyczyn technicznych lub organizacyjnych uniemożliwiających kontynuowanie wykonywania przedmiotu umowy, o czas zawieszenia. O zawieszeniu badań Zamawiający powiadomi Wykonawcę wskazując przyczynę zawieszenia.
d) Konieczności wprowadzenia zmian w przedmiocie umowy na skutek okoliczności, których Zamawiający nie mógł obiektywnie przewidzieć w chwili zawarcia umowy o czas niezbędny do wprowadzenia tych zmian.
2. Wynagrodzenie Wykonawcy określone w umowie może ulec zmianom w następujących przypadkach:
a) Rezygnacja z części zadań, których wykonanie nie będzie konieczne lub będzie bezcelowe, w przypadku okoliczności, których nie można było przewidzieć w chwili zawarcia umowy – o wartość niewykonanych zadań;
b) Skrócenia lub wydłużenia terminu realizacji przedmiotu zamówienia lub zawieszeniu badań w przypadkach określonych w polu „Warunki zmiany umowy” pkt. 1.
3. Zamawiający zastrzega sobie również możliwość zmiany w przypadku:
a) zmiany w obowiązujących przepisach prawa, mającej wpływ na przedmiot i warunki umowy oraz zmiana sytuacji prawnej lub faktycznej Wykonawcy i/lub Zamawiającego skutkująca niemożliwością realizacji przedmiotu umowy;
b) powstania nadzwyczajnych okoliczności, będących „siłą wyższą” skutkujących niemożliwością realizacji przedmiotu umowy lub grożących rażącą stratą, których Strony nie przewidziały przy zawarciu umowy – jako siłę wyższą rozumie się wydarzenia i okoliczności nadzwyczajne, nieprzewidywalne, niezależne od woli którejkolwiek ze Stron umowy;
c) powstania nadzwyczajnych okoliczności niebędących „siłą wyższą”, grożących rażącą stratą, których Strony nie przewidziały przy zawarciu umowy;
d) W przypadku otrzymania decyzji od Instytucji Zarządzającej realizowanym projektem zawierającej zmiany zakresu zadań, terminów realizacji czy też ustalającej dodatkowe postanowienia, do których Zamawiający zostanie zobowiązany.

Warunki zmian:
1. Inicjowanie zmian – na wniosek Zamawiającego i/lub Wykonawcy.
2. Uzasadnienie zmian – prawidłowa realizacja przedmiotu umowy, obniżenie kosztów.
3. Forma zmian – aneks do umowy z Wykonawcą w formie pisemnej pod rygorem nieważności.

Lista dokumentów/oświadczeń wymaganych od Wykonawcy

1. Oferta przygotowana na formularzu stanowiącym Załącznik nr 2 do Zapytania Ofertowego.
2. Dokumenty potwierdzające spełnienie warunku udziału w postępowaniu tj. wiedzę i doświadczenie Oferenta
3. Oświadczenie o braku powiązań osobowych/ kapitałowych z Zamawiającym – Załącznik nr 3 do Zapytania Ofertowego.
4. Oświadczenie personelu projektu – Załącznik nr 4 do Zapytania ofertowego

Ocena oferty

Kryteria oceny i opis sposobu przyznawania punktacji

1. Ocena odnosząca się do przedmiotu zamówienia zostanie dokonana w systemie punktowym z wagami w oparciu o następujące kryteria punktowane:

a) Kryterium cena brutto przedmiotu zamówienia (KC) – waga 100%
Oferent określa cenę brutto – stawkę brutto za godzinę pracy (wraz z pozapłacowymi kosztami po stronie pracodawcy – jeśli dotyczy), która obejmować będzie wykonanie przedmiotu zamówienia opisanego w Zapytaniu Ofertowym. Przedstawiona w ofercie cena będzie ceną kompletną, jednoznaczną i ostateczną, uwzględniającą wszystkie koszty i składniki związane z wykonaniem zamówienia.
Wysokość stawki brutto za godzinę pracy powinna być wyrażona w złotych polskich (PLN) z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku. Jeśli Oferent określi cenę w walucie innej niż PLN, Zamawiający przeliczy ją na PLN po średnim kursie NBP (tabela A) z dnia ogłoszenia zapytania.

Liczba punktów w kryterium „cena brutto przedmiotu zamówienia” będzie przyznawana według poniższego wzoru:

(cena brutto najtańszej spośród złożonych ofert / cena brutto rozpatrywanej oferty) x 100 x 100% (waga kryterium) = liczba punktów oferty rozpatrywanej (KC)

2. Maksymalna możliwa do uzyskania liczba punktów wynosi 100. Ostateczna punktacja danej oferty będzie stanowić sumę punktów uzyskanych przez daną ofertę we wskazanym kryterium. Wartość uzyskanych punktów ofert określona zostanie wg wzoru:
Wartość punktowa oferty = (KC)
3. W ofercie należy odnieść się do wszystkich kryteriów wyboru oferty. W przypadku, gdy Oferent pominie, jedno lub więcej kryteriów w ocenie zostanie przyznanych mu 0 pkt. w danym kryterium.
4. Punktacja będzie zaokrąglana w górę, do dwóch miejsc po przecinku.
5. Za najkorzystniejszą ofertę zostanie uznana oferta, która jest poprawna formalnie, spełniła wszystkie warunki udziału w postępowaniu, nie podlega wykluczeniu oraz w toku oceny uzyska największą liczbę punktów.
6. Zamawiający, po dokonaniu oceny otrzymanych ofert, dokona wyboru najkorzystniejszej oferty/ofert, co zostanie udokumentowane protokołem postępowania o udzielenie zamówienia.

Wykluczenia

Z udziału w postępowaniu wykluczone są podmioty powiązane osobowo i kapitałowo z zamawiającym. Przez powiązania kapitałowe lub osobowe rozumie się wzajemne powiązania między Zamawiającym lub osobami upoważnionymi do zaciągania zobowiązań w imieniu Zamawiającego lub osobami wykonującymi w imieniu Zamawiającego czynności związane z przygotowaniem i przeprowadzaniem procedury wyboru Wykonawcy, a Wykonawcą, polegające w szczególności na:
1) uczestniczeniu w spółce jako wspólnik spółki cywilnej lub spółki osobowej,
2) posiadaniu co najmniej 10 % udziałów lub akcji,
3) pełnieniu funkcji członka organu nadzorczego lub zarządzającego, prokurenta, pełnomocnika,
4) pozostawaniu w takim stosunku prawnym lub faktycznym, który może budzić uzasadnione wątpliwości, co do bezstronności w wyborze wykonawcy, w szczególności pozostawanie w związku małżeńskim, w stosunku pokrewieństwa lub powinowactwa w linii prostej, pokrewieństwa lub powinowactwa w linii bocznej do drugiego stopnia lub w stosunku przysposobienia, opieki lub kurateli.

Oferent jest zobowiązany do podpisania Oświadczenia o braku powiązań osobowych/kapitałowych z Zamawiającym (oświadczenie stanowi załącznik nr 3 do niniejszego zapytania ofertowego).

Zamawiający - Wnioskodawca

Nazwa

ZPOW Agros Nova Sp. z o.o. Sp.k.

Adres

ul. Gen. Wł. Sikorskiego 5

99-400 Łowicz

łódzkie , łowicki

Numer telefonu

46 830 27 03

NIP

1132764189

Numer naboru

POIR.01.01.01-IP.01-00-002/18

Informacja o wybranym wykonawcy

Rozstrzygnięte

Nazwa i adres, data wpłynięcia oferty oraz jej cena

Ewelina Węsierska
Liczba wyświetleń: 633