Strona główna
Logo unii europejskiej

Zakup, dostawa oraz uruchomienie zestawu do analizy form błonnika niezbędnego do realizacji prac B+R, LOW/SDZ/5/2019/ZP

Data publikacji: 14.06.2019

Informacje o ogłoszeniu

Termin składania ofert

do dnia 24-06-2019

Numer ogłoszenia

1189118

Status ogłoszenia

Zakończone

Miejsce i sposób składania ofert

Oferta może być złożona:
w wersji papierowej, którą należy złożyć na adres:
ZPOW Agros Nova Sp. z o.o. Sp.k.
ul. Gen. Wł. Sikorskiego 5,
99-400 Łowicz;
lub w wersji elektronicznej, którą należy przesłać na adres poczty elektronicznej:
a.kusinska@maspex.com

Koperta z ofertą powinna być złożona na adres zamawiającego ZPOW Agros Nova Sp. z o.o. Sp.k.
ul. Gen. Wł. Sikorskiego 5, 99-400 Łowicz . Oferta powinna być opatrzona dopiskiem: Oferta na zakup, dostawę oraz uruchomienie zestawu do analizy form błonnika niezbędnego do realizacji prac B+R. Oferta powinna być przygotowana w/g wytycznych i informacji określonych w Zapytaniu Ofertowym.

Adres e-mail, na który należy wysłać ofertę

a.kusinska@maspex.com

Osoba do kontaktu w sprawie ogłoszenia

Angelika Kusińska

Nr telefonu osoby upoważnionej do kontaktu w sprawie ogłoszenia

668388267

Skrócony opis przedmiotu zamówienia

ZPOW Agros Nova Sp. z o.o. Sp.k. jako podmiot realizujący projekt o nazwie „Poprawa tekstury i walorów odżywczych oraz smakowych sosów warzywnych i przetworów owocowych marki Łowicz” ogłasza nabór ofert na wyłonienie wykonawcy zamówienia, którego przedmiotem jest zakup, dostawa oraz uruchomienie zestawu do analizy form błonnika niezbędnego do realizacji prac B+R.

Kategoria ogłoszenia

Dostawy

Podkategoria ogłoszenia

Dostawy inne

Miejsce realizacji zamówienia

Województwo: łódzkie Powiat: łowicki Miejscowość: Łowicz

Opis przedmiotu zamówienia

Cel zamówienia

Celem zamówienia jest wyłonienie wykonawcy zamówienia pn.: Zakup, dostawa oraz uruchomienie zestawu do analizy form błonnika niezbędnego do realizacji prac B+R do realizacji zadań w projekcie „Poprawa tekstury i walorów odżywczych oraz smakowych sosów warzywnych i przetworów owocowych marki Łowicz”, realizowanego przez ZPOW Agros Nova Sp. z o.o. Sp.k. w ramach Programu Operacyjnego Inteligentny Rozwój 2014-2020, wspieranego ze środków Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego.
Postępowanie o udzielenie zamówienia prowadzone jest z uwzględnieniem następujących zasad i reguł:
- zasady zachowania uczciwej konkurencji,
- zasady równego traktowania wykonawców,
- zasady przejrzystości.
Zamawiający nie jest zobowiązany do stosowania ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r. Prawo zamówień publicznych (t.j. Dz.U. z 2015 poz.2164 ze zm.).

Przedmiot zamówienia

Przedmiotem zamówienia jest zakup, dostawa oraz uruchomienie zestawu do analizy form błonnika niezbędnego do realizacji prac B+R.
Proponowany zestaw musi się składać z urządzeń posiadających następujące minimalne parametry techniczne:
Łaźnia wodna z wytrząsaniem typu inkubator (urządzenie wielostanowiskowe) służąca do oznaczania błonnika pokarmowego całkowitego, rozpuszczalnego i nierozpuszczalnego
• Regulacja temperatury: w zakresie co najmniej od 20 do-80
• Dokładność stabilizacji temperatury nie mniej niż +/- 0,1 C
• Intensywność mieszania zakres cykli: od 0 do 125 /min
• Ilość naczyń do hydrolizy enzymatycznej: co najmniej 24 szt.
• Pojemność naczynia do hydrolizy enzymatycznej: nie mniej niż 500 ml
• Możliwość jednoczesnej obróbki w łaźni – ilość naczyń co najmniej 8 naczyń
• Statyw na naczynia do hydrolizy enzymatycznej:
o 1 statyw 12 miejscowy lub
o 2 statywy 6 miejscowe
Zestaw filtracji wielopozycyjny (proces podciśnieniowy wymuszony) umożliwiający oznaczania błonnika pokarmowego całkowitego, rozpuszczalnego i nierozpuszczalnego
• Ilość stanowisk filtracyjnych: co najmniej 6 szt.
• System podciśnieniowy wyposażony w pompę podciśnienia
• Cylindry filtracyjne szklane z filtrem ceramicznym nie mniej niż 12 szt.
• Cylindry filtracyjne szklane z filtrem ceramicznym-porowatość nie więcej niż 100 mikrometrów
• Statywy na cylindry filtracyjne: co najmniej 2 sztuki 6 miejscowe
• Zestaw startowy odczynników enzymatycznych zawierający enzymy amylolityczne i proteolityczne na co najmniej 70 oznaczeń form błonnika.
Wykonawca udzieli Zamawiającemu co najmniej 24 miesięcznej gwarancji (731 dni kalendarzowych) na dostarczone urządzenie licząc od daty odbioru urządzenia.

Kod CPV

38500000-0

Nazwa kodu CPV

Aparatura kontrolna i badawcza

Harmonogram realizacji zamówienia

Termin realizacji przedmiotu zamówienia do dnia 15.09.2019r.

Załączniki

Pytania i wyjaśnienia

Brak pytań i wyjaśnień

Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności

O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy spełniają następujące warunki:
1) Posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy ustawy nakładają obowiązek
posiadania takich uprawnień,
2) Posiadają niezbędna wiedzę i doświadczenie,
3) Znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia,
4) Posiadają pełnomocnictwa do reprezentowania Wykonawcy
5) Wykażą zakaz powiązań kapitałowych lub osobowych z Zamawiającym
6) Posiadają potencjał techniczny konieczny do realizacji zamówienia
7) Spełniają pozostałe wymogi określone w regulaminie postępowania ofertowego.

Wiedza i doświadczenie

Warunkiem posiadania niezbędnej wiedzy i doświadczenia uznaje się za spełniony, jeżeli Wykonawca zrealizował w ciągu ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy, w okresie prowadzenia działalności, minimum trzy dostawy zestawów do analizy form błonnika wraz z uruchomieniem na kwotę brutto 40 000,00 każda z nich. Realizacja zadań musi być potwierdzona referencjami lub innymi dokumentami potwierdzającymi należyte wykonanie zadań.

Ocena oferty

Kryteria oceny i opis sposobu przyznawania punktacji

Ocena oferty odbywa się poprzez następujące kryteria:
1) Cena 70%
Ocena kryterium zostanie obliczona wg wzoru
C= (n/b) x waga (waga=70 pkt)
gdzie:
C-ilość punktów przyznana za kryterium cena dla badanej oferty (w zaokrągleniu do jednego miejsca po przecinku);
n- najniższa cena spośród ocenianych ofert;
b- cena ofert badanej
Najwyższą maksymalna liczbę punktów otrzyma oferta tego wykonawcy, który zaproponuje najniższą cenę.
2) Okres gwarancji 30%
Ocena za okres udzielonej gwarancji zostanie obliczona wg wzoru:
G=(bg/ng) s wga (waga = 30 pkt)
gdzie:
G - ilość punktów przyznana za kryterium cena dla badanej oferty ( w zaokrągleniu do jednego miejsca po przecinku);
ng - najdłuższy okres gwarancji spośród ocenianych ofert;
bg - okres gwarancji ofert badanej
Ocena zostanie zaokrąglona do jednego miejsca po przecinku. Okres udzielonej gwarancji powinien zostać podany w dniach.
Okres udzielonej gwarancji dla tego zadania musi wynosić minimum 731 dni (2 lata kalendarzowe - nieprzestępne).
Wykonawcy, którego oferta uzyska najwyższą ocenę końcową, zostanie powierzone zamówienie do realizacji.

Zamawiający - Beneficjent

Nazwa

ZPOW AGROS NOVA SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ SPÓŁKA KOMANDYTOWA

Adres

gen. Władysława Sikorskiego 5

99-400 Łowicz

łódzkie , łowicki

Numer telefonu

604290380

NIP

1132764189

Tytuł projektu

Poprawa tekstury i walorów odżywczych oraz smakowych sosów warzywnych i przetworów owocowych marki Łowicz

Numer projektu

POIR.01.01.01-00-0657/18-00

Informacja o wybranym wykonawcy

Rozstrzygnięte

Nazwa i adres, data wpłynięcia oferty oraz jej cena

FOSS POLSKA SP. Z O.O.
UL. OSMAŃSKA 14, 02-823 WARSZAWA
DATA WPŁYNIĘCIA OFERTY 19 CZERWCA 2019
CENA NETTO 94003,39 ZŁ
Liczba wyświetleń: 550